in ,

George R.R. Martin, “Kış Rüzgârları” Hakkında: “1.100 Sayfa Yazdım, Daha Yazmam Gereken Yüzlerce Sayfa Var”

George R.R. Martin, “Buz ve Ateşin Şarkısı” serinin 6. kitabı “Kış Rüzgârları” hakkında yeni bir açıklamada bulunarak güncel durumu paylaştı.

Kış Rüzgârları - George R.R. Martin Tamamlanan Sayfa Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, merakla beklenen yeni kitabı Kış Rüzgârları’nın (The Winds of Winter) son durumu hakkında konuştu. Game of Thrones’un yaratıcısı, 1.100 sayfa yazmış olmasına rağmen önünde hâlâ uzun bir yol olduğunu söylüyor.

George R.R. Martin’in HBO tarafından 2011-2019 seneleri arasında ekrana taşınan Game of Thrones dizisine ilham olan kitap serisi Buz ve Ateşin Şarkısı, yolculuğuna 1996’da başlamıştı. Serinin beşinci kitabı Ejderhaların Dansı, dizinin yayına girdiği 2011 yılında okurlarla buluştu. Hayranlar aradan geçen 12 yıl boyunca 6. kitap Kış Rüzgârları’nı beklemeye devam etti. Birçokları için asıl tat kaçıran detay ise serinin finalinin 7. kitap A Dream of Spring ile gerçekleşecek olmasıydı.

75 yaşındaki George R.R. Martin; geçen süreçte Targaryen Hanedanlığı’na odaklanan Ateş ve Kan dahil birçok farklı kitap ve proje üzerinde çalışmıştı.

- Reklam -

Kış Rüzgârları - George R.R. Martin Sayfa Sayısı

Dolayısıyla Kış Rüzgârları’ndaki bekleyiş, kimi okurlar için giderek yorucu bir hâl almaya başladı. Ancak Martin okurlara ümit aşılamaya devam ediyor.

George R. R. Martin “Kış Rüzgârları” Üzerinde Çalışmayı Sürdürüyor

George R.R. Martin, eskiden yaptığı gibi iddialı sözler vermekten kaçınsa da her fırsatta kitap üzerinde çalışmayı sürdürdüğünü dile getiriyor. “Neredeyse her gün” kitaba odaklandığını ve “istikrarlı bir ilerleme” kaydettiğini belirten yazar Portekiz’de yayın yapan Bang dergisine verdiği son demeçte güncel duruma dair detaylar paylaştı.

Martin, Kış Rüzgârları’nı kastederek, “Aslında yazdığım asıl şey, elbette ki aynı şey. Keşke Bernard kadar hızlı yazabilseydim ama bu lanet romanda 12 yıl geciktim ve onunla mücadele ediyorum,” ifadesini kullandı. Yazar, daha önce de gecikmenin farkında olduğunu ve okurların üzerine gelmemeleri gerektiğini söylemişti.

Kis Ruzgarlari George R.R. Martin Neden Yazamiyor

Martin son olarak şunları kaydetti:

- Reklam -

“1.100 sayfa kadar yazdım ama daha yazmam gereken yüzlerce sayfa var. Nedeni ne olursa olsun bu hacimli bir kitap. Belki de bu işe başladığımda daha kısa kitaplar yazmaya başlamalıydım ama zor. Çalışma hayatımın çoğuna hakim olan ana şey bu.”

Martin 2022’nin aralık ayında The Late Show With Stephen Colbert’ın bir bölümüne konuk olmuş ve “ne kadar yazdığı” hakkındaki bir soruya benzer bir cevap vermişti:

“Eh, 1.100, 1.200 sayfa kadar bir şey. Henüz bitmedi. Daha 400 ya da 500 sayfaya ihtiyacım var.”

YouTube video

(Röportajın tamamını YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

George R.R. Martin’in Kış Rüzgârları hakkında paylaştığı son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    12 yılda 1100 sayfa yazdıysa kalan 400 sayfanın yazılması 4 yıl sürer, 2 yıl yan gitti çamura battı ile geçer. Temizinden bir 6 sene daha var kitabın çıkmasına.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    81 yaşında olur. Ölür bence.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    1100 sayfa fena bir rakam değil, bassalarmış hemen :slight_smile:

    Demek oluyor ki bu Martin 10-10,5 yıl bu eserle ilgili hiçbir şey yazmamış, paso oturmuş. Son bir yıldır yazıyor sanki :slight_smile:

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bence ölmese bile alzheimer olma olasılığı var :sweat_smile:

  5. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    O daha kötü ölmesinden. Düşünsene bu kadar bekletti tam bitirecek kitabı, böyle dönüp “aa bu kitap kimin benim değil” deyip çöpe atarsa dünya çapında büyük kayıplar yaşanır :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

Hunter x Hunter Finali Nasıl Olacaktı? Mangakası Açıkladı

“Hunter x Hunter”ın Merakla Beklenen Finali Yaratıcısı Tarafından Açıklandı

Galaksinin En Parlak Yıldızları 'Vampir' Olabilirler

Galaksinin En Parlak Yıldızlarından Bazıları ‘Vampir’ Gibi Kendilerine Yakın Gökcisimlerinin Kütlelerini Emiyor