in ,

“Doctor Who” Dizisinde 15. Sezon Çekimleri Başlıyor

Doctor Who 15. Sezon çekimleri, henüz 14. sezon yayına girmeden başladı. BBC’nin uzun soluklu bilimkurgu dizisi macerasına devam ediyor.

Doctor Who 15. Sezon Çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who 15. Sezon prodüksiyon aşamasına geçti. Ncuti Gatwa’nın Doktor karakterini canlandıracağı yapımda çekimler başladı.

Şu sıralar 14. sezon ve 60. yıl kutlamalarına hazırlanan Doctor Who dizisi hız kesmeden gelecek planlarını inşa etmeye devam ediyor.

Ncuti Gatwa henüz Doktor rolüyle izleyicilerin karşısına çıkmamış olsa da aktör başkarakter olarak ikinci sezonunun çekimleriyle meşgul. Yayıncı kanal BBC tarafından, “TARDIS hazır!” sözleriyle duyurulan gelişmede 15. sezonun çekimlerinin başladığı doğrulandı.

- Reklam -

Ekim 2022’de sona eren 13. sezonla birlikte Doctor Who dünyasında da önemli değişiklikler yaşanıyor. 14. Sezonda Ncuti Gatwa, Doktor rolünü Jodie Whittaker’dan devralırken yapımın baş yazarlığı da Chris Chibnall’dan Russell T Davies’e geçiyor.

Doctor Who 15. Sezon Çekimleri BBC

Bununla birlikte gelecek ay yayınlanacak 60. yıl özel kutlamaları, David Tennant’ı 14. Doktor olarak geri getirmeye hazırlanıyor. Gatwa ise Tennant’ın ardından 15. Doktor olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Bununla birlikte özel bölümler Catherine Tate Donna Noble rolüyle bir kez daha Doktor’a yol arkadaşlığı edecek.

Doctor Who 15. Sezon ile TARDIS’in Yolculuğu Devam Edecek

Doctor Who 15. sezon için henüz bir yayın takvimi açıklanmamış olsa da 14. sezon Kasım 2023’te özel bölümleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Sex Education, Barbie ve The Last Letter from Your Lover yapımlarıyla tanınan Ncuti Gatwa’nın canlandıracağı 15. Doktor’un yol arkadaşı Ruby Sunday’yi ise Millie Gibson (Love, Lies and Records) canlandıracak.

- Reklam -

Russell T Davies’in en az 4 sezon daha dizinin başında olacağı bilinirken yapımda 60. yıl kutlamaları kapsamında dizinin yaklaşık 800 bölümünün de iPlayer üzerinden yayına sunulacağı gelen haberler arasında.

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümlerinden Yeni Fragman

Doctor Who Birleşik Krallık’ta BBC üzerinden yayınlanacak. Yapımın uluslararası yayın hakları ise Disney+ tarafından satın alınmıştı. Disney yalnızca global yayında değil, aynı zamanda prodüksiyon açısından da dizinin ardında duracak ve bu destek sayesinde yapımın bütçesi hatırı sayılır bir düzeyde artmış olacak.

3 bölümden oluşacak 60. yıl özel hikâyesi Kasım 2023 içerisinde yayında olacak. Aralık ayı Noel Özel bölümü ile gelecek ve 14. sezonun geri kalanı 2024’te ekranlardaki yerini alacak.

Doctor Who dizisi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bihter Film Fragman

Prime Video’da Yayınlanacak Yeni “Aşk-ı Memnu” Uyarlaması “Bihter”den İlk Fragman

George R.R. Martin - Kış Rüzgârları - Tarih

George R.R. Martin’den “Kış Rüzgârları” Açıklaması: “Bu Konuda Başımın Etini Yemenize Gerek Yok”