in ,

“Baldur’s Gate 3”ten Ses Getiren Başlangıç: Steam’de Yarım Milyon Eşzamanlı Oyuncuyu Aşmayı Başardı

Baldur’s Gate 3, yarım milyonu aşan eşzamanlı oyuncu sayısıyla Steam’de anlık olarak en çok oynanan üçüncü oyun olmayı başardı.

Baldur's Gate 3 Eşzamanlı Oyuncu Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Baldur’s Gate 3, uzun zamandır dört gözle beklenen bir oyundu. Serinin son oyununu 2000 yılında yayınlanmış ve aradan geçen 23 yılla birlikte yapımın yeni stüdyosu Larian Studios beklentileri karşılamak konusunda kararlı bir tutum sergilemişti.

Steam üzerinde ilk gün yaklaşık 500 bin oyuncuya ulaşan Baldur’s Gate 3, cuma günü 600 bin oyuncuya merdiven dayadı. Oyun şu an CS:GO ve Dota 2’den sonra, Steam üzerinde en çok oynanan oyun olarak kayıtlara geçti.

Bu istatistikler ayrıca başka bir başarıyı daha getirdi. Baldur’s Gate 3, Hogwarts Legacy’den sonra yılın en büyük ikinci Steam açılışı oldu. Hogwarts Legacy’nin çıkışında eşzamanlı oyuncu sayısı 879,308 oyuncuya kadar tırmanmıştı. Elbette Baldur’s Gate 3, Hogwarts Legacy gibi dünyanın en büyük markalarından birinin uyarlaması değil. Dungeons and Dragons evrenindeki karmaşık ve genişleyen bir rol yapma oyunu.

- Reklam -

Yeni Oyun

Baldur’s Gate 3 İnceleme Puanları Henüz Netlik Kazanmadı

BioWare imzalı Baldur’s Gate 1, 1998 yılında piyasaya sürülmüştü. İki yıl sonra da yine aynı stüdyodan serinin ikinci oyunu, Baldur’s Gate 2 çıktı. Üçüncü oyunun gelmesi ise epey zaman aldı. Serinin hakları Larian Studios’a geçerken Baldur’s Gate 3 için oyuncular 20 yılı aşkın bir süredir bekleyişteler.

Öte yandan oyun, eleştirmenlere inceleme için lansman tarihinden yalnızca 4 gün önce gönderildi. Bu da toplam 100-400 saatlik bir oynanış süresine sahip rol yapma oyunu için oldukça kısa bir zaman dilimi. Dolayısıyla oyunun inceleme puanlarının kesinleşmesi biraz daha zaman alacak.

Baldur's Gate 3 Tam Sürüm Yayında

- Reklam -

2023 Yılı Oyun Sektörünün En Unutulmaz Senelerinden Biri Olabilir

2023 yılında çok sayıda dikkat çekici oyun piyasaya sürüldü. Jedi: Survivor, Tears of the Kingdom, Final Fantasy XVI, Diablo 4, Street Fighter 6, Resident Evil 4, Remnant 2 gibi oyunların yanına şimdi de Baldur’s Gate 3 eklendi.

Üstelik liste bunlarla da bitmiyor. Sonbahar aylarında Starfield ve Spider Man 2 oyunları da piyasaya sürülmeyi bekleyen yapımlar arasında. Söylendiği gibi, 2023 gerçekten de bir “gamer” olmak için en iyi yıllardan biri olabilir.

YouTube video

Siz Baldur’s Gate 3 hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Çok iyi oyun yapmışlar, başarılı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Gaiman - Good Omens 3. Sezon Roman

Neil Gaiman, “Good Omens” 3. Sezona Yeşil Işık Çıkmazsa Hikâyeyi Roman Olarak Devam Ettireceğini Açıkladı

Ötegezegenler Su Varlığı

Evrende Bünyesinde Su Bulunduran Ötegezegen Sayısı Öngörülenden 100 Kat Daha Fazla Olabilir