in ,

Başrolünde Kadir Doğulu’nun Yer Aldığı Doğu Yücel Uyarlaması “Mitat” Filminden İlk Fragman

Mitat fragmanı yayınlandı. Doğu Yücel’in romanından uyarlanan filmin başrolünde Kadir Doğulu yer alıyor.

Mitat Fragmanı: Doğu Yücel Uyarlaması Ufukta Gözüktü
- Reklam -
- Reklam -

Mitat fragmanı paylaşıldı. Doğu Yücel’in Kimdir Bu Mitat Karaman? kitabından uyarlanan filmin başrolünde Kadir Doğulu yer alıyor.

2017 yılında Can Yayınları etiketiyle yayımlanan Doğu Yücel’in Kimdir Bu Mitat Karaman? romanı, kara mizah ve polisiye türlerini başarılı bir şekilde harmanlayarak birçok okurun ilgisini çekmişti. Kitabın hatırı sayılır bir okuyucu kitlesine ulaşmasıyla, Ocak 2022’de de ilk kitabın devamı niteliğindeki Beter Ol Mitat Karaman! raflardaki yerini aldı. Ancak ikinci kitap öncesi, Eylül 2021’de bir sinema filmi uyarlaması geleceği paylaşıldı.

Başrolde yer alan Kadir Doğulu’nun kurduğu Alim Yapım tarafından sinemaya uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Suç Unsuru ile tanınan Süleyman Arda Eminçe’nin yer aldığı yapımın senaryosunu ise yönetmenle birlikte, kitabın da yazarı olan ve aynı zamanda senarist kimliğiyle tanınan Doğu Yücel hazırladı. Yapımcılar arasında Kadir Doğulu’nun yanı sıra Nurlan Koyanbayev, Mert Akay ve Mehmet Tan bulunuyor.

- Reklam -

Mitat Fragmanı: Kadir Doğulu

Filmin oyuncu kadrosunda Doğulu dışında İpek Filiz Yazıcı, Bülent Çolak, Dilek Serbest, Sinan Albayrak, Zeliha Çetinkaya, Eva Dedova, Biğkem Karavus, Beril Acar ve Beyti Engin gibi isimler yer alıyor.

Çıkışına az bir süre kala filmden ilk fragman paylaşıldı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

Mitat Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmana YouTube üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

Fragmandan birkaç gün önce filmin ilk posteri de paylaşılmıştı:

- Reklam -

Mitat Poster

Roman, yalnız yaşayan ve toplumdan izole olan son derece silik bir karakterin maceralarına odaklanıyor. Güçlü kara mizah öğeleri içeren bir paranoya hikâyesi olarak nitelendirilen film uyarlaması için paylaşılan kısa tanıtım yazısı ise şu şekilde:

“Evden işe, işten eve gidip gelen son derece sıradan bir hayatı olan Mitat Karaman’ın, bir gece zil çalınca uyanıp diyafon düğmesine basarak apartman kapısını açmasıyla değişen hayatını anlatıyor.”

Çekimleri Koronavirüs pandemisi sırasında gerçekleştirilen filmin aslında 2022’nin başlarında vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak yaşanan gecikmeler sonrası vizyon tarihi 7 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Filmin ilk yayınlanan fragmanını nasıl buldunuz? Kimdir Bu Mitat Karaman? kitabını okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    Kitabını çok severek okumuştum, fragmanı pek sarmadı beni. Mitat kitapta güzelmiş, yakında ikinci kitabını da okumayı düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Justin Roiland Aile İçi Şiddet

“Rick and Morty”nin Yaratıcılarından Justin Roiland’a Yöneltilen Aile İçi Şiddet Suçlamaları Düştü

ChatGPT Akademik Makale

“Yapay Zekânın Akademik Makalelerdeki Hileli Kullanımı” Hakkındaki Makaleyi Yapay Zekâ Yazmış