in , ,

“Twilight” Dizisinin Animasyon Formatında Hazırlandığı Duyuruldu

Twilight dizisi animasyon formatıyla gelecek. Stephenie Meyer’ın popüler vampir romanlarına dayanan yapımda Lionsgate hazırlıklara başladı.

Twilight Dizisi Animasyon Formatında Hazırlanıyor
- Reklam -
- Reklam -

Twilight dizisinin animasyon olacağı duyuruldu. Stephenie Meyer’ın çok satan romanlarından uyarlanacak olan ve ilk defa geçen sene duyurulan yapım için çalışmalar sürüyor.

Lionsgate, daha önce duyurduğu Twilight dizisinin animasyon türünde hazırlandığını açıkladı. Başkan Yardımcısı Michael Burns, Morgan Stanley medya konferansındaki bir soru-cevap etkinliği sırasında yaptığı açıklamada, geçen nisan ayından bu yana ortalıkta dolaşan spekülasyonları doğruladı. Burns ayrca John Wick serisini de bir televizyon dizisiyle küçük ekrana taşımayı planladıklarını açıklayarak hayranlarına çifte sevinç yaşattı.

Twilight animasyon dizisi Stephanie Meyer’in çok satan kitap serisinden esinlenecek. Fakat bu bir uyarlama için ilk olmayacak. Daha önce Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner’ın başrollerini paylaştığı beş filmlik bir sinema uyarlaması da almıştı.

- Reklam -

Twilight Dizisi Animasyon Formatında Hazırlanıyor

Geçen nisanda ortaya çıkan dizi konsepti, animasyon bir girişim olarak resmen onaylandı. Burns projenin potansiyeline olan güvenini şu sözlerle ifade etti:

“Animasyon tarzında bir Alacakaranlık serisi hazırlıyoruz. Buna çok ilgi olacağını düşünüyorum.”

Twilight Animasyon Dizisinin Yayın Tarihi Henüz Açıklanmadı

2005 ve 2008 yılları arasında Twilight (Alacakaranlık), New Moon (Yeni Ay), Eclipse (Tutulma) ve Breaking Dawn (Şafak Vakti) olmak üzere dört roman yayımlandı. Meyer 2015 yılında Alacakaranlık Yaşam ve Ölüm kitabını yayınladı ve bu kitapta iki ana karakter olan Bella ve Edward cinsiyet değiştirdi. Meyer daha sonra 2020’de ilk kitabın hikâyesini Bella’nın yerine Edward’ın bakış açısından anlatan Midnight Sun’ı (Gece Yarısı Güneşi) yayınladı.

- Reklam -

Topluca Alacakaranlık Efsanesi olarak bilinen film serisi, 2008-2012 yılları arasında gösterime giren beş filmden (Şafak Vakti kitabı ikiye bölündü) oluşuyordu. Beş Alacakaranlık filmi küresel gişede toplam 3 milyar doların üzerinde hasılat elde etti.

Twilight Animasyon Dizisi

Twilight’ın yanı sıra Burns ayrıca John Wick serisine dayanan bir dizi fikrinin olduğunu da dile getirdi. Yeni John Wick dizisi, Eylül 2023’te Peacock’ta prömiyeri yapılan The Continental adlı mini dizinin hemen ardından geliyor. Ancak doğrudan filmdeki olayları mı konu alacağı yoksa tamamen yeni ve orijinal bir senaryoya mı sahip olacağı bilinmiyor.

Bir süre önce duyurulan Twilight’ın animasyon formatında gelecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu şekilde bir uyarlama iyi izlenme rakamları elde edebilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Villena Hazinesi

3.000 Yıllık Ünlü Villena Hazinesi’nde ‘Dünya Dışı’ İzler Tespit Edildi

Bad Boys 4 Cekimleri Tamamlandi Cilgin Ikili

“Çılgın İkili” Serisi Geri Dönüyor: “Bad Boys 4” Filminde Çekimler Tamamlandı