in

Disney’den Live-Action “Moana” Filmi Geliyor: İşte Dwayne Johnson’lı İlk Tanıtım

Moana filmi için hazırlıklar başladı. Disney, 2016 tarihli animasyon yapımını live-action olarak bir kez daha beyaz perdeye taşıyacak.

Moana Filmi Live-Action Uyarlaması ile Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Moana filmi live-action formata uyarlanıyor. Animasyon macerasının seslendirme kadrosunda yer alan Auli’i Cravalho ve Dwayne Johson, canlı aksiyonda da başrolde yer alacak.

Disney, 2016 yapımı animasyon filmi Moana’nın yeni bir canlı aksiyon uyarlamasıyla resmen Polinezya’ya geri dönüyor. Şirketin 2023 Yıllık Hissedarlar Toplantısı Web Yayını sırasında, Dwayne Johnson Hawaii’den yeni bir video ile projenin devam ettiğini müjdeledi ve bu sırada Moana’nın yarı tanrı yol arkadaşı Maui rolünü yeniden canlandıracağını da açıkladı. Kendi sözleriyle, film “sürecin çok başında” ve denizlere bir kez daha yelken açana kadar yapılacak çok iş var.

Başrolünde o zamanlar sektörde yeni olan Auli‘i Cravalho’nun yer aldığı Moana, Polinezya şefinin kızı olan maceracı gencin okyanus tarafından seçildikten sonra halkını kurtarmaya çalışmasını konu alıyordu. Maui’nin yardımıyla okyanusta yönünü bulmayı ve usta bir yol gösterici olmayı öğrenirken, bu süreçte kendi kimliğini de belirliyor. Filmin kadrosunda Johnson ve Cravalho’ya Rachel House, Temuera Morrison, Jermaine Clement, Nicolle Scherzinger ve Alan Tudyk gibi güçlü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyordu. Seslendirme kadrosunun yanı sıra filmde Lin-Manuel Miranda tarafından yazılan ve Emmy adaylığı da kazanan “How Far I’ll Go” da dahil olmak üzere bir dizi akılda kalıcı şarkı yer alıyor.

- Reklam -

Moana Filmi Live-Action Uyarlaması ile Geliyor

Johson “MOANA’nın güzel hikâyesini live-action olarak beyaz perdeye taşıdığımızı söylemekten onur duyuyorum!” sözleriyle bir Twitter gönderisi paylaştı ve şunları söyledi:

“MAUI hayatımı değiştirdi (seni özledim büyükbaba) ve Polinezya halkı olarak özümüzde kim olduğumuzu müzik ve dans aracılığıyla anlatmak için Disney Studios ile ortaklık yapmaktan onur duyuyorum.”

Videodan, Moana’yı klasik bir deniz macerası yapan her şeyin, devasa yaratıklar ve tanrılardan sevimli evcil horoz Heihei’ye kadar canlı aksiyon yeniden yapımında mevcut olacağı anlaşılıyor. Ayrıca orijinal filmin senaryosunu yazan Jared Bush senaryoyu kaleme almak üzere geri dönerken, Johnson ve Cravalho da Dany Garcia ve Hiram Garcia ile filmin yapımcılığını üstleniyor.

Yayınlanan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Moana Filmi Live-Action Uyarlama Duyurusu | İZLE

YouTube video

(Duyuru videosunu YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Canlı aksiyon yeniden yapımıyla Disney, Moana’yı John Musker ve Ron Clements’in yönettiği ve Chris Williams, Don Hall, Pamela Ribon, Aaron Kandell ve Jordan Kandell ile birlikte yazdıkları orijinal filmin ötesine taşımaya devam ediyor.

Moana Animasyon Dizisi Disney Plus için Hazırlanıyor

Moana disney plus

Filmdeki olayları devam ettirmek üzere Disney+’da David G. Derrick Jr. yönetiminde bir dizisi de planlanıyor ve bu da Walt Disney Animation’ın kendisinin bir televizyon dizisini ele aldığı birkaç durumdan birini işaret ediyor. Özellikle filmin gişede 665 milyon dolar kazandığı ve şirketin en iyi modern filmlerinden biri olarak kabul edildiği düşünüldüğünde, stüdyonun filmin daha büyük işler için potansiyeli olduğunu gördüğü belli oluyor.

Henüz erken geliştirme aşamasında olan filmin vizyon tarihi konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Moana’nın live action olarak ekranlara gelecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bilemiyorum Altan. Dizi fikrini mantıklı bulsam da çıkışı üzerinden daha on sene geçmeden bir filmin live action versiyonunu çekmek mi? Tamam, şaşırmıyorum!

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Duyuru videosunun altına gelen birçok yorum da bu minvalde. Ancak konu Dwayne Johson olunca Disney para getireceğini biliyor. O yüzden “Neden olmasın?” mantığı güdüyorlar…

  3. Avatar for Lime Lime dedi ki:

    Film Disney+ ta yıllardır popüler olduğundan dolayı şaşırtıcı bir haber olmasa da live-action remake yapmayı artık bıraksalar keşke. Dizi ilgimi çekti güzel olabilir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man: Across the Spider-Verse Filminden Yeni Fragman

“Spider-Man: Across the Spider-Verse” Filminden MCU’ya Atıfta Bulunan Yeni Fragman

Uranüs Uyduları Yaşama Elverişli Olabilir

Buz Devi Uranüs’ün Uydularından En Az Biri Yaşama Elverişli Olabilir