in ,

Birleşik Krallık’ta “Star Wars: Return of the Jedi”ın 40. Yılına Özel Para Basılıyor

Birleşik Krallık, “Star Wars: Return of the Jedi” filminin 40. yılını özel madeni paralarla kutlayacak. İngiltere Kraliyet Darphanesi’nden resmi açıklama geldi.

Star Wars 40 Yıl Dönümü Özel Madeni Paralar
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars: Return of the Jedi filmi 40. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Yıldız Savaşları’nın 3. yapımına özel olarak İngiltere Kraliyet Darphanesi, dört farklı anma parası basma kararı aldı.

Mark Hamill, Carrie Fisher ve Harrison Ford’un başrollerinde yer aldığı 1983 yapımı film serinin çekim tarihine göre üçüncü, kronolojik sıralamaya göre ise altıncı filmi olma özelliğini taşıyor. Yönetmenliğini Richard Marquand’ın yaptığı senaryoda ise George Lucas ile Lawrence Kasdan’ın bulunduğu Yıldız Savaşları yapımı sinema tarihinde oldukça önemli bir yer tutuyor.

Orijinal Star Wars üçlemesindeki karakterlerin ilk defa Birleşik Krallık madeni paralarında yer alacağı tasarımlara The Royal Mint imza atacak. 50 penilik madeni paraların üzerine yapılan işlemeler R2-D2 ve C-3PO gibi sevilen karakterlerin yanı sıra Darth Vader, Emperor Palpatine, Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo ve Chewbacca gibi ikonik kahramanları da taşıyacak.

- Reklam -

Star Wars Özel Madeni Paralar

Kraliyet Darphanesi “Star Wars” Madeni Para Koleksiyonunu Duyurdu

Para tasarımlarını yapan Ffion Gwillim, geleneksel darphane tekniklerini ileri teknoloji ile birleştirerek ve The Walt Disney Company ile işbirliği içinde paraların tasarımlarını yaptıklarını söylüyor. Kraliyet Darphanesi bu sayede ilk defa R2-D2 ve C-3PO karakterlerini canlı renklerle paraların üzerine aktarılmasını sağlıyor. Ayrıca, Star Wars koleksiyonu bünyesinde yer alan her bir para doğru ışık açısında tutulduğunda görülen özel bir “lentiküler özellik” barındırıyor. Bu özellik sayesinde Yıldız Savaşları’nda Direniş’in sembolü olan “Starbird” logosu ortaya çıkıyor.

Kraliyet Darphanesi’nin Koleksiyon Hizmetleri Direktörü Rebecca Morgan Star Wars: Jedi’ın Dönüşü filminin 40. yıldönümü kutlamalarına özel olarak çok çok uzaktaki bir galaksiden gelen bu koleksiyonu sunmaktan mutluluk duyduklarını söylüyor:

“Bu koleksiyonun çıkışıyla hem Birleşik Krallık’ta hem de uluslararası alanda, yeni ve mevcut para koleksiyoncularını heyecanlandırmaktan ve Star Wars’un büyüyen hayran kitlesini etkilemekten heyecan duyuyoruz.”

- Reklam -

Star Wars 40. Yıl Dönümü Özel Madeni Para

Koleksiyonun ilk parası, 10 Temmuz’da saat 9’da Kraliyet Darphanesi’nin internet sitesinde satışa sunulacak.

Siz özel Star Wars koleksiyon paralarını nasıl buldunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve popüler kültür dünyasından yeni gelişmeler için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Euro News, The Royal Mint

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    İçim gitti ama bir şey demiyorum, diyemiyorum :melting_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fede Álvarez Yeni Alien Filmi

Uruguaylı Yönetmen Fede Álvarez’in Yeni “Alien” Filminde Çekimler Tamamlandı

Bob Marley: One Love Fragmanı

Bob Marley’nin Hayatı Film Oluyor: İşte “One Love”dan İlk Fragman