in ,

Hasan Gören’den Yeni Roman: “Eşikteki Kadın”

Hasan Gören’in yeni romanı “Eşikteki Kadın” raflardaki yerini alıyor. Eser, Everest Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Eşikteki Kadın: Hasan Gören'in Yeni Romanı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Eşikteki Kadın raflardaki yerini almaya başladı. Hasan Gören’in Everest Yayınları etiketiyle yayımlanan yeni romanı okurunu da eşikte tutmayı, şüphe ve güven arasındaki o kaygan eşikte bırakmayı amaçlıyor.

1966 yılında doğan Hasan Gören, çocukluğunu farklı şehirlerde geçirdikten sonra 1982 yılında İzmir Atatürk Lisesi’nden, 1987 yılında ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İş yaşamı boyunca serbest yazılım çalışmalarına öncülük etti. Bu çalışmalar arasında özellikle görme engelliler için geliştirdiği ses destekli okuma yazma programları, film ve tiyatro festivalleri ile opera salonlarında kullanılan altyazı üstyazı sistemleri ve yerli ve yabancı futbol kulüpleri ile spor medyası için istatistiksel analiz ürünleri öne çıktı.

Yazarın felsefe, eğitim ve tarih konularında yazdığı denemeler çeşitli dergilerde yayımlandı. İlk romanı Zan 2017 yılında Yapı Kredi Yayınları etiketiyle çıktı. Arından yine aynı yayınevinden Altı Yaprak Üstü Bulut adlı romanını 2019’da yayınlandı. Daha sonrasında ise Everest Yayınları etiketiyle 2021 yılında Balıksırtı adlı üçüncü romanı yayınlandı. Şimdi de iki yıllık bir aranın ardından dördüncü romanı Eşikteki Kadın ile okurlarıyla buluştu.

- Reklam -

Eşikteki Kadın – Hasan Gören | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Eşikteki Kadın - Hasan Gören

Hasan Gören, Eşikteki Kadın’da okurunu da eşikte tutuyor hep. Şüphe ve güven arasındaki o kaygan eşikte, kıpırtısız. Hikâye Nihal’in bir yılan yumurtasını sokaktan alıp eve getirmesiyle başlıyor ve bu tuhaf misafir evin bir bireyi olma yolunda ilerlerken modern bir evliliğin, ailenin diplere çöreklenmiş tüm zaafları çözülüp çözülüp tekrar dolanıyor.

Bir yılana nasıl bakılır? Mükemmel bir uygulama geliştirip acilen tablete mi yüklesek? Müzik ne olsun? Yavru yılanın kalbi atıyor gibi…

- Reklam -

Tableti vaktinde besler, parka götürür, gece yarısı ciyak ciyak ağlarken ona gereken sabrı gösterirsek oldu bu iş, anne baba olmaya hazırız demektir. Yavru yılan, yumurtasında yok! Çıktıysa buralarda bir yerdedir… Ya çıkmazsa, çıkaramazsak, kıvrım kıvrım uyuduğu yerde hep tetikte beklerse? Bu yılan hikâyesindeki ortağımız hayat arkadaşımız mı sahiden?

Hikâye, Nihal’in bir yılan yumurtasını sokaktan alıp eve getirmesiyle başlıyor ve bu tuhaf misafir evin bir bireyi olma yolunda ilerlerken modern bir evliliğin, ailenin diplere çöreklenmiş tüm zaafları çözülüp çözülüp tekrar dolanıyor. Bir yılana nasıl bakılır? Mükemmel bir uygulama geliştirip acilen tablete mi yüklesek? Müzik ne olsun? Yavru yılanın kalbi atıyor…

Toplamda 256 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Tuba Nur Bakaçhan üstleniyor. Grafikerliğini ise Kardelen Akçam yapıyor. Eşikteki Kadın, Ağustos 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Hasan Gören’in daha önce herhangi bir kitabını okumuş muydunuz? Yazarın yeni kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fables Çizgi Roman Serisi Kamu Malı Oldu

“Fables”ın Yaratıcısı, DC ile Yaşadığı Anlaşmazlığın Ardından Çizgi Roman Serisini Kamu Malı Haline Getirdi

Harry Potter Dizisi Kitaplari Ele Alacak

“Harry Potter” Dizi Uyarlaması Kitapları ‘Derinlemesine’ Ele Alacak