in ,

George R.R. Martin’den “House of the Dragon” 2. Sezon Yorumu: “Güçlü, Duygusal ve Yürek Parçalayıcı”

George R.R. Martin, set ziyareti sırasında “House of the Dragon” 2. sezonun ilk bölümlerini izleme fırsatı bulduğunu açıkladı.

George R.R. Martin House of the Dragon 2. Sezon Yorum
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, İngiltere seyahati sırasında edindiği izlenimlere yer veren bir blog yazısı paylaştı. Ünlü yazar, House of the Dragon 2. sezon hakkında da bazı açıklamalarda bulundu.

Game of Thrones dizisine ilham olan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R.R. Martin’in okurları, uzun zamandır serinin 6. kitabı Kış Rüzgârları’nı bekliyor. Martin neredeyse katıldığı her programda kitaba dair yeni gelişmeler paylaşıyor. Yazar son olarak “önünde yazması gereken yüzlerce sayfa olduğunu” belirtmişti.

Geçen günlerde Londra’ya bir seyahat gerçekleştiren Martin, Not a Blog adlı kişisel blogunda West End sahnesinde izlediği oyunlara, yayıncısıyla yaptığı görüşmeye ve House of the Dragon 2. sezon setine yaptığı ziyarete dair konuştu.

- Reklam -

House of the Dragon 2. Sezon Yayın Tarihi

George R.R. Martin “House of the Dragon” 2. Sezon için Kurulan Setten Övgüyle Bahsetti

George R.R. Martin, çekimleri geçen eylül ayında sonlanan House of the Dragon setini yerinde ziyaret ederken prodüksiyon için harcanan emeğe hayranlığını dile getirdi.

“Bu konuda söyleyebileceğim tek şey… aman Tanrım! Film setlerine yabancı değilim. CBS’te TWILIGHT ZONE’un yeni ekibine katıldığım 1986 yılından bu yana televizyon ve film yapımlarında aralıklarla çalıştım. Yazdığım bir bölüm için Stonehenge’i inşa ettiklerini gördüğümde yaşadığım heyecanı hâlâ hatırlıyorum. Ve tabii ki Belfast, İskoçya, Fas ve Malta’daki GAME OF THRONES çekimlerini ziyaret ettim. Onlar da inanılmazdı. Ancak gördüğüm hiçbir şey Londra’daki Leavesden Stüdyoları’nda inşa ettikleri Red Keep ve Dragonstone setleriyle kıyaslanamaz.”

Martin Leavesden Stüdyoları’ndaki seti şu sözlerle tanımladı:

“Devasa, çarpıcı ve o kadar gerçek ki kendimi ortaçağ Westeros’una açılan bir zaman portalından geçmiş gibi hissettim. Kaleleri çok severim ve zamanında Ortaçağ’dan kalma düzinelerce gerçek kale, hisar ve kule ziyaret ettim. Gördüğüm gerçek kalelerin hiçbiri bizim Kızıl Kale’mizin eline su dökemez…”

George R.R. Martin House of the Dragon 2. Sezon Yorumu

- Reklam -

George R.R. Martin “House of the Dragon”ın İlk İki Bölümünü İzledi

Yeni sezonun ilk iki bölümünü izleme fırsatı bulduğunu kaydeden Martin, görüntüler henüz kaba kurgu düzeyinde de olsa deneyimlerine dair şunları kaydetti:

“Elbette, kendi işime dayanan herhangi bir şey hakkında konuşurken pek objektif değilim… ama söylemeliyim ki, her iki bölümün de harika olduğunu düşündüm.

“Karanlık, dikkatinizi çekerim. Çok karanlık. Sizi ağlatabilir (ben ağlamadım ama arkadaşlarımdan biri ağladı). Güçlü, duygusal, iç burkucu ve yürek parçalayıcı. Tam benim sevdiğim türden. (Ne diyebilirim ki? Shakespeare ile büyüdüm ve en çok trajedileri ve tarihi oyunları seviyorum).

House of the Dragon 2. sezon, 2024 yılının yaz aylarında izleyicilerle buluşacak.

George R.R. Martin’in House of the Dragon 2. sezon için paylaştığı ilk yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fillerin Hortumları Nasıl Oluştu?

Bilim İnsanları Fillerin Çok İşlevli Hortumlarına Nasıl Sahip Olduklarını Çözmüş Olabilir

Endonezya'daki 25.000 Yıllık Piramit İnsan Yapımı Değildi

Sıradan Bir Dağ mı, Yoksa İnsan Yapımı Bir Piramit mi? Endonezya’daki 25.000 Yıllık Dağ, Bilim Dünyasını İkiye Böldü