in , ,

NASA’dan Ücretsiz Bilimkurgu Masaüstü RPG Oyunu: “The Lost Universe”

NASA, “The Lost Universe” isimli ilk masaüstü RPG oyununu ücretsiz olarak yayınlandı. Bilimkurgu temalı oyun fantastik ögeler de içeriyor.

The Lost Universe: NASA'dan Ücretsiz Masaüstü RPG Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

NASA, ilk masaüstü rol yapma oyunu (RPG) The Lost Universe (Kayıp Evren) ile bambaşka bir dünyaya giriş yapıyor. Sıradan bir eğitim aracından çok daha fazlası olan bu oyun, sihir, ejderhalar ve Hubble Uzay Teleskobu‘nu beklenmedik bir şekilde harmanlayarak bilimkurgu ve fantaziyi buluşturuyor.

NASA’nın ilk masaüstü RPG oyunu The Lost Universe’ün teması, gizemli bir kayboluş ve dünyayı kurtarma mücadelesi olarak tanımlanıyor. Oyunun merkezinde Exlaris adlı bir gezegende Hubble Uzay Teleskobu’nun gizemli kayboluşu var. Bir kara deliğin Exlaris’in yörüngesini bozmasıyla ortaya çıkan kaos dünyayı tehdit ediyor. Hikâye, Hubble’ın kara deliklerle ilgili verilerini incelemek için Dünya’ya bağlanmak isteyen akademisyen Eirik Hazn’ın sihrini kullanmasıyla başlıyor. Fakat bir ejderha teleskopu çalıyor ve projede yer alan araştırmacılar ortadan kaybolmaya başlıyor. Dünyalı oyuncular bir portal aracılığıyla çağrılarak günü kurtarmakla görevlendirilir.

NASA’nın web sitesinde ücretsiz olarak sunulan 44 sayfalık bu oyun kitabı, 4-7 kişilik oyuncu gruplarına hitap ediyor. Belirli bir sisteme bağlı olsa da uyarlanabilirliği de teşvik ediyor. Maceranın tamamlanması ise yaklaşık 3-4 saat sürüyor.

- Reklam -

The Lost Universe: NASA'dan Ücretsiz Masaüstü RPG Oyunu

Fantastik ve bilimkurgu ögeleri oyuncuları eğlendirirken, The Lost Universe eğitici köklerinden de kopmuyor. Hubble Uzay Teleskobu’nun Dünya tarihindeki önemini vurgulayan oyun, yerçekimsel mercekleme gibi bilimsel kavramları da içeriyor ve teleskopun evreni anlamaya katkılarını aydınlatıyor.

The Lost Universe Masaüstü RPG Oyununa NASA’nın Sitesinden Ücretsiz Ulaşılabiliyor

Oyunun hikayesinde Eirik Hazn’ın baş harfleri, teleskoba adını veren Edwin Hubble’ın baş harflerini yansıtıyor. Bu da NASA ve Hubble’a zarif bir selam niteliğinde. Exlari halkının enerjisinin karanlık maddeden ilham alması ise fantastik atmosfere bilimsel bir özgünlük katıyor.

Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nin de (GSFC) desteğini alan oyun The Lost Universe, NASA’nın çeşitli departmanlarının katkılarını sergiliyor. Özellikle video yapımcısı Christina Mitchell macera tasarımına liderlik ederken, web tasarım lideri Michelle Belleville grafik tasarıma öncülük ediyor. Diğer katkıda bulunanlar arasında Hubble ekibinden ve Dünya Bilimi Sosyal Yardım’dan üyeler yer alıyor.

- Reklam -

NASA The Lost Universe RPG

NASA’nın ilk masaüstü RPG macerası Kayıp Evren’de bilim ve fantazyanın birleştiği kozmosu aşan bir yolculuğa çıkmak ve dökümanlara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Oyunun tanıtımıyla ilgili paylaşılan videoyu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

NASA’nın masaüstü RPG oyunlarına el atması konusunda ne düşünüyorsunuz? Oyunun mantığı hoşunuza gitti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023'ün En Çok Kazanan Oyuncuları Açıklandı

2023’ün En Çok Kazanan Oyuncuları Açıklandı: Zirvede Sürpriz Var

Google Çalışanı Yapay Zeka Bilgi Sızdırma

Eski Google Çalışanı, Yapay Zekâ Sırlarını Çinli Şirketlere Sızdırmakla Suçlanıyor