in ,

Halle Bailey’nin “The Little Mermaid” Filmindeki ‘Küçük Deniz Kızı Ariel’ Saç Tasarımı için 150 Bin Dolar Harcandı

The Little Mermaid filminde Deniz Kızı Ariel rolündeki Halle Bailey’nin saç tasarımı için gözden çıkartılan bütçe belli oldu.

The Little Mermaid: Ariel'in Saç Tasarımı Maliyeti Açıklandı
- Reklam -
- Reklam -

The Little Mermaid filmi izleyicilerle buluşurken yapıma dair yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Halle Bailey’nin Deniz Kızı Ariel’e hayat verdiği yapımda, ünlü oyuncunun saç tarımının 150 bin dolara mal olduğu açıklandı.

Birkaç gün önce vizyona giren Küçük Deniz Kızı, Disney’in yüzünü güldürmeyi başarmış ve çok kısa bir süre içerisinde stüdyonun şimdiye kadar vizyona soktuğu live-action uyarlaması yapımlar arasında Cruella’dan sonra en yüksek ikinci notu almayı başarmıştı. Ancak şimdi ortaya çıkan bir habere göre Ariel karakterini canlandıran Hailey Bailey’nin saçlarının siyahtan kızıla dönüştürülmesi oldukça maliyetli bir süreç oldu. Filmde saç departmanı sorumlusu olan Camille Friend, bu “zorlu” süreç hakkında konuşarak, nasıl bir yöntem izlediklerini açıkladı.

Filmde Ariel karakterine hayat veren 23 yaşındaki şarkıcı ve oyuncu Hailey Bailey’nin beline kadar uzanan siyah saçlarının kızıl tonlarına dönüştürülmesinin 150 bin dolara mal olduğu ortaya çıktı. Camille Friend, Variety’ye yaptığı açıklamada bu “zorlu” süreçten bahsederek, istenilen görünümü elde etmek için saatlerce çalıştıklarını ifade etti.

- Reklam -

The Little Mermaid: Ariel'in Saç Tasarımı Maliyeti Açıklandı

Camille Friend: “The Little Mermaid Filminde Ariel’in Saç Tasarımı Maliyeti 150 Bin Doları Buldu”

Peruk kullanmanın uygun olmadığını belirten Friend, doğru kırmızı tonunu belirlemek için Hailey’in yüz şekli, cilt tonu, göz rengi ve kostüm renklerini incelediğini söyledi.

Camille, Hailey’nin saçlarına tek tek sarma işlemi uygulandığını ve “Saçını sarmak, kesmek zorunda kalmadan kendi saç yapısını değiştirmeden rengini değiştirebileceğimizi düşündüm. Bu saçlar ona ait,” şeklinde konuştu.

Ariel karakterinin hem su altında hem de karada saçının aynı kalmasını sağlamak için sabit bir saç tasarımı yaptığını belirten Friend, “Bunun için en az 150 bin dolar harcamış olabiliriz çünkü bazı bölgelerde saçı yeniden yapmak zorunda kaldık,” dedi.

The Little Mermaid: Ariel'in Saç Tasarımı Maliyeti Açıklandı

- Reklam -

The Little Mermaid Filmi Konusu Ne Anlatıyor?

26 Mayıs’ta vizyona giren The Little Mermaid uyarlaması, insan olmayı arzulayan küçük deniz kızı Ariel’in hikâyesini anlatıyor. Ariel, Kral Triton’un en küçük ve cesur kızıdır ve denizin ötesindeki dünyayı keşfetme isteğiyle yanıp tutuşmaktadır.

Bir gün karaya gelen Ariel, Prens Eric’e aşık olur. Deniz kızlarının insanlarla temas etmeleri yasaktır, ancak Ariel kalbinin sesini dinlemeye karar verir. Bu nedenle cadı Ursula ile anlaşma yaparak karada yaşamak için bir şans elde etmeye çalışır. Ancak bu seçimi hem kendi hem de babasının hayatını tehlikeye atar.

Küçük Deniz Kızı, ilk kez 1989 yılında seyircilerin karşısına çıkan bir karakter olarak biliniyor. Disney, bu filmle birlikte beşinci live action uyarlamasını sinema salonlarına taşımış oluyor.

The Little Mermaid: Ariel'in Saç Tasarımı Maliyeti Açıklandı

The Little Mermaid  filminde Hailey Bailey’nin saçlarına harcanan rakamla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, ayrıca yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peter Thiel Öldükten Sonra Dondurulacağını Açıkladı

Teknoloji Milyarderi Peter Thiel Öldükten Sonra Dondurulacağını Açıkladı

Robert Englund, Freddy Krueger Defterini Kapattı

Robert Englund, Korku Sinemasının İkonlarından Freddy Krueger’ı Bir Daha Canlandırmayacak