in ,

LEGO, “Twilight” Temalı Lego Setini Duyurdu

LEGO imzalı “Twilight” seti geliyor. Stephenie Meyer’ın ünlü “Alacakaranlık” serisi, oyuncak dünyasına konuk oluyor.

Twilight LEGO Seti
- Reklam -
- Reklam -

LEGO’dan Twilight (Alacakaranlık) seti geliyor. Cullen Ailesi’nin tasvirine ev sahipliği yapacak özel setin kararı ise Lego Ideas platformundaki oylamanın sonucunda alındı.

Stephenie Meyer’ın 2005 yılında yayımlanmaya başlayan ve toplamda 5 ana kitaptan oluşan The Twilight Saga serisi, popüler vampir edebiyatının önde gelen örnekleri arasında yer alıyor.

Harry Potter, Star Wars ve Indiana Jones gibi popüler markaları LEGO dünyasına sıklıkla taşıyan ünlü oyuncak markasının sıradaki adımı da Meyer’ın fantastik dünyası oldu.

- Reklam -

Twilight LEGO - Alacakaranlık

Serinin hayranlarının uzun zamandır beklediği haber, Cullen Evi’nin legolardan yapılmış bir replikasının yolda olduğunun açıklanmasıyla resmileşti.

Hayranların LEGO Tercihi Twilight Oldu

Oyuncuların kendi tasarımlarını paylaşarak destek aradıkları Lego Ideas’ta ortaya çıkan Alacakaranlık projesi LobsterThermidor takma adıyla bilinen Nick Micheels tarafından tasarlandı. Lego Ideas, şirketin belli bir ilgi gören hayran tasarımlarını gerçeğe dönüştürdüğü popüler bir etkinliği.

Tasarımda Cullen Evi’nde yer alan karakterler arasında Bella, Edward, Jacob ve Carlisle bulunuyor.

Twilight LEGO Seti Cullen Evi

Evin dış tarafı çok sayıda büyük pencere, ağaçlarla ön plana çıkıyor. İç tasarım ise oldukça detaylı tasvirlere sahip. Paylaşılan hayran tasarımında Bella’nın doğum yaptığı oda, tıbbi ekipmanlar, vampir beyzbol maçı için beyzbol eldiveni ve sopası, Edward’ın Bella’nın ninnisini çalması için bir piyano bulunuyor.

- Reklam -

Twilight LEGO Seti - Alacakaranlık

Hayranlara Breaking Dawn’daki doğum sahnesini tekrar canlandırma imkânı da tanıyan evin filmdeki versiyonu 2007 yılında Nike yönetmeni John Hoke tarafından inşa edilmişti. LEGO versiyonunun ne zaman oyuncularla buluşacağı ise bilinmiyor.

“Alacakaranlık” Yeniden Popülerleşiyor

Serinin ilk filmi Alacakaranlık 2008 yılında gösterime girdi. Ancak özellikle Twilight filmleri pandemi sırasında ikinci bir rönesans yaşadı. Birçok insan karantina sırasında vampir romantizmine dört kolla sarıldı ve düşüşe geçen fandomu yeniden ayağa kaldırdı.

Twilight LEGO Seti Cullen Evi - Alacakaranlık

Bununla beraber Lionsgate de geçen nisan ayında bir Alacakaranlık TV dizisi için çalışmalara başladı. Detayları henüz belirsizliğini koruyan dizi adaptasyonu, Twilight markasının gelecekte adından çokça bahsettirebileceğini işaret ediyor.

Siz LEGO’dan Twilight temalı bir set fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN, Vulture

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yaratılış Öyküleriyle Dünya Mitolojisi - Anthony Aveni

Farklı Medeniyetlerin Yaratılış Mitlerini Değerlendiren “Yaratılış Öyküleriyle Dünya Mitolojisi” Türkçede

Rebel Moon 2 Fragmanı

Zack Snyder İmzalı “Rebel Moon 2” için İlk Fragman Yayınlandı