in ,

Penny Dreadful: City of Angels Uzun Fragmanı Yayında

Penny Dreadful: City of Angels dizisinden ilk uzun fragman paylaşıldı. Penny Dreadful evreninde geçecek yeni yapım yakında başlıyor.

Penny Dreadful: City of Angels Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Showtime kanalının orijinal dizilerinden olan Penny Dreadful: City of Angels ilk sezonu ile hızla yaklaşıyor. Sevilen dizi Penny Dreadful ile aynı evreni paylaşacak spin-off dizisi, önümüzdeki ay yayınlanmaya başlayacak. Yapımdan ilk uzun soluklu fragman da izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Başrollerinde Eva Green, Josh Hartnett ve Timothy Dalton gibi isimlerin bulunduğu Penny Dreadful, 2014 ve 2016 yılları arasında 3 sezon boyunca yayınlanmış ve oldukça sevilmişti. Kült korku edebiyatı kahramanlarını farklı yorumlarla evrenine dahil eden yapım Viktorya Dönemi Londra’sının karanlık tarafını bizlerle paylaşmıştı.

Penny Dreadful: City of Angels Fragman

- Reklam -

3. sezon sonrası beklenmedik şekilde noktalanan, hatta yoluna çizgi romanlarla devam eden Penny Dreadful özlemi ise uzun sürmedi. Bambaşka bir hikâyeden de oluşsa aynı evreni paylaşacak ve aynı yaratıcının elinden çıkacak yan dizi City of Angels için adımlar atıldı.

Penny Dreadful: City of Angels Dizisi Rotayı Los Angelas’a Kırıyor

Hugo, The Aviator ve Gladiator filmleriyle senaryo ve uyarlama senaryo dallarında 3 defa Oscar’a aday gösterilen John Logan’ın yaratıcı koltuğunda oturduğu dizi; bizleri yine kasvetli bir atmosfere davet ediyor.

1938 yılının Los Angelas’ında geçecek dizi, öncülü olan yapımla hikâye açısından organik bir bağ bulundurmuyor. 2014 tarihli dizide roman kahramanlarını aynı evrende buluşturan yapımdan farklı olarak City of Angels, işlediği şehrin kökenlerine iniyor.

İzleyiciyi şehrin ilk otobanlarının inşa sürecinde karşımıza çıkan Meksikalı Amerikalıların kültürüne, Nazi faaliyetleri, casusluk, Evanjelistlerin yayılması gibi pek çok tarihi olayı gündemine alıyor. Anlayacağınız, kurgu karakterlerinden çok tarihten beslenen bir anlayışla karşımıza çıkıyor.

Penny Dreadful Spin-off

Elbette bu tarihsel yaklaşım dizinin fantazya ve korku dozunu pek de düşürmüyor. Cinayetlerle başlayan hikâye, Santa Muerte ve şeytanın yardakçıları ile mitolojik bir boyut da kazanıyor.

Dedektif Tiago Vega’nın çözmeye çalıştığı cinayetler, göründüğünden fazlasını içerirken Vega da kendisi ve ailesini bilinmeyen tehlikelerin ortasında buluyor.

- Reklam -

Dizi bir süredir kısa fragmanlarıyla kendisini gösteriyordu. Şimdiyse uzun soluklu bir fragmanla karşımızda.

Penny Dreadful: City of Angels Oyuncu Kadrosu

Dedektif Tiago Vega karakterini It Follows, Don’t Breathe ve Heavy gibi yapımlardan tanıdığımız Daniel Zovatto canlandırıyor.

Yapımda öne çıkan bir başka oyuncu ise Natalie Dormer. Dormer’ı Game of Thrones dizisindeki Margaery Tyrell rolü ile hatırlayanlar olacaktır. Aktris aynı zamanda The Hunger Games filminde Cressida ve The Tudors dizisinde Anne Boleyn karakterlerine de can vermişti.

Penny Dreadful: City of Angels Fragman

City of Angels dizisinde yer alan diğer oyunculardan bazıları şöyle: Nathan Lane, Jessica Garza, Kerry Bishé, Ethan Peck, Adriana Barraza, Michael Gladis, Dominic Sherwood, Johnathan Nieves, Piper Perabo, Amy Madigan ve Lorenza Izzo.

Penny Dreadful: City of Angels dizisi çıkış tarihi giderek yaklaşıyor. Dizinin ilk sezonu 26 Nisan 2020 tarihinden itibaren Showtime’da gösterilmeye başlanacak.

Yayınlanan uzun fragmanı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

Diziden beklentilerinizi ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Olmekler: Antik Zamanın Sırlarla Dolu Uygarlığı Hakkında 10 Gerçek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tutankamon'un Mezarı

Tutankamon’un Mezarı Taşınacak: Endişeler Sürüyor

Yazarının Kaleminden: Franz Kafka ve Sinema

Yazarının Kaleminden: Franz Kafka ve Sinema – Mehmet Öztürk