in ,

“One Piece” Netflix’in En Yüksek Bütçeli Dizilerinden Biri Oldu (Bölüm Başı Maliyeti Game of Thrones’tan Fazla)

One Piece dizi uyarlaması, Netflix’in bölüm başına en yüksek bütçe ayırdığı yapımlardan biri olarak kayıtlara geçti.

One Piece Bütçesi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

One Piece dizisi, Netflix’e pahalıya patladı. Dünyaca ünlü anime ve manga serilerinden live-action formatla ekrana taşınan yapım; bölüm başı bütçesiyle adından söz ettiriyor.

İlk fragmanı geçen haftalarda Brezilya’da gerçekleştirilen TUDUM hayran etkinliğinde paylaşılan One Piece, Netflix’in merakla beklenen yapımları arasında yer alıyor.

Manga macerasına 1997’de, anime serüvenine ise 1998’de başlayan One Piece; şimdilerde 1.000 bölümü aşmış devasa bir külliyata sahip.

- Reklam -

Monkey D. Luffy adlı gencin korsanlar kralı olmak için tayfasını kurup yola çıkmasını konu alan yapım bugüne dek kendisine geniş bir izleyici ve okur kitlesi edinmeyi başarmıştı. Netflix şimdi bu topluluğa yeni üyeler katmak için kolları sıvamış durumda.

One Piece Dizi Uyarlamasına İlk Bakış

Netflix’in “One Piece” Dizisi için Ayırdığı Bütçe Ses Getirdi

Anime Senpai adlı popüler anime haber sitesinin paylaştığına göre, live action One Piece dizisinin bölüm başı bütçesi 18 milyon dolar. Bu miktar diziyi Netflix’in şimdiye dek ürettiği en pahalı dizi yapmaya yetiyor.

Kıyaslama yapmak adına George R.R. Martin’in epik fantazi destanından uyarlanan Game of Thrones’un bölüm başı bütçesi yalnızca 15 milyon dolardı. Disney+ ise daha sonrasında bu rekoru Star Wars dizisi The Mandalorian ile egale etmişti.

One Piece Dizisi Bütçesi Netflix

Netflix’in yeni uyarlamasına bu denli güvenmesi ve finansal olarak desteklemesi; daha önce imza attığı Cowboy Bebop adaptasyonunun aldığı olumsuz eleştirilerin ardından cesurca bir hamle olarak değerlendiriliyor.

İlk sezonu toplam 8 bölümden oluşacak live action One Piece’in sezonluk toplam bütçesi ise yaklaşık 150 milyon doları buluyor.

- Reklam -

Yapımdan yayınlanan ilk fragman, Luffy’nin şeytan meyvesi güçlerine bir bakış atarak bütçenin önemli kısmının nereye gittiğine dair ipuçları vermişti.

Yaratıcı koltuğunda Steven Maeda (Lost, X-Files) ve Matt Owens (Luke Cage, Agents of S.H.I.E.L.D.) ikilisinin yer aldığı dizinin yürütücü yapımcılığını One Piece markasının yaratıcısı Eiichiro Oda üstleniyor.

One Piece Bütçe Netflix

Yapımda Luffy rolünü Inaki Godoy canlandırırken ona Mackenyu, Emily Rudd, Jacob Romero Gibson ve Taz Skylar gibi isimler eşlik ediyor.

One Piece dizisi 31 Ağustos 2023 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak.

Siz bu adaptasyon için ayrılan bütçeyi siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yapımdan beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elmasa Dönüşen Dev Beyaz Cüce Yıldız Keşfedildi

‘Kabaca’ Bir Katrilyon Yıl Sürecek: Ağır Ağır Devasa Bir Elmasa Dönüşen Beyaz Cüce Yıldız Keşfedildi

Antony Starr - The Boys 4. Sezon - Homelander Hakkında

Antony Starr, “The Boys” 4. Sezon Hakkında Konuştu: “Şimdiye Kadar Yaptığım En Acayip Şeydi”