in ,

“Harry Potter” Dizi Uyarlaması Kitapları ‘Derinlemesine’ Ele Alacak

Harry Potter dizi uyarlaması izleyicilere serinin kitaplarını derinlemesine keşfetme imkânı sağlayacak. Max platformu için geliştirilen yapım henüz erken aşamada.

Harry Potter Dizisi Kitaplari Ele Alacak
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter dizi uyarlaması hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı. J.K. Rowling’in kitaplarına odaklanacak yapım, HBO’nun dijital yayın platformu Max üzerinden izleyicilerle buluşacak.

2001–2011 yılları arasında toplamda 8 film süren Harry Potter’ın beyaz perde yolculuğu, ardında 7,7 milyar dolarlık gişe hasılatı ve milyonlarca hayran bırakmıştı. Aradan geçen 12 yılın ardından Warner Bros. seriyi yeniden başlatma kararı aldı.

Her sezonun bir kitaba odaklanacağı, serinin yazarı J.K. Rowling’in de bizzat dahil olacağı proje için çalışmalar devam ediyor. Hayranlar sayısız endişeyle yeni uyarlamayı beklerken, yapımcılar aslına sadık bir adaptasyonun sözünü erkenden vermekten çekinmiyor.

- Reklam -

Harry Potter Dizisi Kitaplar Max

Geçen günlerde Total Film’e konuşan Harry Potter’ın yapımcısı David Heyman, TV uyarlaması hakkında yeni detaylar paylaştı.

Harry Potter Dizisi Erken Geliştirme Aşamasında

8 Harry Potter filminde yapımcı görevi üstlenen David Heyman, dizide de yürütücü yapımcı koltuğunda oturuyor. Heyman, verdiği demeçte dizi uyarlaması için henüz bir senarist ile anlaşmadıklarını kaydederken ayrıca kitapların derinlemesine ele alınacağına da dikkat çekti.

“Harry Potter için henüz erken aşamadayız. Yazmaya başlaması için bir yazar bile işe almadık. Bunun için biraz erken. Ama umarım bu dizi çok özel bir şey olur. Bize kitapları görme ve onları derinlemesine keşfetme imkânı sağlayan bir dizinin keyfini çıkarma fırsatı verir.”

Total Film’in 14 Eylül tarihli sayısında yayınlanan röportajda Heyman Roald Dahl uyarlaması Wonka filmi hakkında da konuşuyor. Heyman’a göre Harry Potter ile Wonka arasında beklenmedik bir bağ varmış gibi görünüyor.

- Reklam -

“Dahl’ı sevmek bir bakıma Harry Potter’a olan ilgimin başlangıcıydı. Aralarında bir bağlantı var. Aynı ailenin üyeleri. Ama onlara karşı bir hürmetsizlik var. Bu iki eserde gerçekten hoşuma giden bir yaramazlık ve oyun duygusu bulunuyor.”

Wonka 2 Filmi Çalışmaları Başlamış Olabilir

Henüz bir senarist anlaşmasının bile bulunmadığı Harry Potter dizisinin en iyi ihtimalle 2025/2026 yılları arasında yayına girmesi bekleniyor. Öte yandan Warner Bros. Discovery’nin CEO’su David Zaslav, sık sık Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi markalarına daha çok yönelmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Harry Potter dizi uyarlaması hakkında siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eşikteki Kadın: Hasan Gören'in Yeni Romanı Çıktı

Hasan Gören’den Yeni Roman: “Eşikteki Kadın”

One Piece Dizisi 6 Sezon Sürebilir

Netflix’in “One Piece” Dizisinde Hedef En Az 6 Sezon: Üst Limit ise 12 Sezonu Buluyor