in

Doctor Who’nun Dünya Çapındaki Yayın Hakları Disney Plus’a Geçebilir

Doctor Who, Disney+ ile uluslararası yayın hakları için anlaşmış olabilir. Disney ve BBC’nin kült bilimkurgu yapımı için masaya oturduğu iddia edildi.

doctor who disney plus
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who, İngiltere dışındaki izleyicilere Disney+ üzerinden ulaşmaya yakın. İngiliz kanalı BBC, ünlü serinin uluslararası yayını için Disney ile görüşmelere başlamış olabilir.

2023 yılının Doctor Who için birçok yeniliği beraberinde getirmesi bekleniyor. Doktor’un 60. Yıl kutlamaları nedeniyle seriyi eski görkemine kavuşturmayı hedefleyen Russell T. Davis, en az bir özel bölüm ile serinin başına yeniden geçecek. Ayrıca ilk kadın doktoru canlandıran Jodie Whittaker sonrasında Doktor’un 14. yüzü ilk defa Afrika asıllı bir oyuncu olan Ncuti Gatwa’ya emanet ediliyor. Öte yandan BBC de Doctor Who için hazırladığı değişikliklere ara vermeyecekmiş gibi görünüyor.

1963 yılında başladığı yayın serüvenine bir seferlik aradan sonra devam eden Doctor Who, geniş çaplı izleyicilerine ulaşmak için kendisine yeni bir platform bulabilir.

- Reklam -

Bloomberg’in haberine göre BBC, Disney ile Doctor Who’nun dijitaldeki yayın hakları için masaya oturmuş durumda. Söylentiler iki dev mecranın henüz anlaşmanın erken aşamalarında olduğunu ortaya koyuyor. Ancak BBC’nin temel olarak Disney’e getirdiği teklif, Doctor Who dizisinin İngiltere dışında ve dünya genelinde Disney+ servisi ile izleyicilere sunulması yönünde.

Doctor Who, Disney+ ile Dünya Genelindeki İzleyicilere Servis Edilebilir

Diğer taraftan uzmanlar, eğer söylentiler doğru çıkarsa bu değişikliğin BBC’nin HBO Max ile yaptıkları anlaşmayı etkileyebileceğini düşünüyor. Doctor Who’nun global yayın hakkına sahip olan HBO Max ise konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak İngiliz kanalın daha öncesinde Netflix ve iPlayer gibi platformlarla yaptığı anlaşmanın Disney ile yürütülebileceğini öngörenler de var.

doctor who disney plus bbc

- Reklam -

Serinin hayranlarının merak ettiği diğer konu ise spin-off yapımları dahil bütün bölümlerinin Disney’e taşınıp taşınamayacağı. İngiltere içinde bile bölüm haklarının farklı isimlerde kalması sonrası dijital platformların tüm külliyatı küresel yayın için bir araya getirebilmesi pek olası görülmüyor.

Söylentiler henüz resmi olarak doğrulanmasa da Doctor Who hayranları böyle bir anlaşmaya şimdiden sıcak bakıyor. Türkiye’de de yayın hayatına başlayan Disney+ ile çoğunluğu genç izleyici kitlesine hitap eden platform kütüphanesini ve abone sayısını genişletmeye devam ediyor. BBC’nin de içeriklerini hedef kitlesine ulaştırmak açısından Disney Plus’ın artan abone sayısını kullanmak istediği iddialar arasında.

Siz Doctor Who dizisini Disney+ üzerinden izlemek ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shazam! Fury of the Gods fragmanı

Shazam! Fury of the Gods!’tan İlk Fragman Paylaşıldı

Black Panther: Wakanda Forever Fragmanı

Black Panther’ın Chadwick Boseman’sız Devam Filmi “Wakanda Forever”dan İlk Fragman