in ,

“House of the Dragon” 2. Sezon ile Geri Dönüyor: Yayın Tarihi Açıklandı

House of the Dragon 2. sezon çıkış tarihi belli oldu. Yeni “Game of Thrones” dizisi geri dönüş için meşaleyi yaktı.

House of the Dragon 2. Sezon Çıkış Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon çıkış tarihi duyuruldu. Çekimleri Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilen yapım, geçen yaz Hollywood’u sarsan grevlerden etkilenmemişti.

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisi, 2011-2019 tarihleri arasında Game of Thrones adıyla HBO ekranlarına taşınmıştı. Yapımın ekranlara veda etmesiyle kanal yeni spin-off çalışmaları için harekete geçmiş; finale ulaşan ilk yapıt ise Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros’taki egemenlik savaşını konu alan House of the Dragon olmuştu.

İzleyicilerin Taht Oyunları dizisinde gördüklerinden yaklaşık 200 sene öncesinde geçen yapım, George R.R. Martin’in Ateş ve Kan (Fire & Blood) adlı kurgu dışı kitabından uyarlanmıştı.

- Reklam -

İlk sezonu 2022 yılında yayınlanan House of the Dragon’ın 2. sezonu için 2023’ün es geçileceği, 2024’te ise “Emmy takvimine” yetiştirilmeye çalışılacağı biliniyordu. Bu nedenle yayın için tahminler 2024’ün yazını gösteriyordu. Kanaldan gelen açıklamalar da bu ihtimali güçlendirmişti.

House of the Dragon 2. Sezon Çıkış Tarihi: Haziran 2024

HBO ve Max’in çatı şirketi Warner Bros. Discovery’de yayın sorumlusu J.B. Perrette, pazartesi günü Morgan Stanley Teknoloji, Medya ve Telekom konferansında verdiği bir demeçte dizinin yayın tarihi hakkında konuştu.

Perette, HBO CEO’su Casey Bloys’un daha önce işaret ettiği tarihi doğruladı. Buna göre House of the Dragon 2. sezon için belirlenen başlangıç tarihinin Haziran 2024 olduğu kesinleşmiş oldu.

House of the Dragon 2. Sezon Çıkış Tarihi - HBO

Çekimleri geçen eylül ayında tamamlanan dizi için bu tarih birçokları için erken kabul ediliyor. Ancak yapımın ana senaryosunun senarist grevi başlamadan önce tamamlanmış olması bu süreçte dizi için büyük bir avantaj sağladı. Aynı zamanda çekimlerin Birleşik Krallık’taki Leavesden Studios’ta gerçekleşmesi ve dizideki oyuncuların başka bir oyuncu sendikasına üye olmaları da oyuncu grevinin diziyi etkilememesine sebep oldu.

- Reklam -

House of the Dragon 2. sezon oyuncu kadrosunda Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno ve Rhys Ifans rollerini yinelemek üzere geri dönecek. Ayrıca Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall ve Matthew Needham da ilk sezonda canlandırdıkları karakterlere tekrar hayat verecekler.

House of the Dragon Dizisi "Nine Voyages" Animasyon Olacak

Yeni sezonda diziye katılan isimler arasında ise Alys Rivers rolünde Gayle Rankin, Sör Simon Strong rolünde Simon Russell Beale, Sör Gwayne Hightower rolünde Freddie Fox ve Hull’lu Alyn rolünde Abubakar Salim yer alıyor.

Serinin yazarı George R.R. Martin 2. sezonu, “Güçlü, duygusal, iç burkucu ve yürek parçalayıcı,” sözleriyle tanımlamıştı.

YouTube video

House of the Dragon 2. sezon hakkındaki teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İnsanı Tanıma Sanatı: Alfred Adler Kitabı Türkçede

Çağdaş Psikolojinin Üç Büyüklerinden Alfred Adler’in “İnsanı Tanıma Sanatı” Kitabı Yeniden Türkçede

The Wild Robot Filmi 2024 - Fragman

Pedro Pascal’lı Bilimkurgu Animasyonu “The Wild Robot” Filminden Fragman