in ,

Hollywood’da ‘Oyun Değiştiren’ Hamle: Warner Bros. Discovery, Tom Cruise ile Anlaştı

Tom Cruise yeni filmleri için Warner Bros. Discovery ile anlaştı. Uzun zamandır Paramount Pictures ile çalışan yıldız aktörün bu transferi, sektördeki dengeleri değiştirebilecek bazı dinamiklere sahip.

Tom Cruise Warner Bros. Discovery Anlasmasi
- Reklam -
- Reklam -

Tom Cruise yeni dönemde Warner Bros. Discovery ile çalışacak. WBD, uzun yıllardır filmlerini Paramount Pictures ile beraber çeken ünlü oyuncuyla özel bir anlaşma imzaladı.

Son olarak Top Gun: Maverick ile 1.4 milyar dolar gişe kazandıran Tom Cruise, beyaz perdenin en çok ses getiren aktörleri arasında yer alıyor. Mission: Impossible (Görevimiz Tehlike) serisiyle milyar dolarlık bir marka inşa eden aktör, stüdyoların gözdesi konumunda.

Öte yandan mali açıdan zor günler geçiren Paramount Global, bir süredir Warner Bros. Discovery’nin radarı altında. WBD, Hollywood’un köklü film stüdyosunu bünyesine katarak sektördeki payını artırmayı planlıyor. Henüz bu konuda resmi bir anlaşma yapılmamış olsa da WBD son hamlesiyle yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

- Reklam -

Warner Bros. Discovery, Tom Cruise’u Transfer Ederek Ses Getirdi

Warner Bros. Discovery, şimdilik rakibi konumundaki Paramount Global’ın en önemli markalarından birisini, Tom Cruise’u transfer etti. Bu adımla beraber olası satın almada Paramount Global’ın eli iyice zayıflamış oldu.

Tom Cruise - Warner Bros. Discovery Anlaşma

Bununla birlikte, hâlihazırda zaten WBD – Paramount Global anlaşmasının tamamlandığı ve aslında Tom Cruise’un bu birleşme öncesi yeni evine erkenden katılmayı tercih etmiş olabileceği de öne sürülen iddialar arasında.

Bu süreçte kesin olan tek detayın Tom Cruise’un “imkânsız görevlere” artık Warner Bros. Discovery için çıkacak olması. Yeni bir “stratejik ortaklık” olarak tanımlanan bu anlaşma her ne kadar Cruise’un başka yapımcılarla çalışmasını engellemese de yine de oyuncunun ana projelerinde WBD’ye bağlı kalması bekleniyor. Oscarlı oyuncu daha önce Paramount Global ile de benzer bir ilişkiye sahipti.

Warner Bros Motion Picture Group’un eş başkanları ve CEO’ları olarak görevi devralan ve stüdyoyu yeniden canlandırmak için çalışan Michael De Luca ve Pam Abdy ikilisi yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Film endüstrisinde tartışmasız bir efsane olan Tom ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Vizyonumuz ilk günden beri bu ikonik stüdyoyu ihtişamlı günlerine yeniden taşımak oldu. Warner Bros. Discovery’nin patronu David Zaslav ile Warner Bros. Discovery ekibine katılma konusunda konuşmak için ilk oturduğumuzda, bize, ‘Görevimiz Warner Bros’u geri getirmek. Sektördeki en iyi kaynaklara, markalara ve yeteneklere sahibiz. Tom Cruise’u Warner Bros.’a geri getirmemiz gerekiyor!’ demiştik.

- Reklam -

“Bugün bu gerçek oluyor ve hedefimize ulaşmaya bir adım daha yaklaşıyoruz. Tom’u Warner Bros.’a geri getirdiğimiz için daha heyecanlı olamazdık ve önümüzdeki yıllarda onun dehasının daha fazlasını beyazperdede hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Tom Cruise - Warner Bros. Discovery

Tom Cruise ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“David, Pam, Mike ve Warner Bros. Discovery’deki tüm ekibe ve onların filmlere, sinemaseverlere ve sinema deneyimine olan bağlılıklarına büyük saygı ve hayranlık duyuyorum. Birlikte harika filmler yapmak için sabırsızlanıyorum!”

Yeni anlaşma, Cruise’un Paramount için çekilecek Görevimiz Tehlike serisinin sekizinci filmini ve Universal için çekilecek Doug Liman imzalı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçecek aksiyon filmini kapsamıyor.

Tom Cruise ve Warner Bros. Discovery anlaşmasını siz nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

En İyi Vampir Animeleri - Öneri

En İyi Vampir Animeleri: Korkudan Gizeme Farklı Türlerden 30 Vampir Animesi

Abigail Fragmanı: Yeni Korku Filmi Yolda

“Scream” Serisinin Yönetmenlerinden Yeni Korku Filmi: “Abigail”den İlk Fragman