in ,

Neil Gaiman “Good Omens” Başrolü Olarak David Tennant’tan Önce Hugh Grant’ı İstemişti

Neil Gaiman’ın “Good Omens” dizi uyarlaması için David Tennant’tan önce değerlendirdiği ilk isim Hugh Grant olmuş.

Neil Gaiman - Good Omens Hugh Grant Tercihi
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman ve Terry Pretchatt’ın Good Omens (Kıyamet Gösterisi) uyarlaması, neredeyse bambaşka bir başrol ikilisi ile izleyicilerin karşısına çıkacaktı. Gaiman’a göre ünlü yazarın ilk tercihi David Tennant yerine Hugh Grant olmuştu.

İlk sezonu 2019’da yayınlanan ve aradan geçen 4 yılın ardından bu sene tekrar ekranlara geri dönen Good Omens’a dair yeni detaylar ortaya çıkmayı sürdürüyor.

Good Omens’ın ortak yazarı Neil Gaiman, David Tennant tarafından canlandırılan Crowley rolü için başlangıçta Michael Sheen’in düşünüldüğünü ve Hugh Grant’ın de Aziraphale rolü için istendiğini paylaştı.

- Reklam -

Neil Gaiman - Good Omens

Ancak nihai rol David Tennant’ın oldu ve Tannat ile Sheen arasındaki doğal kimya; dizinin mevcut popülaritesine ulaşmasında önemli etkenlerden biri olarak öne çıktı.

Neil Gaiman’ın “Good Omens” Dizisindeki Aziraphale Rolü için İlk Tercihi Daha Farklıydı

Neil Gaiman geçen günlerde kişisel Tumblr hesabında bir hayranından gelen mesaja yanıt verdi. İzleyici, ünlü yazara Tennant ve Sheen’in rolleri değiştirmesi halinde hikâyenin nereye gidebileceğini sordu. Bu soru da oyuncu seçimleri sırasında Gaiman’ın aklındaki bazı fikirlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

“Crowley’yi Michael oynasaydı muhtemelen çok daha kötücül birisi olurdu. Crowley rolü için Michael kesinleşmişken Aziraphale’ın kim olabileceği üzerine çok kafa yorduğumu hatırlıyorum. Sanırım Hugh Grant kafamdaki en önemli adaydı. Sonra 3. bölümün ortalarını yazarken bir anda Crowley David Tennant ve Michael Sheen de Aziraphale oldu.”

Neil Gaiman - Good Omens Hugh Grant

Bu açıklamayla birlikte henüz ilk sezonun 3. bölümü olan Hard Times’ın senaryosu yazılırken başkarakterlerin hangi oyuncular tarafından canlandırılacağının da kesinleştiği öğrenildi.

- Reklam -

Britanyalı aktör Hugh Grant daha önce A Very English Scandal ve The Undoing Primetime Emmy ödüllerine aday gösterilmişti. Oyuncu en çok Notting Hill ve About a Boy yapımlarıyla tanınıyor.

Good Omens 3. Sezon Henüz Onaylanmadı

Neil Gaiman geçen ağustos ayında bir başka hayranının olası 3. sezon sorusuna heyecan verici bir yanıt vermişti. Ünlü yazar, Prime Video’nun yeni sezona yeşil ışık yakmaması durumunda; maceranın devamını roman formatında kaleme almayı planladığını açıklamıştı.

Good Omens 2. Sezon Fragmanı - Prime Video

Şu sıralar devam eden Hollywood grevleri nedeniyle birçok yapım yeni sezon onayı almakta güçlük çekiyor.

Siz bu tercihi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bence David Tennant cuk oturmuş role. Hugh Grant’e hiç gerek yokmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzak Dünyalar: Doğu Yücel'in Yeni Kitabı Çıktı

Doğu Yücel’in Bilimkurgu Soslu Yaz Macerası “Uzak Dünyalar” Kitabı Çıktı

Stephen King Painkiller Yorum

Stephen King Eleştirmenlerden Düşük Puanlar Alan “Painkiller” Dizisini Övdü: “Dizideki Her Şeyle Bağ Kurabilirim”