in , ,

2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları Açıklandı: Zirvede Sürpriz Var

2023’ün en çok kazanan oyuncuları belli oldu. Hollywood’un yıldız isimleri bir kez daha sahip oldukları milyon dolarlarla gündeme geldi.

2023'ün En Çok Kazanan Oyuncuları Açıklandı
- Reklam -
- Reklam -

2023 yılında en çok hangi oyuncuların kazanç sağladığı ortaya çıktı. Ünlü komedyen Adam Sandler 2023’ün en çok kazanan ekran yıldızı oldu ve dudak uçuklatan 73 milyon dolarlık kazancıyla kendine en yakın isimden çok daha fazlasını kazanmayı başardı.

Forbes her yıl olduğu gibi geçen yıl için de en çok kazanan 10 Hollywood ünlüsünün listesini paylaştı. Film dünyasına Barbie ve Oppenheimer gibi gişe rekorları kıran filmlerin hakimiyeti damgasını vursa da sektör yazar ve oyuncu grevleri nedeniyle aksaklıklarla karşılaştı. Grevler gecikmelere neden oldu ve çok sayıda proje aylarda durdu. Ancak Hollywood’un en çok kazanan 10 oyuncusu fırtınayı atlatmış gibi göründü ve toplamda 449 milyon dolar gibi oldukça yüksek bir rakam elde etti.

İşte 2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları

10. Denzel Washington – 24 Milyon Dolar

The Equalizer Denzel Washington

- Reklam -

Yaşın sadece bir rakamdan ibaret olduğunu kanıtlayan 69 yaşındaki usta oyuncu Denzel Washington, 2023’ün en çok kazanan yıldızları arasında yerini aldı. Washington’ın bu listeye girmesinde, kanunsuz gerilim serisinin üçüncü filmi Equalizer’ın başarısı büyük rol oynadı. Güçlü eleştiriler ve etkileyici bir gişe performansı elde eden film, Washington’ın sektördeki kalıcı cazibesine katkıda bulundu.

9. Ben Affleck – 38 Milyon Dolar

Ben Affleck

Kamuoyunun dikkati Ben Affleck’in özel hayatında olsa da, profesyonel çabaları onu Hollywood’un en çok kazananları arasına yerleştirdi. Yaratıcı vizyonu güçlendirmeyi amaçlayan bir stüdyo girişimi olan Artists Equity’nin kurucu ortağı olan Affleck’in CEO’luk rolü ve spor draması Air’in yönetmenliğini ve başrolünü üstlenmesi önemli gelirine katkıda bulundu.

8. Jason Statham – 41 Milyon Dolar

Meg 2: Çukur Fragmanı: Jason Statham Başrolde

Sert adam kişiliğiyle tanınan 56 yaşındaki Jason Statham, 2023 yılında her zamankinden daha yüksek bir kazanç gücüyle yeni zirvelere ulaştı. Aralarında Fast X ve Meg 2: The Trench’in de bulunduğu üç popüler seriye öncülük eden Statham’ın başarısı, Meg 2’nin ortalama karşılanmasıyla gölgelendi. Eleştirilere rağmen aksiyon-gerilim filmi The Beekeeper, Statham’ın 2024’ün en çok hasılat yapan filmi olmasını sağladı.

7. Leonardo DiCaprio – 41 Milyon Dolar

Killers of the Flower Moon Leonardo DiCaprio

Statham’la aynı düzeyde kazandığı bildirilen 49 yaşındaki Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, Killers of the Flower Moon’daki rolüyle 2023’e damgasını vurdu. Oscar’a aday gösterilmemesine rağmen DiCaprio’nun mali başarısı, sinema kârına katılım payının satın alınmasıyla daha da desteklendi.

6. Jennifer Aniston – 42 Milyon Dolar

Jennifer Aniston - 2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları

54 yaşındaki Jennifer Aniston, hem büyük hem de küçük ekranlardaki farklı performanslarıyla en çok kazanan yıldızlar arasındaki yerini aldı. Özellikle AppleTV+’ın The Morning Show’daki baş yapımcı rolü, marka anlaşmaları ve Netflix’teki Murder Mystery 2 gibi projelerde yer alması kazancına önemli ölçüde katkıda bulundu.

