in ,

Stephen King Eleştirmenlerden Düşük Puanlar Alan “Painkiller” Dizisini Övdü: “Dizideki Her Şeyle Bağ Kurabilirim”

Stephen King, Netflix’te yayınlanan “Painkiller” dizisi hakkında konuştu. Eleştirmenlerin düşük puanlar verdiği yapım, ünlü korku yazarından son derece kişisel bir övgü aldı.

Stephen King Painkiller Yorum
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King geçen yaz Netflix kütüphanesine eklenen mini dizi Painkiller hakkında görüşlerini paylaştı. Usta yazar 1999 yılında deneyimlediği kazadan yola çıkarak yapımla oldukça kişisel bir bağ kurduğuna değindi.

10 Ağustos 2023’te Netflix’te yayına giren suç ve drama türlerindeki Painkiller dizisi, Amerika’daki opioid salgınının nedenleri ve sonuçları, faillerinin, kurbanlarının ve gerçeği arayan bir araştırmacının hikâyesini konu ediniyor.

1990’lardan bu yana özellikle ABD’de ciddi artış gösteren opioid salgını/krizi; yatıştırıcı etkili bazı ilaçların geniş çevrelerde aşırı, yanlış ya da eğlence amaçlı kötüye kullanımını tanımlıyor.

- Reklam -

Painkiller Yorum

Micah Fitzerman ve BlueNoah Harpster ikilisi tarafından yaratılan 6 bölümlük mini dizi Painkiller da opioid salgınının perde arkasına odaklanıyor. Dizi, izleyicilerden olumlu tepkiler alsa da yapımın Rotten Tomatoes’taki eleştirmen ortalaması %49’da kaldı.

Stephen King’den “Painkiller” Dizisine Övgü Dolu Yorum

OxyContin adlı ilacı üreten Purdue Pharma şirketine odaklanan dizi, firmayı dünyanın en büyük uyuşturucu satıcısı olarak resmediyor. Painkiller, şirketin opioid krizi üzerindeki etkisine derinlemesine bir bakış getirmeyi amaçlıyor.

Korku, gerilim, polisiye, bilimkurgu dahil birçok türde unutulmaz eserlere imza atan Stephen King; 1999 yılında geçirdiği bir trafik kazasının ardından deneyimlediği OxyContin sürecine değindi.

Twitter üzerinden Painkiller’a dair görüşlerini paylaşan yazar, şu ifadeleri kullandı:

“PAINKILLER (Netflix): 1999’da parçalarıma ayrıldıktan sonra doktorlar, ‘OxyContin adlı yeni ve harika bir ağrı kesici ilacımız var. Bunu seveceksin,’ demişti. Diziyi beğenmek mi? Ben bayıldım. Neredeyse ölümüne. O dizideki her şeyle bağ kurabilirim.”

Stephen King - Painkiller Yorum Netflix Dizisi

- Reklam -

Ünlü yazar paylaşımında yaşadığı deneyime dair detay vermese de, diziyi kendi hayatıyla fazlasıyla ilişkilendirdiğini ifade ederek beğenisini dile getiriyor.

Stephen King En Zor Günlerinde “Painkiller” Dizisinde Ele Alınan İlacı Kullanmıştı

Painkiller’daki Glen Kryger karakteri kurmaca olsa da, yapımda yer verilen hikâyelerin birçoğu gerçek olaylara dayanıyor. Netflix dizisi, King’in hayatını değiştiren 19 Haziran 1999 tarihli kazayı net bir şekilde hatırlatmaktan çekinmiyor.

Maine’de yürüyüşe çıkan King’e bir minivan çarpmış ve bu kaza ünlü yazarı ölümün eşiğine sürüklemişti. Kaza sonucunda King’in bacağı ve kalçası kırılmış, akciğeri çökmüş ve kafa derisinde ciddi yaralanmalar meydana gelmişti. Doktorlar King’in bacağını kesmek üzereyken bunun yerine iyileşmesi için zaman vermeyi tercih etmişlerdi. King iyileşmeyi başardı. Yazara reçete edilen ilaçlardan birisi ise Oxycontin’di.

Stephen King - Yeni Öykü Kitabı - You Like It Darker

Oxycontin bugün hâlâ reçete ediliyor. Ancak Purdue Pharma çok sayıda davaya konu olduktan sonra ilacını doğrudan doktorlara pazarlamayı durdurmuş durumda. King’in kazası sırasında ise bu ilaç hâlâ güvenli bir ağrı kesici olarak pazarlanıyordu. Gerçekte ise bağımlılık yapıcı özellikleri olan bir ilaçtı. King’in kişisel deneyimi, Oxycontin’in ağrıyı hafifletmekten başka bir şey istemeyen insanları neredeyse öldürdüğü veya ölümcül şekilde etkilediği sayısız hikâyeden yalnızca birisi.

Stephen King’in Painkiller hakkındaki yorumlarına dair sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Gaiman - Good Omens Hugh Grant Tercihi

Neil Gaiman “Good Omens” Başrolü Olarak David Tennant’tan Önce Hugh Grant’ı İstemişti

Attack on Titan Finali İçin Yayın Tarihi Belli Oldu

“Attack on Titan”ın Büyük Finali için Heyecan Dorukta: Resmi Yayın Tarihi Belli Oldu