in ,

George R.R. Martin’den “Kış Rüzgârları” Açıklaması: “Bu Konuda Başımın Etini Yemenize Gerek Yok”

George R.R. Martin, “Buz ve Ateşin Şarkısı” serisinin 12 yıldır beklenen 6. kitabı “Kış Rüzgârları” hakkında sitemkâr bir açıklamada bulundu.

George R.R. Martin - Kış Rüzgârları - Tarih
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, Game of Thrones dizisine kaynaklık eden Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı Kış Rüzgârları (The Winds of Winter) hakkında konuştu.

İlk kitabı 1996 yılında yayımlanan Buz ve Ateşin Şarkısı serisi, 2011-2019 yılları arasında HBO tarafından ekrana da taşınmıştı. Serinin hayranları son olarak 2011 yılında yayımlanan Ejderhaların Dansı’nı okuyabilmiş ve aradan geçen 12 yıl boyunca devam kitabını beklemeyi sürdürmüştü.

75 yaşındaki George R.R. Martin o tarihten bu yana aynı evrende geçen ve Targaryen Hanedanlığı’nı konu alan Ateş ve Kan başta olmak üzere başka eserler kaleme almış, çeşitli antolojilerde editör olarak çalışmış, Game of Thrones ve House of the Dragon dizilerine danışmanlık yapmıştı.

- Reklam -

Beklenen 6. kitap Kış Rüzgârları’ndan ise sevindiren haber bir türlü gelmemişti. Martin 2020’deki WorldCon’a kadar kitabı bitirmezse kendisini hapse atabileceklerini söylemiş, pandemi döneminde ise eseri bitirmek için dağ evine kapandığını duyurmuştu. Ancak tüm bu iddialı açıklamalar bir türlü meyvesini verememişti.

George R.R. Martin, “Kış Rüzgarları”nın Mart 2025’ten Önce Çıkacağından Emin Değil

Hayranlar arasında Kış Rüzgârları kitabını bekleyiş bir tür acı şaka hâline geldi.

Reddit’te paylaşılan bir sohbet sırasında yazar Cassandra Clare, 2025 yılının mart ayında çıkması planlanan kendi kitabı The Ragpicker King’den bahsediyor.

George R.R. Martin - Buz ve Ateşin Şarkısı 6. Kitap Kış Rüzgârları

George R.R. Martin ise Clare’ın kitabının tarihine esprili bir atıfta bulunarak şunları kaydediyor:

“Gerçekten moral bozan tarafı şu ki belki de Kış Rüzgârları’ndan önce çıkacak, kim bilir?

- Reklam -

“Çalışıyorum… Bildiğimiz gibi Kış Rüzgârları’nı 12 yıl geciktirdim. Bunu açıkça söyleyeceğim, bu konuda başımın etini yemenize hiç gerek yok.”

Bu açıklamayla birlikte Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı Kış Rüzgârları için Mart 2025 tarihinin bile kötümser bir tahmin olduğu ortaya çıkıyor.

Martin Kış Rüzgârları hakkında yaptığı son açıklamada, “Neredeyse her gün yazdığını ve ilerleme kaydettiğini,” söylemişti. Bununla birlikte yeni kitabın serinin en uzun romanı olabileceği öğrenilmişti.

The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) 6. Kitap - Ön Okuma

Hikâyeyi sonlandıracak 7. kitap ise A Dream of Spring hakkında ise herhangi bir gelişme yok.

George R.R. Martin’in açıklamaları hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

16 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Bence yazamıyor. 2025’de de çıkmayacaksa sonrasında da çıkmaz büyük ihtimalle. 14 yıl az bir süre değil, 14 yılda yapamadığını15. veya 16. yılda yapabilmesini beklemek biraz iyimserlik olur bence.

    Benim için seriyi tamamlayacak olanlara iyi bir kaynak materyal bırakması yeterli :slight_smile:

  2. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Baktı gördü Patrick tamamlanmayan seri başlıklarında ön plana çıkmaya başladı hemen atak yaptı sağdan. Dedecimin bu konudaki hakkı yenmesin lütfen adminler.

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu kitabın asla çıkmayacağı kesinleşmiştir.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ne demek başımın etini yemenize gerek yok? Tabii ki yiyeceğiz. Şuna bak sanki aradan 2-3 yıl geçmiş :slight_smile: Koskoca 12 yıl be.

  5. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Bu kitabı bir şekilde tamamlasa ve yayınlasa bile son kitaba ömrü yetmeyecek ve seri yarım kalacaktır diye düşünüyorum.

    Umudumuz bu yönde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

11 cevap daha var.

Doctor Who 15. Sezon Çekimleri

“Doctor Who” Dizisinde 15. Sezon Çekimleri Başlıyor

James Bond 70. Yıl Özel Çizgi Roman

“The Boys”un Yazarından “James Bond”un 70. Yılına Özel Çizgi Roman Geliyor