in ,

Sofia Coppola, Yıllar Önce “Twilight”ın Son Filmini Yönetmenin Eşiğinden Nasıl Döndüğünü Açıkladı

Sofia Coppola’nın neredeyse Twilight serisinin son filmi Breaking Dawn’ın başına geçecekti. Ünlü yönetmen bu kararın kıyısından ne sebeple döndüğünü açıkladı.

Sofia Coppola Twilight Yönetmenliği
- Reklam -
- Reklam -

Sofia Coppola, Stephenie Meyer’ın ünlü fantastik roman serisi Twilight’ın son filmi Breaking Dawn’da yönetmen koltuğuna geçebilirdi. Şu sıralar yeni filmi Priscilla’nın basın turuyla meşgul olan Coppola, geçmişte aldığı kritik bir karardan bahsetti.

Lost in Translation ile 2004 yılında En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar alan, The Virgin Suicides ve The Beguiled gibi bağımsız yapımlarla tanınan Sofia Coppola, neredeyse bir Twilight filmi yönetecekti.

Rolling Stone’a konuşan ünlü yönetmen 2011’de vizyona giren The Twilight Saga: Breaking Dawn için bir teklif aldığını ancak görüşmenin sonuçlandırılamadığını açıkladı. Coppola özellikle filmdeki kurtadam olayını bir türlü aşamadığını kaydetti.

- Reklam -

Sofia Coppola, “Twilight” Filmindeki Tuhaf Duruma Dikkat Çekiyor

Hem yönetmen hem de aktris olarak Hollywood’da adından söz ettiren Sofia Coppola, The Twilight Saga: Breaking Dawn için gelen teklifi değerlendirirken yıllar sonra bile aşamadığı bir detaydan bahsetti.

2008 yılında sinema yolculuğuna başlayan Twilight serisi 2011 ve 2012’de iki bölüm hâlinde yayınlanan Breaking Dawn ile perde yolculuğunu tamamlamıştı.

Sofia Coppola Twilight Renesmee

Sofia Coppola da final filmleri için düşünülen yönetmenler arasındaydı. 52 yaşındaki yönetmen, o dönem filmdeki Renesmee adlı ürkütücü bebeği bir türlü aşamadığından bahsetti.

“Bir toplantı gerçekleştirdik ve bu hiç yere varmadı. O kurtadam olayının tamamıyla tuhaf olduğunu düşündüm. Bebek. Çok garipti! Ama daha önceki Twilight filmlerinin bir kısmı ilginç bir şekilde yapılabilirdi. Bir genç-vampir romantizmi anlatmanın eğlenceli olacağını düşündüm, ama sonuncusu gerçekten çok uçuk bir yapımdı.”

- Reklam -

Twilight Saga’nın dördüncü filminde, Edward Cullen ve Bella Swan’ın yarı vampir yarı insan kızları Renesmee; doğumunun ardından kurtadam Jacob Black’e mühürleniyor. Bu hikâyeyi takip eden ve iki bölümden oluşan final yapımları daha sonra Bill Condon tarafından yönetildi.

Sofia Coppola Twilight

Coppola’nın son filmi Priscilla şu anda sinema salonlarındaki yerini aldı. Yapım Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) ile Elvis Presley (Jacob Elordia) arasındaki ilişkiyi konu alıyor.

Sofia Coppola imzalı bir Twilight filmi fikri size nasıl geliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Frankenstein - Kadro - Guillermo del Toro

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein” Filminde Andrew Garfield, Oscar Isaac ve Mia Goth’un Rolleri Belli Oldu

Zaman Çarkı 2. Sezon İncelemesi - The Wheel of Time - Prime Video

The Wheel of Time 2. Sezon İncelemesi: Hüsrandan Heyecana Uzanan Epik Yolculuk