in ,

Doğu Yücel’in Bilimkurgu Soslu Yaz Macerası “Uzak Dünyalar” Kitabı Çıktı

Doğu Yücel imzalı “Uzak Dünyalar” raflardaki yerini alıyor. Eser, Günışığı Kitaplığı etiketiyle ve Köprü Kitaplar serisi kapsamında yayımlanıyor.

Uzak Dünyalar: Doğu Yücel'in Yeni Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Doğu Yücel’in yeni kitabı Uzak Dünyalar raflardaki yerini almaya başladı. Günışığı Kitaplığı’nın Semih Gümüş editörlüğünde hazırlanan Köprü Kitaplar serisi yoluna yeni romanlarla devam ediyor.

Doğu Yücel 1977’de İstanbul’da doğdu. İktisat eğitimi aldı ve Radyo-Televizyon ve Sinema yüksek lisansının ardından edebiyat dünyasına adımını attı. İlk ödüllerini öykü yarışmalarında kazandı ve 2000 yılında Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları adlı öykü kitabıyla çıkış yaptı.

İlk romanı Hayalet Kitap 2002’de yayımlandı. Ardından Okul adlı filmin senaryosunu kaleme aldı. Birçok öykü ve romanın yazarı olan Yücel, kara mizah ve polisiye öğeleri başta olmak üzere farklı birçok türü harmanladı. Kimdir Bu Mitat Karaman? romanı, Mitat adıyla sinemaya uyarlandı.

- Reklam -

Yazarın diğer eserleri arasında Güneş Hırsızları, Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler gibi öykü kitapları ve Varolmayanlar, Kimdir Bu Mitat Karaman?, Beter Ol Mitat Karaman! adlı romanları bulunuyor. Yücel, aynı zamanda çeşitli seçki kitaplarında öyküleriyle yer alıyor.

Yazar, Uzak Dünyalar adlı yeni kitabının duyurusunu sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Yeni romanım Uzak Dünyalar şimdi raflarda!

Bu kitaba özel Günışığı Kitaplığı’yla çalıştık. Gençlerin başrolde olduğu, bilimkurgu soslu bir macera ve bir büyüme hikayesi çıktı ortaya.

Umarım okuyanları, yakınlık duyar Uzak Dünyalar’la…

İyi okumalar.”

Yazarın “Bilimkurgu soslu bir yaz macerası” olarak tanımladığı kitabın arka kapak tanıtımına hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

- Reklam -

Uzak Dünyalar – Doğu Yücel | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Uzak Dünyalar - Doğu Yücel

Merhaba Yabancı! “Önce hayat, her zaman!”

Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği Köprü Kitaplar koleksiyonunun 29. kitabını, çağdaş edebiyatımızın ödüllü yazarlarından Doğu Yücel yazdı. Hayat dolu bir grup gencin, bir yabancıyla karşılaşma serüvenini anlatan roman, dünyayla ve birbirimizle kurduğumuz bağların derinliğini düşündürüyor. Başka türlü bir iletişimin olanağını, arkadaşlığın, sevginin ve paylaşmanın yaşamı anlamlandıran gücünü duyumsatıyor. Doğu Yücel’in güçlü anlatımı ve ironik üslubuyla “uyanıkken düş gördüren” ilişkilerin ve mucizelerin sınırlarında dolanıyor.

 Merhaba Yabancı!.. İşte şaşırtıcı maceramız böyle başlıyor. Gökten düşen bu yabancı da neyin nesi? Kahramanlarımız onu tanımak için can atıyor, ama yapmaları gereken başka şeyler de var. Bir zorbaya kafa tutmak, koylarını kurtarmak, sevdiklerine açılmak gibi! Çözmeleri gereken kozmik mesaj da cabası. Acaba tüm bunların altından kalkabilecekler mi?..

Dizi editörü olan Semih Gümüş, aynı zamanda Uzak Dünyalar’ın önsözünü de kaleme aldı. Kitabın yayına hazırlığını Müren Beykan, son okumasını Hande Demirtaş, kapak desenini Huban Korman, grafik tasarımını Suzan Aral ve son olarak baskı öncesi hazırlığını ise Selen Çınar üstleniyor. Toplamda 212 sayfadan oluşan kitap Eylül 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Sizler daha önce hangi Doğu Yücel kitaplarını okumuştunuz? Uzak Dünyalar hakkındaki yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi Yeniden Canlanıyor

Warner Bros. Discovery, “Harry Potter” ve “Yüzüklerin Efendisi”ni Yeniden Canlandırmaya Kararlı: “Dünyanın En İyisi Olacağız”

Neil Gaiman - Good Omens Hugh Grant Tercihi

Neil Gaiman “Good Omens” Başrolü Olarak David Tennant’tan Önce Hugh Grant’ı İstemişti