in , ,

Shrek’in Kaybolduğu Düşünülen İlk Versiyonundan Bir Kesit 30 Yıl Sonra Ortaya Çıktı | İZLE

1995’te kaybolduğu düşünülen Shrek’in erken test animasyonu yıllar sonra dijitalde izlenebilir halde ortaya çıktı.

Shrek'in İlk Hali 30 Yıl Sonra Ortaya Çıktı | İZLE
- Reklam -
- Reklam -

Neredeyse 30 yıldır kayıp olduğu düşünülen ilk Shrek filminin erken test animasyon görüntüleri ortaya çıktı.

DreamWorks Animation tarafından 2001’de tamamlanan ve yayınlanan ilk film, aslında 1995’te geliştirilmeye başlanan farklı bir versiyonu içeriyordu. Orijinal film versiyonunda başrolde Chris Farley yer alıyordu ve erken hareket yakalama teknolojisini kullanarak karakteri canlandırıyordu.

Şimdi YouTube’da yayın yapan Zoom Art Studio kanalı, beyaz perdeye gelmesi beklenen ilk Shrek filminden test görüntülerini paylaştı.

- Reklam -

YouTube’daki video açıklamasında yükleyicinin orijinal filmin yapım tasarımına dahil olduğu belirtilerek, bu görüntüleri nasıl yayınladıkları açıklanmış. Görüntülerde Shrek’in bir şövalyeyi havaya fırlatarak James Brown’ın “I Got You” şarkısına dans ettiği görülüyor.

Shrek'in Kaybolduğu Düşünülen İlk Versiyonundan Bir Kesit 30 Yıl Sonra Ortaya Çıktı | İZLE

Videonun açıklaması Shrek için orijinal fikrin “karanlık, sert, düşük bütçeli bir film” olduğunu ortaya koyuyor. Bu da nihai ürünün peri masalı hikâyelerini alaya alan yapısından oldukça farklı gözüküyor. Farley’nin orijinal seslendirme çalışmalarının baş karakteri İskoç aksanı kullanmadığı, bunun yerine Mike Myers’ın performansında eklediği bir detay olduğu da belirtiliyor. Yeni görüntülerde de görüldüğü gibi, Shrek’in tasarımı daha inceydi ve abartılı yüz ifadelerine odaklanıyordu.

Yeni paylaşılan test animasyonu görüntülerini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

İşte Shrek’in İlk Hali ve Test Animasyon Görüntüleri| İZLE

YouTube video

(Videoyu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Eğer orijinal versiyon tamamlanıp yayınlanmış olsaydı şu an ortada çok farklı bir yeşil dev olacaktı. Bilindiği üzere 2001 yılında yayınlanan DreamWorks versiyonı oldukça iyi bir başarı elde etti ve şu anda Shrek 5 geliştirilme aşamasında. Hatta çıkış tarihi de geçen günlerde yanlışlıkla sızdırılmıştı. Aynı zamanda spin-off filmi Puss in Boots: The Last Wish 2022’de gişe başarısı elde etti. Klasik peri masallarından esinlenerek komik ve dokunaklı hikâyeler anlatan seri, muhtemelen daha karanlık orijinal versiyonun aynı etkiyi yaratamayacağını gösteriyor.

Shrek'in İlk Hali 30 Yıl Sonra Ortaya Çıktı | İZLE

İlk başta Shrek için planlanan orijinal vizyon ne kadar farklı olursa olsun, bu film için orijinal plan hakkında daha fazla bilgi edinmek ilginç. Oyuncu ve komedyen Chris Farley’nin 1997’deki ölümünden önce filmin birçok repliğini kaydettiği belirtiliyor. Haliyle bu replikler de bir noktada gün yüzüne çıkabilir. Bu da filmin ve hikâyesinin orijinalinden ne kadar farklı olabileceğinin daha iyi anlaşılmasını sağlayabilir.

Yeni paylaşılan görüntüler hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Karakterin bu versiyonu nasıl görünüyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çok Geç: Yeni Colleen Hoover Kitabı Türkçede

Colleen Hoover İmzalı Psikolojik Gerilim Maceraları “Çok Geç” ile Devam Ediyor

Masal Masal Turkiye Mobil Uygulamasi

Türk Masallarına Özel “Masal Masal Türkiye” Mobil Uygulaması Geliştirildi