in ,

“Doctor Who”nun 60. Yılında Diziye Geri Dönen Russell T Davies, En Az 4 Sezon Boyunca Projenin Başında Kalacak

Russell T Davies, “Doctor Who” dizisindeki baş sorumlu görevine yeni sezon ile geri dönüyor. Davies en az 4 sezon boyunca yapımın başında olacak.

Russell T Davies - Doctor Who 4 Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Russell T Davies, BBC’nin ünlü dizisi Doctor Who’nun başına geri dönmeye hazırlanıyor. 60. yıl özel bölümleri ile izleyicilerin karşısına çıkacak proje, aynı zamanda David Tennant’a da Doktor rolünü bir kez daha takdim edecek.

Doctor Who dizisinde 2005 yılında açılan modern dönemin kapıları yakında başlayacak 14. sezon ile bir kez daha aralanıyor. Dizinin 13. sezonunda 13. Doktor Jodie Whittaker’a ve baş yazar Chris Chibnall’a veda edilmişti.

David Tennant 60. yıl kutlamaları için hazırlanan özel bölümlerde 14. Doktor olarak ikonik rolü bir kez daha yineledikten sonra ise sonik tornavidasını 15. Doktor Ncuti Gatwa’ya teslim edecek. Bu süreçte projenin başına geri dönen isim ise geçmişte birçok hayranın favori Doctor Who bölümlerine imza atan Russell T Davies olmuştu.

- Reklam -

Russell T Davies - Doctor Who 4 Yeni Sezon

Russell T Davies “Doctor Who”nun Geleceğine Dair Planlarını Paylaştı

Geçen günlerde BBC Radio 2’nun Doctor Who @60: A Musical Celebration programında konuşan Russell T Davies, dizinin bestecisi Murray Gold’un, “Doctor Who ruhuna inmeyi başardığını,” söyledi.

Davies, “Keşke her zaman müziği bu kadar yüksek sesle dinleyip diyalogları bir kenara bırakabilseydik,” ifadesini kullandıktan sonra 4 sezon sonra “diyalogların hiç olmayacağı müzik ağırlıklı bir bölüm yazacağını” da açıkladı.

Sunucu Jo Whiley’nin “4 sezon mu?” sorusuna Davies, “İleriyi planlıyoruz. Dizinin 3. sezonda (diyalogsuz bölüme) yer yok,” şeklinde konuştu.

Davies’in yorumları, hayranların daha önce dizinin şimdilik sadece bir sezonu için anlaşılan 15. Doktor Ncuti Gatwa için de aynı şeyin söylenip söylenemeyeceğini merak etmelerine neden oldu.

Ancak son Rolling Stone UK röportajında Gatwa 2. sezonu tamamlamaktan bahsetti. Dolayısıyla Gatwa da Davies gibi uzun soluklu bir yolculuğun parçası olabilir.

Russell T Davies - Doctor Who -Ncuti Gatwa - 4 Yeni Sezon

- Reklam -

Daha öncesinde Table Manners podcast’inde konuşan Davies dizi üzerine, “Sanırım yıllarca çalışacağım, aslında bunun için yıllarımı harcamam gerekecek,” sözlerine yer vermişti.

Aynı podcast’te kendisine yakın zamanda başka yeni projelerin olup olmayacağı sorulduğunda Davies şunları söyledi:

“Bir süre için hayır. Üzgünüm. Bu genç insanlara biraz zaman tanımanın zamanı geldi.”

60. yıl özel bölümleri toplam 3 bölümden oluşacak ve Kasım 2023’te izleyicilerle buluşacak. Ardından aralık ayında bir Noel Özel bölümü yayınlanacak ve 14. sezonun geri kalanı 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacak.

doctor who 14 doktor david tennant

Son olarak dizinin 60. yıl kutlamaları kapsamında yapımın 800’ü aşkın bölümünün gelecek ay iPlayer üzerinden izleyicilere sunulacağı duyurulmuştu.

Russell T Davies’li yeni Doctor Who bölümlerinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Radio Times

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mimari

Mimari Anlayışı ve Ürkütücü Atmosferiyle Uykularınızı Kaçıracak 10 Yapı

Suudi Arabistan 7.000 Yıllık Taş Yapı Hayvan ve İnsan Kemikleri

Suudi Arabistan’daki 7.000 Yıllık Taş Yapıda Hayvan ve İnsan Kemikleri Bulundu