in

Kimdir Bu Mitat Karaman? Filmi Geliyor: Doğu Yücel’in Polisiye Romanı Sinemaya Uyarlandı

Kimdir Bu Mitat Karaman? film oluyor. Doğu Yücel’in sevilen polisiye romanı, Süleyman Arda Eminçe yönetmenliğinde izleyicilerle buluşacak.

Kimdir Bu Mitat Karaman? Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Kimdir Bu Mitat Karaman? film uyarlaması ufukta gözüktü. Doğu Yücel’in 2017 tarihli polisiye romanı izleyici ile buluşmak için gün sayıyor.

Suç Unsuru ile adını duyuran Süleyman Arda Eminçe’nin yönetmen koltuğuna oturduğu yapımda çekimler tamamlanmış durumda. Kadir Doğulu’nun üç yıl önce kurduğu Alim Yapım tarafından Koronavirüs pandemisi günlerinde çekilen Kimdir Bu Mitat Karaman? filmi kurgu ve post prodüksiyon aşamasının da neredeyse sonuna geldi.

Kadir Doğulu’nun yapımcılığının yanı sıra başrol Mitat Karaman karakterini de canlandırdığı filmde yer aldığı açıklanan diğer oyuncular şu şekilde: İpek Filiz Yazıcı, Bülent Çolak, Sinan Albayrak, Beyti Engin, Eva Dedova ve Nurlan Koyanbayev.

- Reklam -

Kimdir Bu Mitat Karaman? Filmi Vizyon için Gün Sayıyor

2022 yılının ilk haftalarından izleyiciyle buluşması beklenen yapım hakkında resmi açıklama Doğu Yücel’den geldi. Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

“Sır gibi saklıyorduk ama magazine düştüğüne göre yazabilirim: Kimdir Bu Mitat Karaman?, Süleyman Arda Eminçe yönetmenliğinde, Alim Yapım prodüksiyonuyla sinemaya uyarlandı, şu an postprodüksiyonda. 2022’nin başında vizyona girecek. Mitat Karaman’ı Kadir Doğulu oynadı.”

kadir doğulu mitat karaman
Kadir Doğulu

Filme duyduğu heyecanı da aktaran Yücel açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“2006’daki Küçük Kıyamet’ten beri sinema alanında bir şeyler yapmak istiyordum, girdiğim her proje ya başlamadan buharlaşıyordu ya da bir şekilde bitmiyordu. O yüzden heyecan büyük. Bir set fotoğrafı, fragman vb paylaşabileceğim günü iple çekiyorum. İlginç bir iş oldu bence : )

“Kitabı okur okumaz ’bunu çekeceğiz gör bak’ diyen Süleyman Arda Eminçe’ye, bu hayali gerçekleştirmek için yapımcılığa soyunan Kadir Doğulu’ya teşekkürler. Şirketlerine çağırıp ’bu iş şu şu şu yüzden olmaz, ama şu berbat hikayemizi senaryolaştırmaya ne dersiniz’ diye yapımcılara da nanik :p”

- Reklam -

Kara mizah ve polisiye türlerini bir araya getiren Kimdir Bu Mitat Karaman? romanı son derece silik bir karakterin, tesadüf eseri bir cinayet zincirinin parçası olmasını konu alıyor. Mitat Karaman’ın ikinci kitabı ise Ocak 2022 tarihinde Can Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkacak.

Kitap hakkında sitemizde yayınlanan incelemeyi buradan, Doğu Yücel’in kendi kaleminden eserin ortaya çıkış sürecini ise buradan okuyabilirsiniz.

kimdir bu mitat karaman

Doğu Yücel’in sinema macerası 2002 yılında yayımlanan Hayalet Kitap’ın Taylan Biraderler tarafından Okul (2004) filmine uyarlanmasıyla başladı. Yücel, daha sonra yine Taylan Biraderler’in Küçük Kıyamet (2006) adlı eserinin de senaryosunu kaleme aldı.

Siz bu uyarlama haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş, Twitter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Kendisi aynı zamanda sıkı bir metal müzik dinleyicisidir.

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Henüz kitabı okumadım ama okumayı düşünüyorum.

    Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam’ın da dizisi çekilir belki, bir gün. Tek düze yerli dizileri izlemeyenler için güzel bir alternatif olabilirdi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scarlett Johansson Marvel Sinematik Evreni

Scarlett Johansson Marvel Sinematik Evreni’ne “Çok Gizli Bir Proje” ile Geri Dönüyor

The Wheel of Time 2. Bölüm İncelemesi

Zaman Çarkı 2. Bölüm İncelemesi: Gölgenin Beklediği Yer