in ,

“Shrek 5” Geliyor: Popüler Animasyon Serisi Evrenini Genişletmeye Hazırlanıyor

Shrek 5 filmi için çalışmalar başladı. Orijinal seslendirme kadrosunu geri getirmeyi hedefleyen yapımla birlikte bir de Eşek karakterine odaklanan spin-off geliştirilmek isteniyor.

Shrek 5 Filmi Geliyor (Orijinal Ekip Dönebilir)
- Reklam -
- Reklam -

Shrek 5 filmi ufukta gözüktü. Michael Myers, Cameron Diaz ve Eddie Murphy dahil olmak üzere orijinal seslendirme kadrosu yıllar sonra popüler animasyon serisinin yeni macerası için geri dönüyor.

Puss in Boots: The Last Wish filminin başarısından sonra, son filmi 2010 yılında gösterime giren Shrek’in devam macerası için sonunda resmi geliştirme süreci başlamış gözüküyor. İlk Shrek 2001 yılında gösterime girmiş ve bugüne dek dört uzun metrajlı film ve Çizmeli Kedi de dahil olmak üzere çeşitli spin-off’ları içeren başarılı bir seriyi başlatmıştı. Orijinal seri en son 2010 yapımı Shrek Forever After (Şrek: Sonsuza Dek Mutlu) ile beyaz perdeyi süslemiş, ancak beşinci bir film hiçbir zaman gerçekleşmemişti.

Şimdi bazı şeyler Çizmeli Kedi’nin son filmi sayesinde değişmiş olabilir. DreamWorks Animation’ın yaratıcı ortaklarından Illumination’ın kurucusu ve CEO’su Chris Meledandri, Variety’ye verdiği son röportajda Shrek 5’in geliştirilmekte olduğunu ve Myers, Diaz ve Murphy’nin sırasıyla Shrek, Fiona ve Eşek rolleriyle geri dönmek üzere görüştüklerini doğruladı. Henüz hikâye ile ilgili bir ayrıntı olmasa da, Meledandri yeni filmin öncüllerini onurlandırırken aynı zamanda yeni bir sayfa açacağını belirtiyor.

- Reklam -

Shrek 5 Filmi Geliyor (Orijinal Ekip Dönebilir)

Illumination CEO’sunun Shrek 5 ile ilgili yorumlarına aşağıdan göz atabilirsiniz:

“Mario ile yaşadığımız süreçten çok da farklı değil; izleyicilerin sevdiği temel unsurların neler olduğuna bakıyor ve bu temel unsurları onurlandırmak için elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Sonra da sizi yepyeni yerlere götürecek hikâye unsurları ve yeni karakterler inşa etmek için çok çalışıyorsunuz. Orijinal oyuncu kadrosu bunun büyük bir parçası.

Oyuncu kadrosunun geri döneceğini tahmin ediyoruz. Görüşmeler şu anda başlıyor ve aldığımız tüm işaretler oyuncuların geri dönmek için büyük bir istek duydukları yönünde.”

Shrek 5 Filmi Eski Dostları Yıllar Sonra Yeniden Bir Araya Getirecek

Meledandri’nin açıklamasında olduğu gibi oyuncular seriye gerçekten de geri dönmeye istekli. Hatta bundan yaklaşık bir ay önce Eşek karakterini seslendiren Eddie Murphy, yaptığı açıklamada Çizmeli Kedi gibi Eşek için de ayrı filmlerin gelmesi gerektiğini savunmuştu.

- Reklam -

Shrek 2, 935 milyon dolar gibi seri açısından oldukça yüksek bir gişe hasılatı elde etti. Ancak ana hat serisindeki sonraki her film, başarılı olmaya devam etmekle birlikte, azalan getiriler gördü. Shrek Forever After da izleyicilerden ve eleştirmenlerden çoğunlukla orta halli eleştiriler aldı ve bu da muhtemelen serinin durmasına katkıda bulunan bir faktör oldu. Çizmeli Kedi: Son Dilek ise geçen yıl beklentilere meydan okuyarak harika eleştiriler aldı ve gişede başarılı oldu.

Shrek 5 Filmi Geliyor (Orijinal Ekip Dönebilir)

Son Dilek, Kedi’nin bazı “eski dostlarıyla” yeniden bir araya geleceğini duyurduğu finaliyle Shrek, Fiona ve Eşek’in dönüşünü müjdelemişti. Eğer Şrek 5 duygusal ve evrensel bir hikâyeyi taze ve yaratıcı bir animasyon stiliyle sunabilirse, seriyi daha da canlandırabilir. Her şeye rağmen filmin gerçekte nasıl sonuçlanacağını zaman gösterecek.

Shrek 5’in gelecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lime Lime dedi ki:

    Sonunda, beşinci bir film yapılmasını anlayabildiğim bir film serisi. Belirli bir şirketin dokunuşunu kaybetmekte olan diğer belirli bir serisi gibi değil (Toy Story 5). Umarım DreamWorks bunu mahvetmez.

  2. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    İki şeyden korkuyorum son zamanlarda çıkan animasyonlarda görsel kalitede düşüş var .Çizmeli kedinin animasyon kalitesi bence o kadar iyi değildi. Ikinci ve en çok korktuğum SJW ve Woke akımına kurban gitmesi.Sherekte hem yetişkinlere hem çocuklara hitap eden mizah serinin en önemli unsuru.

  3. Avatar for Lime Lime dedi ki:

    SJW ve woke kültürü konusunda endişlenmekte haklısın son zamanlarda bazı animasyon filmleri de bu akıma kurban gitse de DreamWorks’ün Şrek serisinde böyle bir yola gideceklerini hiç sanmıyorum (filmin en başında bu kadar sevilmesinin sebebini göze alırlarsa).Troller 3 dışında çıkarmayı planladıkları filmler umut vadediyor o yüzden ben şimdilik endişe duymuyorum. Çizmeli Kedi’nin animasyon kalitesi de bence piyasadaki jenerik modern hepsi birbirine benzeyen animasyon filmlerine kıyasla güzel bir değişiklik getirdi ve filme gerçekten yakıştı bence. Çıkardıkları diğer film (Kim Demiş Kötüyüz Diye?) animasyon bakımından çok daha jenerikti sırada çıkacak olan Genç Deniz Canavarı Ruby filmi de aynı şekilde olacak gibi gözüküyor. Şrek 5’te nasıl bir yol izleyecekler bilmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deli Nehir - Rodman Philbrick

Vahşi Doğada Hayatta Kalma Mücadelesi Veren Çocukların Macerasını Anlatan “Deli Nehir” Çıktı

Jinkx Monsoon, Doctor Who Kadrosuna Katıldı

“Drag Race”ın Kazananı Jinkx Monsoon “Doctor Who” Kadrosuna Katıldı