in

George Orwell’in Önemli Eseri Dilimize Kazandırıldı: “Edebiyat Üzerine”

Önemli kalem George Orwell’in “Edebiyat Üzerine” (Essays – On Literature) adlı kitabı Sel Yayıncılık aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

edebiyat uzerine ust
- Reklam -
- Reklam -

Gerçekleri tüm açıklığıyla satırlara dökebilen, rahatsız edici yazmaktan korkmayan cesur bir kalem erbabı George Orwell. Yaşamı boyunca açlık, sefalet, eşitsizlik vb. birçok konu hakkında kalem oynattı. Yazdığı kurgusal ve kurgu-dışı eserleri ve görüşleriyle de birçok insanı etkiledi ve etkilemeye devam ediyor.

Kendisi yazım hayatı boyunca birçok deneme de yazdı. Tabii ki bunların arasında edebiyat dünyası hakkında yazdıkları da vardı. Konu hakkında birçok açıdan fikirlerini de sundu okurlara. Eğer siz de Orwell’in takipçisi veya önemli bir edebiyat insanının yazın üzerine görüşlerini merak ediyorsanız, Sel Yayınlılık aracığıyla “Edebiyat Üzerine” (Essays – On Literature) dilimize kazandırıldı.

Tanıtım bültenine bakalım:
edebiyat uzerineEserlerinde gerçek yaşamın çetin çelişkilerini, çarpıklık ve zorluklarını yansıtma cesaretini gösteren George Orwell, Edebiyat Üzerine’de bu kez edebiyat dünyasının içyüzünü gözler önüne seriyor. Hayvan Çiftliği’nin yazım sürecinden kitabın yayıncılar tarafından ilk etapta neden ve nasıl reddedildiğine, mevcut edebiyat eleştirilerinin niteliğinden yeni kelimeler türetme imkânlarına, Tolstoy’dan James Joyce’a pek çok konu ve kişi hakkında kalem oynatırken tarihi ve edebi bir kılavuz sunuyor.

- Reklam -

Dönemin sanat akımlarına, önde gelen eserlerine, edebi tartışmalarına ve siyaset-edebiyat ilişkisine odaklanan, iktidar karşısında entelektüelin ikilemlerini ele alan ya da “Kitaplar çok mu pahalı?” başlıklı bir tartışmaya taraf kılan çok yönlü bir derleme.

- Reklam -

Edebiyat dehlizlerinde gezinmekten keyif alan okurlar için…
Çevirmenliği Yunus Çetin tarafından yapılan eserin editörlüğünü Selahattin Özpalabıyıklar üstlenmiş. Kapak tasarımıysa Ecenur Sabak’a ait.

165 sayfadan oluşan kitabın ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

antika titanik murat mentes

Murat Menteş’ten Yıllar Sonra Yeni Roman: Antika Titanik

dr who buz carki ust

Stephen Baxter’ın “Doctor Who: Buz Çarkı” Adlı Kitabı Yakında Raflarda