in , ,

Prime Video’da Yayınlanacak Yeni “Aşk-ı Memnu” Uyarlaması “Bihter”den İlk Fragman

“Bihter” filminden ilk tanıtım videosu yayınlandı. Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünde yer aldığı yapım, Halit Ziya Uşaklıgil’in kült eserine yeni bir yorum getiriyor.

Bihter Film Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Bihter filmi için ilk tanıtım yayınlandı. Amazon’un dijital yayın servisi Prime Video’da yayınlanacak yapımın başrollerini Farah Zeynep Abdullah ile Boran Kuzum paylaşıyor.

Halit Ziya Uşaklıgil’in kitap formatında ilk defa 1901 yılında yayımlanan kült eseri Aşk-ı Memnu; içindeki ikonik karakterleri, üslubu ve edebi değeri ile Türk edebiyatının klasikleri arasına girmeyi başarmıştı.

Daha önce Yeşilçam’ın unutulmaz yönetmenlerinden Halit Refiğ tarafından 1975’te diziye uyarlanan Aşk-ı Memnu, 2008 – 2010 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan son adaptasyonuyla anımsanıyor.

- Reklam -

Yönetmenliğini 2015 tarihli Çekmeceler filmiyle tanınan Caner Alper ile Mehmet Binay’ın üstlendiği yeni Aşk-ı Memnu uyarlaması Bihter, izleyicilerin karşısına bu defa bir dijital platformda çıkacak.

Bihter Film Fragman - Aşk-ı Memnu - Prime Video

Yeni Aşk-ı Memnu Uyarlaması “Bihter” 1920’li Yıllarda Geçiyor

Halit Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu eseri, 19. yüzyıl sonlarında İstanbul Boğaziçi’nde bir yalıda geçiyordu. Yeni uyarlama ise izleyiciyi 1920’li yılların İstanbul’una davet edecek.

Filmin senaryosunu ise Kurumuş Yeşil Bitkiler kitabı ve Çıplak ile Ben Bu Boşluğu Nasıl dizileriyle tanınan Merve Göntem kaleme alıyor.

Yapımda Farah Zeynep Abdullah (Bizim için Şampiyon) Bihter Ziyagil’i canlandırırken Boran Kuzum (Vatanım Sensin) ise Behlül Haznedar’a hayat verecek.

Yapımın oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler arasında Osman Sonant, Hande Ataizi, Helin Kandemir, Nezaket Erden, Lorin Merhart, Mert Can Tekin, Mert İnce, konuk oyuncu olarak ise Ebru Özkan ve Tilbe Saran bulunuyor.

- Reklam -

Bihter Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

“Bu onun dünyası, biz sadece içinde yaşıyoruz. Tutkunun, sadakatsizliğin, cesaretin ve büyük bir felaketin hikayesi… Biz hazırız, peki ya siz?”

Ölümlü Dünya, Cinayet Süsü, Çakallarla Dans ve Dabbe gibi yapımlarla tanınan TAFF Pictures (Tam Aile Filmleri Fabrikası) filmin yapımcılığını üstlenecek.

“Tutkunun, sadakatsizliğin, cesaretin ve büyük bir felaketin hikâyesi,” sözleriyle tanımlanan yapım kült romana yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.

Bihter Film Fragman - Aşk-ı Memnu

Bihter filmi 16 Kasım 2023 tarihinde Prime Video platformunda yayına girecek.

Yeni Aşk-ı Memnu uyarlamasından yayınlanan ilk tanıtımı sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Garamantlar, Sahra Çölü'nde 800 Yıl Nasıl Ayakta Kaldı?

800 Yıl Boyunca Sahra Çölü’nün Ortasında Gelişmeyi Sürdüren Garamantların Sırrı Çözüldü

Doctor Who 15. Sezon Çekimleri

“Doctor Who” Dizisinde 15. Sezon Çekimleri Başlıyor