in ,

“Doctor Who” Külliyatının 800’ü Aşkın Bölümü İlk Defa Tek Platformda İzleyicilerle Buluşuyor

“Doctor Who” dizisi, 60. yıl kutlamaları kapsamında tarihinde ilk defa ‘neredeyse’ tüm bölümleriyle tek platformda erişime açılacak.

Doctor Who 800 Bölüm Dijitalde
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who külliyatı mümkün olan en kapsamlı hâliyle BBC’nin video yayın hizmeti BBC iPlayer üzerinden erişime açılacak.

Doctor Who dizisi bu yıl 60. yaşını kutluyor. David Tennant’ın bir kez daha Doktor rolüyle ekrana döneceği yapımda özel bölümler için geri sayım sürerken BBC de hayranları mutlu edecek yeni bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.

Uzun yıllara yayılan dizinin bugün toplamda tam olarak kaç bölümden oluştuğu hâlâ bilinmiyor. Bazı bölümleri arşivlerde kaybolan dizinin şimdilerde spin-off’ları dahil yaklaşık 900 bölümden oluştuğu tahmin ediliyor. BBC de tarihinde ilk defa erişim sağlayabildiği tüm bölümleri tek dijital platformda izleyicilere sunmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Doctor Who Klasikleri

“Doctor Who” Dizisi En Kapsamlı Arşivi ile Ekrana Taşınıyor

Dizi tarihinin en uzun soluklu yapımı olan Doctor Who 800’ü aşkın bölümü ve ek materyali ile birlikte 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren iPlayer platformu üzerinden yayına girecek. Bölümler altyazı ve işaret dili desteğiyle izleyiciye sunulacak.

Kutlama kapsamında Zaman Lordu’nun klasik bölümleri, Sarah Jane Adventures ve Torchwood gibi spin-off yapımları ve Paul McGann’ın başrolünde yer aldığı 1996 tarihli filmi dahil BBC’nin erişebildiği tüm DW materyali aynı anda ekrana taşınacak.

Özel kutlama bünyesinde izleyiciler Doctor Who’nun yarım asrı aşan prodüksiyonunu deneyimleyebilecek. Dizinin ikonik bölümlerine BBC imzalı kamera arkası görüntüler ve Doctor Who Confidential adlı belgesel de eşlik edecek.

BBC gelecek dönemde uluslararası yayın için Disney Plus ile anlaşmıştı. iPlayer ise Birleşik Krallık dışında hizmete kapalı. Dolayısıyla Doctor Who arşivinin dünya çapındaki yayını için Disney Plus’ın devreye girip girmeyeceği merakla bekleniyor.

Doctor Who 800 Bölüm Dijital

- Reklam -

İlk defa 1963 yılında ekranlarda yer alan BBC imzalı dizi 1989 yılında izlenme sayılarının düşmesi sebebiyle askıya alınmıştı. Uzun bir aradan sonra 26 Mayıs 2005 yılında Christopher Eccleston’ın Doktor’u canlandırdığı modern uyarlamasıyla yeniden ekrana konuk olan dizi zaman içinde dünya çapında popülerliğini artırmayı başarmıştı.

Russell T Davies’in yazarlığında yeniden canlanan dizi popüler kültür üzerinde önemli etkiler oluşturdu. Eccleston sonrasında Doktor rolü David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi ve Jodie Whittaker tarafından canlandırıldı. Yeni sezonda 15. Doktor rolünü ise Ncuti Gatwa üstlenecek.

Doctor Who 60. Yıl Özel Bölümlerinde David Tennant Rolüne Geri Dönüyor

Dizinin özel gösterimle yayınlanacak bölümlerinde ise David Tennant ikonik rolüne geri dönecek. Yapımın zaman akışı içinde 10. Doktor rolünü canlandıran Tennant 60. yıl özel bölümlerinde aralanacak gizem sebebiyle rolüne bir kez daha yineleyecek.

Kasım ayında ekranlarda yer alacak bölümler 10. Doktor’un geri dönüşünün yanı sıra Doktor’un en sadık arkadaşlarından biri olan ve hayatını kurtarmak için anılarını silmek zorunda kalan Donna Noble’ın dönüşüne de ev sahipliği yapacak. Catharine Tate bu rolde bir kez daha Tennant’a eşlik edecek. Dizinin özel bölümlerinin kötü karakteri olan Toymaker’ı ise Neil Patrick Harris canlandıracak. Dizinin klasik versiyonunda yer alan bu kötü karakter Doktor’un hayatını tehdit etmek için benzersiz stil anlayışını ve kötücül yeteneklerini kullanacak.

YouTube video

BBC arşivlerinin derli toplu bir şekilde izleyicilerle buluşturulması fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Seriye başlayıp 5 bölüm izlemiştim. Dün Dalek’in geldiği bölümde eski sezonların varlığını hatırladım ve bu zaman savaşı konuları filan ilerde açıklanacak gizemler mi acaba derken aslında erişimi olmayan eski bölümlerde olduğunun jetonu düştü bir anda. Googlede baktığımda BBC de gördüm tüm bölümlerin olduğunu ve sabahına bu haber yayınlandı. Bu kadar denk gelir. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Louise Glück Hayatını Kaybetti

Nobel Ödüllü Şair Louise Glück 80 Yaşında Hayatını Kaybetti

Suits Dizisi Yeni Spin-off

“Suits” Dizisi Geri Dönüyor: Yeni Spin-off Yolda