in

Ben Affleck ve Matt Damon, Gelirlerini Yaratıcı Ekiple Paylaşacakları Yeni Bir Yapım Şirketi Kurdu

Ben Affleck ve Matt Damon film yapım şirketi kurdu. Hollywood yıldızları, Artists Equity adını verdikleri şirketin gelirlerini yaratıcı ekiple paylaşarak büyümeyi hedefliyor.

Ben Affleck ve Matt Damon Film Yapım Şirketi Kurdu
- Reklam -
- Reklam -

Ben Affleck ve Matt Damon film yapım şirketi kurdu. Aynı zamanda çocukluk arkadaşı da olan Hollywood’un gözde iki ismi, Artists Equity adını verdikleri şirketin kazançlarını, oyuncuları ve kamera arkası ekiple paylaşmayı planlıyor.

Cambridge, Massachusetts’te büyüyen Matt Damon ve Ben Affleck, sırasıyla on ve sekiz yaşındayken arkadaş oldular. O zamandan beri sinema macerası ikisi için de başarılı bir yolculuk oldu. İkili, School Ties, The Battle of Shaker Heights ve Field of Dreams dahil olmak üzere birçok projede birlikte çalıştı.

Şimdi de her iki ünlü isim birlikte yeni ve daha önemli bir işe imza attılar. CBS News’in haberine göre Ben Affleck ve Matt Damon, RedBird Capital Partners şirketiyle işbirliği yaparak Artists Equity adlı bir prodüksiyon şirketinin lansmanını duyurdular.

- Reklam -

Ben Affleck ve Matt Damon Film Yapım Şirketi Kurdu

Ünlü yıldızlar Artists Equity’nin asıl hedefinin, proje ticari olarak başarı kazanmaya başladığında içerik oluşturuculara daha fazla finansal teşvik sağlamak olduğunu söylediler. Bu yaklaşımın arkasındaki asıl sebebin ise, tüketicinin eğlence talebini karşılamak için geleneksel sinema formatı yerine giderek daha fazla rağbet gören Netflix, Disney+ ve HBO Max gibi akış hizmetleriyle ilgisi olduğu belirtildi.

Yeni Film Yapım Şirketi Artists Equity, Ben Affleck ve Matt Damon’ın Uzun Süredir Gerçekleştirmek İstedikleri Bir Hayaldi

Birkaç ay önce yapılan bir araştırmada, dijital yayın platformlarının geleneksel medyayı geride bıraktığı görülmüştü. Sinema sektörüne de farklı bir yaklaşım getirdikleri bilinen bir şey. Bu nedenle Martin Scorsese ve Steven Spielberg dahil birçok ünlü isim eleştirilerini de dile getirmişti.

Los Angeles merkezli şirket Ben Affleck tarafından yönetilecek ve baş kreatif direktör ise Matt Damon olacak. STX Films’in eski COO’su ve Universal Pictures’ın eski başkan yardımcısı Michael Joe da, yeni yapım şirketine COO (Chief Operating Officer) olarak atandı.

- Reklam -

Ben Affleck ve Matt Damon Film Yapım Şirketi Artists Equity

Affleck, yeni kurdukları şirketle ilgili olarak şunları söyledi:

“Artists Equity, Matt ve benim uzun zamandır hikâye anlatma sanatına olan tutkumuzdan ve kariyerimiz boyunca şanslı olduğumuz gibi içerik oluşturucuların vizyonlarını gerçekleştirmelerine yardımcı olma konusundaki ortak arzumuzdan yola çıkarak tasarlandı.”

Matt Damon ve Ben Affleck’in birlikte yer aldığı yapımlardan en çok hangileri hoşunuza gitmişti? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: MovieWeb

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 Uluslararası Emmy Ödülleri Kazananları

Rus Yapımlarının Değerlendirme Dışı Tutulduğu 2022 Uluslararası Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu

Şahmaran Fragmanı - Netflix Türkiye - Mitoloji

Netflix Türkiye’nin Mitolojiden İlham Alan Dizisi “Şahmaran”dan İlk Fragman Yayınlandı