in , ,

Neil Gaiman, “Good Omens” 3. Sezona Yeşil Işık Çıkmazsa Hikâyeyi Roman Olarak Devam Ettireceğini Açıkladı

Neil Gaiman, Prime Video’nun “Good Omens”ın 3. sezonuna onay vermemesi durumunda hikâyeyi roman formatında devam ettireceğini söyledi.

Neil Gaiman - Good Omens 3. Sezon Roman
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, şu sıralar hayranların merakla beklediği Good Omens 3. sezon ihtimalini değerlendirdi. İngiliz yazar, eğer Prime Video’dan onay çıkmazsa hikâyeyi kendi başına noktalamayı düşünüyor.

Fantastik kurgu türünün popüler yazarları arasında yer alan Neil Gaiman ve Terry Pratchett ikilisi imzalarını taşıyan Good Omens (Kıyamet Gösterisi) kitabı 1990’da yılında okurlarla buluştu. Tek kitaptan oluşan eser 2019’da Amazon Studios ve BBC Studios tarafından ekrana da taşındı.

David Tennant ve Michael Sheen’in başrollerini paylaştığı dizi, ilk sezonla macerasını sona erdirmişti. Kitabın ortak yazarı  Terry Pratchett’ın 2015’te yaşamını yitirmesi ve Gaiman’ın bir devam kitabı için harekete geçmemesi hikâyenin birinci sezonun ardından noktalandığını düşündürmüştü.

- Reklam -

Neil Gaiman - Good Omens 3. Sezon Kitap

Haziran 2021 tarihinde ise Neil Gaiman dizinin 2. sezon ile geri döneceğini duyurdu. Gaiman, Pratchett ile hikâyenin nereye gidebileceğine dair bazı değerlendirmeler yaptıklarını ifade etmiş ve Amazon ile o rotada ilerleyeceklerini açıklamıştı.

Neil Gaiman “Good Omens” 3. Sezonu Bir Köprü Olarak Görüyor

Nihayetinde 6 bölümden oluşan Good Omens 2. sezon 28 Temmuz tarihinde izleyicilerle buluştu. Şu sıralar devam eden oyuncu ve senarist grevleri nedeniyle yeni sezona dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gaiman ise geçen günlerde Tumblr’da paylaştığı bir gönderide 2. sezonun aslında 3. sezon için bir köprü niteliğinde olduğunu paylaştı.

Good Omens 3. Sezon Planlar Dahilinde: Neil Gaiman Konuştu

Gaiman henüz resmi onayın çıkmadığını belirtirken Amazon’u mutlu edecek kadar çok izleyicinin 2. sezonu izlemediği müddetçe de yeşil ışığın yanmayacağına dikkat çekti. Grevlerin tüm bu süreci daha da zora soktuğunu belirten Gaiman şöyle devam etti:

- Reklam -

“3. Sezon tabii ki planlandı. Eğer çekebilirsek hikâyeyi ve hikâyede önemsediğimiz kişileri tatmin edici bir sona götürecek. Grevde olmasaydım şu anda 3. sezonu yazıyor olurdum. Setimiz hâlâ Bathgate’deki bir stüdyoda duruyor. Hepimiz oraya geri dönüp hikâyeyi Terry ve benim çok uzun zaman önce planladığımız şekilde bitirmeyi çok istiyoruz.”

Dün ise bir izleyicinin Prime Video tarafından gelecek olası bir iptal durumunda, Gaiman’ın final sezonunu bir senaryo kitabı olarak yayımlamayı düşünüp düşünmediği soruldu.

Gaiman ise bu soruyu alıntılayarak şu kısa yanıtı verdi:

“Hayır, bir roman yazardım.”

Siz Prime Video’nun olası iptal kararı ve Neil Gaiman’ın roman fikrini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News üzerinden takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Tumblr

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok güzel bir diziydi umarım devam eder 2. sezonu büyük bir heyecanla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Faruk Duman ile "Alkarısı" Üzerine Söyleşi

Faruk Duman ile “Alkarısı Öykü Seçkisi” Üzerine: “Önce Özgün, İyi Bir Dil, Sonra Sağlam, Etkileyici Bir Hikâye”

Baldur's Gate 3 Eşzamanlı Oyuncu Sayısı

“Baldur’s Gate 3”ten Ses Getiren Başlangıç: Steam’de Yarım Milyon Eşzamanlı Oyuncuyu Aşmayı Başardı