in ,

Uruguaylı Yönetmen Fede Álvarez’in Yeni “Alien” Filminde Çekimler Tamamlandı

Yeni Alien filminde çekimler sona erdi. Fede Álvarez’in yönetmenlik koltuğunda yer aldığı yapımda Ridley Scott yapımcı olarak yer alıyor.

Fede Álvarez Yeni Alien Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Alien filmi izleyicileriyle buluşmaya bir adım daha yakın. Yaratık evrenini yeniden beyaz perdeye taşıyacak yapımın prodüksiyon süreci tamamlandı.

Xenomorph’ların son kez beyaz perdede görülmesinden bu yana beş yılı aşkın bir süre geçti ve tarihteki en ikonik film canavarının yer aldığı bu yeni korku hikâyesi hayranlar tarafından merakla bekleniyor. Yeni maceranın yönetmenliğini Fede Álvarez üstlenirken, korku filmlerinin sevilen yönetmeni son birkaç yıldır filmin senaryosuna dair herhangi bir detay vermekten kaçınıyor.

Filmin konusu henüz ortaya çıkmasa da oyuncu kadrosunun bir kısmı belli olmuş durumda. Alien filminin bir sonraki macerasında Pasific Rim Uprising ile adından söz ettiren Cailee Spaeny, Sicario 2’da Isabel Reyes rolünü üstlenen Isabela Merced ve İngiliz tiyatro oyuncusu David Jonsson yeni karakterleri perdeye taşıyacak. Üçlüye Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu eşlik edecek.

- Reklam -

Fede Álvarez’in Alien Filmi Ridley Scott’ın Filmlerine Bağlı Olmayacak

Solo bir proje olarak ele alınan Alien filmi dikkat çekici bir adım olarak, serinin yaratıcısı Ridley Scott’ın Yaratık filmlerine bağlı olmayacak. Hayranlar bu hamleyi Álvarez’in 40 yılı aşkın bir süredir devam eden seriye hakim olmayan yeni izleyicileri sinemaya çekmeye çalışması şeklinde yorumluyor.

Fede Álvarez Yeni Alien Film

Ridley Scott 2012 yılında Prometheus filmiyle döndüğü Yaratık serisinde Xenomorph’ların yaratılışlarını ele almıştı. 2017 yılında Michael Fassbender’ın başrolünde yer aldığı altıncı film Alien: Covenant ise serinin hayranlarından beklenen ilgiyi görmemişti.

Dizi Projesi Yolda

Álvarez’in film projesinin yanı sıra, Alien evreninde geçecek ilk televizyon dizisi de çalışmalarını sürdürüyor. Hulu üzerinden izleyicileri ile buluşmaya hazırlanan yapımın yönetmen koltuğunda Noah Hawley oturuyor. Daha önceki Yaratık filmlerinden farklı olarak Dünya’da geçecek dizinin çekimleri gelecek yıl başlayacak. Dizinin yönetmeni Hawley ise verdiği röportajda Yaratık anlatısını bu şekilde ele almanın ilginç bir bakış açısı sunabileceğini savunuyor.

- Reklam -

“Yaratık hikâyeleri hep bir yerlere sıkışıp kalmış durumda. Bazen bir zindana, bazen bir gemiye… Hikâyeyi biraz daha açıp, ‘Ya Yaratık buradan kaçarsa?’ duygusunu izleyiciye daha hızlı bir şekilde aktarmanın ilginç olabileceğini düşünüyorum.”

Yeni Alien Filmi

Yönetmen Ridley Scott geçen yıllarda dizinin asla orijinal Alien filminin seviyesine gelemeyeceğini iddia etmiş ve yapımcı ekibinde bulunduğu yapıma sert eleştiriler yöneltmişti.

Siz Fede Álvarez’in yönetmenliğini yapacağı yeni Alien filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazla sinema haberi için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Yeni Alien filmi mi çekiliyor, benim niye haberim yok?

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    James Cameron dışındakiler Alien filmi bile sayılmaz bence.

  3. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    İlk Alien filmini çok hafife almışsın. Cameron’un filmi her ne kadar şahane bir aksiyon filmi olsa da ilk film harika bir gerilim filmidir.

  4. Avatar for Serdar_Gulsen Serdar_Gulsen dedi ki:

    Ha, bravo. Yıllarca Alien serisini bekle Prometheus ile bir baş yapıt yap Covenant ile içine et yıllarca yenisini çekicem diye beklet sonrada tanınmamış bir yönetmene seriyi emanet et. Nasıl seriden bağımsız olabilirki. Terminatör olabildimi? Prometheus desen evet seriden ayrılabilirdi Alien ile bağlantısı ve sahne sayısı az dı çünkü başka bir isim verirdin yaratıklara olur biterdi gitti güzelim seri.
    Yani aklıma daha kötü şeyler geliyor bu Ridley herhalde seriyi başkasına emanet etmek için aklını yitirmiş, yada aralarında bir şey var.

  5. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bağımsız hikaye istemiyoruz!! Bu filmi/seriyi hikayesi için izliyoruz. Onca filmden sonra köken hikayesi olacak diye son iki filmi heyecanla izlemiştim. Ya doğru dürüst bir köken yapın ya da doğru dürüst bir gelecek yazın. Pliiiiiiz! :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Killers of the Flower Moon Yeni Fragman - Martin Scorsese

Martin Scorsese’nin Tarihsel Bir Trajediyi Konu Alan “Killers of the Flower Moon” Filminden Yeni Fragman

Star Wars 40 Yıl Dönümü Özel Madeni Paralar

Birleşik Krallık’ta “Star Wars: Return of the Jedi”ın 40. Yılına Özel Para Basılıyor