in ,

Teknoloji Milyarderi Peter Thiel Öldükten Sonra Dondurulacağını Açıkladı

Peter Thiel ölümünün ardından kriyojenik olarak dondurulacağını doğruladı. Ünlü milyarder, yaşam koruma teknolojileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Peter Thiel Öldükten Sonra Dondurulacağını Açıkladı
- Reklam -
- Reklam -

Peter Thiel beden dondurma teknolojisine (kriyoni) şimdilik şüpheyle yaklaşsa da bu işlemi uygulayacağını açıkladı.

Beden dondurma ve gelecekte tekrar uyandırılarak hayata döndürülme fikri şimdilik bilimkurgu filmlerinde yer alan bir konu olarak gözüküyor. Bugüne dek televizyon ve sinema için Futurama, Demolition Man, Austin Powers: International Man of Mystery ve Forever Young gibi kriyojenik olarak dondurulan insanların gelecekte bir gün tekrar uyandırılmasına değinen birçok yapım yapıldı. Ancak teknolojinin ilerleme hızına bakılırsa, bugün çaresi bulunamayan hastalıkların ve yaşlanma gibi sorunların çözümü birkaç on yıl içinde ortaya çıkabilir.

Şimdi de milyarder teknoloji yatırımcısı Peter Thiel, gelecekte yeniden canlandırılabilme potansiyeli için ölümünden sonra kriyojenik olarak dondurulma planları yaptığını duyurdu. Thiel, teknolojinin gerçekten etkili olup olmadığına dair şüphelerini dile getirse de, kendisini bu yaşam koruma yöntemiyle kaydetmeyi tercih ettiğini doğruladı.

- Reklam -

Peter Thiel, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde tahmini 8.13 milyar dolarlık net değeriyle yer alan bir isim. Kısa bir süre önce Bari Weiss’in podcast’ine katılan Thiel, “kriyojenik” olarak adlandırılan bu yaşam koruma yöntemi hakkında konuştu.

Peter Thiel Öldükten Sonra Dondurulacağını Açıkladı

Bari Weiss, Thiel’e, öldükten sonra kriyojenik olarak korunmayı düşünüp düşünmediğini sordu. Thiel, “Evet, ancak bunu daha çok ideolojik bir tercih olarak görüyorum,” şeklinde cevapladı. Weiss’in “Yani, doğru mu anladım?” sorusuna ise Thiel, “Kesinlikle. İşe yaramasını beklemiyorum, ancak denemeye değer bir şey olduğunu düşünüyorum,” diye yanıt verdi.

Weiss, Thiel’e sevdiklerinden herhangi birini de bu yöntemle dondurma planları yapılıp yapılmadığını sordu. Thiel, “Henüz tam olarak ikna olmadım. Daha çok, bu tür girişimlere cesaret etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ancak henüz o noktada değiliz,” şeklinde açıkladı.

Peter Thiel Öldükten Sonra Dondurulacağını Açıklayan İlk İsim Değil

55 yaşındaki Peter Thiel, servetini PayPal’ın kurucu ortağı olarak elde etti ve aynı zamanda Facebook’un ilk dış yatırımcıları arasında yer aldı. Ayrıca risk sermayesi şirketi Founders Fund’ın da ilk ortaklarından biri oldu.

Milyarder yatırımcı, yaşamı uzatma teknolojilerine olan ilgisiyle bilinen bir isim. Daha önce verdiği bir demeçte, biyoteknoloji firması Alcor tarafından ölümünden sonra saklanmak üzere kaydolduğunu açıklamıştı.

- Reklam -

Kriyojenik uygulamalar, ölüm sürecini durdurarak gelecekte tıbbi teknolojilerle sağlığı geri getirmeyi hedefliyor. Alcor, bu yöntemi “ölüm sürecini durdurarak yaşamı korumak amacıyla dondurucu olmayan sıcaklıklar kullanarak tıbbi teknolojiyle birleştiren bir uygulama” olarak tanımlıyor.

Peter Thiel Öldükten Kriyojenik Olarak Dondurulma

Peter Thiel’in yaşamı uzatma teknolojilerine yatırım yapan tek tanınmış teknoloji figürü olmadığı belirtiliyor. MIT Technology Review’ın raporlarına göre, ChatGPT’yi ortaya çıkaran OpenAI CEO’su Sam Altman, insan ömrünü 10 yıl uzatmayı hedefleyen Retro Biosciences şirketine 180 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Bunun yanı sıra yazılım geliştiricisi Bryan Johnson da Silikon Vadisi’ndeki bir diğer figür olarak, yaşlanma karşıtı bir protokol için milyonlarca dolar harcamasıyla ün kazandı. 45 yaşındaki Johnson, bu maliyetli çabalarının ona 18 yaşındaki bir gencin vücut özelliklerini kazandırdığını iddia ediyor.

Siz kriyoni işlemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilim dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: New York Post

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Office Kadın Başrol Avustralya Uyarlaması

The Office Yeniden Çekiliyor: Prime Video İmzalı Yeni Versiyonun Başrolü Kadın Olacak

The Little Mermaid: Ariel'in Saç Tasarımı Maliyeti Açıklandı

Halle Bailey’nin “The Little Mermaid” Filmindeki ‘Küçük Deniz Kızı Ariel’ Saç Tasarımı için 150 Bin Dolar Harcandı