in , ,

Warner Bros. Discovery, “Harry Potter” ve “Yüzüklerin Efendisi”ni Yeniden Canlandırmaya Kararlı: “Dünyanın En İyisi Olacağız”

Warner Bros. Discovery CEO’su, “Harry Potter” ve “Yüzüklerin Efendisi” gibi markalarını yeniden canlandırarak büyük hamleler yapmaya hazırlanıyor.

Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi Yeniden Canlanıyor
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, en popüler markalarından Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi’nin uzun bir süredir atıl durumda kaldığını belirterek her iki seriyi de yeniden canlandırma ve genişletme planları hakkında ayrıntılar paylaştı.

David Zaslav 6 Eylül’deki Goldman Sachs Communacopia ve Teknoloji Konferansı’nda yaptığı konuşmada Warner Bros. Discovery’nin geleceğine odaklanarak bu önemli markaların potansiyelini vurguladı ve şunları söyledi:

“Warner Bros.’un sahip olduğu büyük markaları konuşuyoruz. Ancak bunlar arasında yer alan Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi büyük markalar maalesef uzun bir süre boyunca yeterince kullanılmadı.”

- Reklam -

Warner Bros. Discovery CEO’su her iki serinin aşırı kullanımından kaçınarak uzun vadeli planlar yapmanın önemini de vurguladı. Zaslav Harry Potter ile ilgili on yıldan uzun bir süre boyunca hiçbir şey yapmadıklarını, Yüzüklerin Efendisi için de benzer bir süre boyunca bir şey yapmadıklarını dile getirdi.

David Zaslav Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery CEO’su: “Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter Doğru Kullanılırsa Dünyanın En İyi Stüdyosu Oluruz”

“Harry Potter ile ilgili on yıldan uzun bir süredir hiçbir şey yapmadık. Yüzüklerin Efendisi ile ilgili de hiçbir şey yapmadık. Harry Potter’ı 10 yıl üst üste HBO’ya geri getirmek, Yüzüklerin Efendisi’nin birden fazla filmini yapmak gibi planların çok fazla hissedar değeri olduğunu düşünüyoruz.

“Bu markalar tekrar canlandırılırsa dünyanın en iyi performans gösteren stüdyosu ortaya çıkar. En iyi sermayemizi kullanmamız ve bunu dünyanın en iyi yaratıcı insanlarıyla yapmamız gerekiyor.”

Zaslav aynı zamanda DC Sinematik Evreni’ni de bu markalar arasında konumlandırıyor ve daha iyi bir yere gelmesini umuyor.

- Reklam -

Bu vizyonun bir parçası olarak Harry Potter evreninin dizi formatında HBO’ya geleceği geçen nisan ayında duyurulmuştu. Dizinin her sezonu bir kitabın sadık bir uyarlama olarak ekrana gelmesi planlanıyor. Ayrıca J.K. Rowling’in de bizzat yaratıcı süreçte yer alacağı belirtiliyor.

Warner Bros. Discovery, "Harry Potter" ve "Yüzüklerin Efendisi" Serilerini Yeniden Canlandırmak İstiyor

J.R.R. Tolkien’in eserlerine dayalı olarak yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri de yolda. Bu süreç 2024’ün sonunda çıkacak animasyon filmi The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim ile başlayacak. Film kısa bir süre önce Hollywood’da devam eden senarist ve oyuncu grevleri nedeniyle ertelenmişti. Yeni süreçte artık seriyle özdeşleşmiş bir isim olan Peter Jackson’ın yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Warner Bros. ve Discovery’nin birleşimesinin ardından başa geçen David Zaslav’ın bu iki büyük seriye karşı özel ilgisini nasıl buluyorsunuz? Sizce ileride her iki seriye de hayran olan kesim bu konuda ne düşünecek? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi ve sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Şu serilerin yakasını bırakın artık.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu para babalarının paraları eksildi herhalde.Kitleleri sömürüp ceplerini doldurmak için arayış peşindeler.Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi serileri bir projeydi.Artık devirleri geçti.Aynı başarıyı elde etmeleri imkansız.

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Çocukluğum Harry Potter’la geçti ve filmleri severek takip ettim. Beğendiğim veya beğenmediğim yerler oldu ama filmler hem HP hem de LOTR için büyük başarı getirdi.
    Evet, ikisiyle de uzun süredir uğraşılmadı çünkü bitti. Şu serileri rahat bırakıp bir türlü beceremediğiniz DC’yle uğraşın yahu! Sıkıldım sizin sermaye ve kazanç getirinizden! Çocukluğumu mahvediyorsunuz!

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    DC’yi mahvettiniz bu kadar mı vizyonsuz olur bir firma ya. Hala HP ve LOTR diyorlar. Onları da batırın.

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yine batıracak bir şeyler bulmuşlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

David Tennant "Doctor Who"ya Neden Geri Döndüğünü Açıkladı

David Tennant Yıllar Sonra “Doctor Who”ya Neden Geri Döndüğünü Açıkladı

Uzak Dünyalar: Doğu Yücel'in Yeni Kitabı Çıktı

Doğu Yücel’in Bilimkurgu Soslu Yaz Macerası “Uzak Dünyalar” Kitabı Çıktı