in ,

Jean-Christophe Grangé, Kötülüğün Sınırlarını Araştıran Yeni Romanı “Kızıl Karma” ile Raflarda

Jean-Christophe Grangé yeni kitabı “Kızıl Karma” ile okurların karşısına çıkıyor. Polisiye gerilim türündeki eser, Doğan Kitap etiketini taşıyor.

Kızıl Karma - Jean-Christophe Grangé
- Reklam -
- Reklam -

Jean-Christophe Grangé imzalı Kızıl Karma raflardaki yerini alıyor. Doğan Kitap tarafından yayımlanan eser, okuru 1960’lı yılların Paris’ine davet ediyor.

Çağdaş Fransız edebiyatının önde gelen korku, gerilim ve suç yazarı Jean-Christophe Grangé Türkçedeki yolculuğuna devam ediyor. Orijinal adı Rouge Karma olan Kızıl Karma, kendi dilinde ilk defa 2023 yılında yayımlanmıştı. Eser, bir yıllık bekleyişin ardından Türkiye’deki okurların da beğenisine sunulmuş durumda.

1961 yılında doğan Fransız yazar, gazeteci ve senarist Jean-Christophe Grangé, 1994 yılında yayımlanan Leyleklerin Uçuşu ile ile adından söz ettirdi. Onu Kızıl Nehirler takip etti ve bu eser 2000 yılında Mathieu Kassovitz imzasıyla beyaz perdeye adapte edildi. Grangé üçüncü kitabı Taş Meclisler ile dünya çapında tanınan fenomen bir yazara dönüştü.

- Reklam -

Son olarak 2021’de yayımlanan Mermer Adam (Les Promises) ile okurlarını Nazi döneminde yaşanan kanlı cinayetlere konuk eden Grangé, şimdi ise Kızıl Karma ile suç tutkunları için Paris’ten Hindistan’a uzanan bir başka polisiye macerasının kapılarını aralıyor.

Kızıl Karma – Jean-Christophe Grangé | Arka Kapak Tanıtımı

Kızıl Karma - Jean-Christophe Grangé

Mayıs 1968’de Paris adeta yangın yeriyken, genç bir kadının bir yoga pozisyonunda, çıplak ve parçalanmış cesedi bulunur. Polis Jean-Louis Mersch, cinayeti soruşturmaya başlar. Maktulün arkadaşları Hervé ile Nicole de ona yardımcı olurlar. Bir başka kadın arkadaşları daha cinayete kurban gittiğinde, ölümün kendi çevrelerinde kol gezdiğini düşünmeye başlarlar.

Mersch, Hervé ve Nicole bu cinayetlerin Hindistan’la bağlantılı olduğunu anladıklarında Kalküta’dan Varanasi’ye uzanan bir maceraya atılır ve korkunç gerçeği Ganj Nehri’nin kıyılarında keşfederler. Ama karma sonlanmamış, kötülüğün son halkasıyla yüzleşmek için gidilecek son bir durak kalmıştır…

- Reklam -

Jean-Christophe Grangé, cinayetlerin peşinde koşarken kendi kaderlerini de değiştiren üç çarpıcı karakter ve hiç düşmeyen bir tempoyla, bir kez daha kötülüğün sınırlarını araştırıyor…

Toplamda 584 sayfadan oluşan eserin Türkçe tercümesini daha önce yazarın birçok kitabını da çevirmiş olan Tankut Gökçe üstleniyor. Editörlüğü Hülya Balcı, kapak tasarımı Cüneyt Çomoğlu, dizgisi Gökçen Yanlı tarafından gerçekleştirilen roman Şubat 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yazarın dilimizde yayımlanan diğer kitaplarından bazıları şu şekilde: Siyah KanŞeytan Yemini, Ölü Ruhlar Ormanı, Son AvÖlüler Diyarı ve Küllerin Günü.

Jean-Christophe Grange eserleri ve yazarın Türkçedeki son kitabı Kızıl Karma hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2024 Kristal Kelepçe Edebiyat Ödülleri Başvuru Süreci

2024 Kristal Kelepçe Edebiyat Ödülleri Başlıyor

The Hedge Knight Dizisi Yayın Tarihi

“Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight” 2025’in Sonlarında Yayınlanacak