5. Matt Damon – 43 Milyon Dolar

Matt Damon - 2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları

- Reklam -

Forbes’un paraya çevrilebilir yıldızlar listesinde önemli bir yere sahip olan 53 yaşındaki Matt Damon, 2023’te de başarılı olmaya devam etti. Artists Equity’de Kreatif Direktör olarak görev yapan Damon’ın Affleck’le ortak girişimi ve eleştirmenlerce beğenilen Oppenheimer’da yer alması, onu Hollywood’un en çok kazananları arasında üst sıralara taşıdı.

4. Ryan Gosling – 43 Milyon Dolar

Ryan Gosling, Barbie 2 Filmine Sıcak Bakıyor

Greta Gerwig’in Barbie’sinin kültürel fenomeninden yararlanan 43 yaşındaki Ryan Gosling, önemli bir gelir elde etti. Barbie’nin yardımcı rolü, gişe rekorları kıran filmin başarısıyla birleşince Gosling’in mali başarısına katkıda bulundu. Ona eşlik I’m Just Ken şarkısı da aktörün başarılarına yenilerini ekledi.

3. Tom Cruise – 45 Milyon Dolar

Tom Cruise - 2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları

Kendi dublörlüğünü yapmasıyla tanınan 61 yaşındaki Tom Cruise, oyunculuk çabalarını en üst düzeye çıkarmaya devam ediyor. Cruise, Mission Impossible ve Top Gun: Maverick’te aynı zamanda yapımcı da olduğu için gişe ve diğer gelirlerin yüzdesini almaya devam etti. Warner Bros. ile yeni bir anlaşma yapan Cruise, gelecekteki en çok kazananlar listeleri için güçlü bir rakip olmaya devam ediyor.

2. Margot Robbie – 59 Milyon Dolar

Margot Robbie - 2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları

33 yaşındaki Avustralyalı aktris Margot Robbie, sinemaya damgasını vuran Barbie ile büyük bir başarı yakaladı. Tüm ’arka uç’ kârlarının yaklaşık %12,5’ini alan Robbie’nin toplam kazancı 60 milyon doları aştı. Yapım şirketinin Warner Bros. ile yaptığı özel anlaşma finansal durumunu daha da sağlamlaştırdı ve oyunculuktan geri adım atıp ekran dışı girişimlere odaklanma kararı almasına yol açtı.

1. Adam Sandler – 73 Milyon Dolar

Adam Sandler - 2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları

Hollywood’un 2023 zirvesine, yıl boyunca 73 milyon dolar toplayan çok yönlü komedyen ve aktör Adam Sandler yerleşti. Sandler’ın zaferi, Murder Mystery 2’da yeniden rol alması da dahil olmak üzere çok yönlü bir yaklaşıma bağlanabilir. Karışık eleştirilere rağmen polisiye komedi türündeki film Mart 2023’te yayınlandıktan sonraki üç ay içinde dünya çapında 173 milyon saatlik bir izleyici kitlesine ulaşarak büyük bir popülerlik kazandı. Sandler’ın komedi yeteneği, başrol oyuncusu Jennifer Aniston ile birleşince 90 farklı ülkedeki izleyicilerde yankı uyandırdı ve film çeşitli yayın platformlarında ilk 10’da yer aldı.

2023’ün en çok kazanan oyuncuları arasında kazandığı parayı en çok hak eden ismin hangileri olduğunu düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Daily Mail

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dakota Johnson "Madame Web" Eleştirisi

Dakota Johnson “Madame Web” Defterini Kapattı: “Bir Daha Asla…”

The Lost Universe: NASA'dan Ücretsiz Masaüstü RPG Oyunu

NASA’dan Ücretsiz Bilimkurgu Masaüstü RPG Oyunu: “The Lost Universe”