in

Steven Spielberg: “Dijital Yayın Platformları, Sinemacıları Yarı Yolda Bıraktı”

Steven Spielberg dijital yayın platformlarını eleştirdi. Oscarlı yönetmen, sinema filmlerinin geri döneceğini düşünüyor.

Steven Spielberg Dijital Yayın Platformları
- Reklam -
- Reklam -

Steven Spielberg, HBO Max gibi dijital yayın platformlarının sinemacıları yarı yolda bıraktığını açıkladı. Amerikalı yönetmen, verdiği röportajda sinema sektörünün son durumunu değerlendirdi.

Saving Private Ryan ve Schindler’s List filmleriyle toplamda 3 Oscar’a layık görülen Steven Spielberg, vizyona girmek yerine dijitalde yayınlanan yüksek bütçeli yapımlara dair görüşlerini aktardı.

75 yaşındaki yönetmen, The New York Times’a verdiği söyleşide platformların sinemacıları yarı yolda bıraktığını söyledi:

- Reklam -

Koronavirüs pandemisi, yayın platformlarının aboneliklerini rekor seviyelere yükseltmeleri için bir fırsattı. Ancak aynı zamanda en iyi sinemacı arkadaşlarımdan bazılarının filmleri sinema salonlarında gösterilmedi ve arkadaşlarım yarı yolda bırakıldı.”

Steven Spielberg, Dijital Yayın Platformlarının Pandemi Dönemindeki Kararlarını Eleştirdi

Steven Spielberg, pandemi döneminde yaşananlara şöyle dikkat çekti:

“Paraları ödendi ve filmler birden HBO Max’e indirildi. Bahsettiğim olay bu. Ardından her şey değişmeye başladı.”

Steven Spielberg Dijital Yayın Platformları Sinema

Spielberg sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bence yaşlı izleyiciler yapışkan patlamış mısıra basmak zorunda olmadıkları için rahatladılar. Ama aynı yaşlı izleyicilerin sinema salonlarına girdiklerinde, bir grup yabancıyla sosyalleşmesinin sihrinin canlandırıcı bir etkisi olduğuna inanıyorum. Işıklar geri döndüğünde izleyicilerin bunu birbirlerine söylemesini sağlayacak kadar iyi olmak filmlerin kendisine kalmış.”

Usta yönetmen, gişede başarılı olma konusunda kendisine umut veren son filmin Baz Luhrmann’ın Elvis’i olduğunu kaydetti:

- Reklam -

Elvis’in Amerikan gişesinde 100 milyon doları aşması cesaret verici. Birçok yaşlı o filmi izlemeye gitti ve bu bana pandemi endemik hâle geldikçe halkın sinemaya dönmeye başladığının umudunu verdi. Bence sinema geri dönecek. Gerçekten bu şekilde düşünüyorum.”

Steven Spielberg son olarak yarı otobiyografik filmi The Fabelmans ile izleyicilerin karşısına çıktı. Ünlü yönetmen son yapımıyla Toronto Uluslararası Film Festivali’ndne ödülle dönerken Oscar’a da bir kez daha göz kırpmış oldu.

The Fabelmans fragmanı - steven spielberg

Festivalde Cameron Bailey tarafından okunan bir bildiride Spielberg şunları kaydetti:

“Bu, yaptığım en kişisel film. Toronto’daki herkesin bu filmi sıcak karşılaması, TIFF’e ilk ziyaretimi ve Fabelman’ı çok samimi ve kişisel kıldı.”

Siz Steven Spielberg’ün açıklamalarına katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mutluluğumuza İncelemesi: Doğuş Benli

Mutluluğumuza İncelemesi: Kadehlerden Dökülen Hikâyeler

Dünya'ya En Yakın Kara Delik

Gökbilimciler, Dünya’ya En Yakın Kara Deliği Keşfetti