in

Diziye Uyarlanan Targaryen Ailesi’nin Kitabı Türkçede

Yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon’ın duyurulmasından sonra, yapıma ilham olan Kan ve Ateş kitabı da Türkçeye kazandırıldı.

Targaryen
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones cephesinde Targaryen hareketliliği sürüyor. George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Taht Oyunları, geçtiğimiz aylarda final yaptı. HBO ise dizinin evreninde geçecek yeni yan diziler üzerine çalışmayı sürdürüyor.

Bunlara dair aldığımız ilk haber olan ve Bloodmoon/Long Night takma adlarıyla anılan yapım; geçtiğimiz günlerde iptal edildi. Başrolünde Oscar’lı oyuncu Naomi Watts’ın olması planlanan ve Ak Gezenlerin çıkış tarihine odaklanması düşünülen dizi, pilot bölümü sonrasında kanal tarafından iptal edildi. Sonrasında HBO, hazırlamayı planladığı yeni Game of Thrones dizisini duyurdu: House of the Dragon.

Targaryen Ailesi’nin tarihini anlatacak olan bu dizi, Game of Thrones’ta şahit olduğumuz tarihten 300 sene öncesinde geçecek. Odak noktası ise Targaryen Krallığı olacak.

- Reklam -

Diziye İlham Olan Fire and Blood Kitabı Türkçe Olarak Raflarda

Westeros’ta, ejderhaların hükmettiği bir dönemde geçen kitap; tam olarak bir roman formatında değil. Hayranlar, J.R.R. Tolkien okurlarının aşina olacağı bir tanımlama ile karşı karşıya. Tolkien’in Silmarillion’u gibi, bu eser de Martin’in GRRMarillion’u olarak anılıyor.

Demir Taht’ın yaratıcısı Aegon ile başlayan efsaneler ve ondan sonra gelen kralları işleyen kitap, 7 Krallık’ın nasıl kurulduğunu da gözler önüne seriyor.

Ayrıca eser, Doug Wheatley’in seksene yakın renksiz çizimini de içeriyor.

- Reklam -

Fire & Blood’ın ikinci cildi ise yurt dışında henüz görücüye çıkmadı.

Yeni duyurulan House of the Dragon dizisiyle birlikte, orijinali Kasım 2018 tarihinde yayımlanan Kan ve Ateş’in Türkçeye kazandırılması, zamanlama açısından da dikkat çekiyor.

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin kitaplarının Türkiye’deki yayıncısı Epsilon Yayınevi tarafından basılan kitap 736 sayfadan oluşuyor. Kitabın çeviri koltuğunu Alican Saygı Ortanca ve Emre Aygün paylaşıyor. Eserin editörlüğünü ise Tuğçe Nida Gökırmak üstleniyor.

House of the Dragon dizisi, henüz pilot bölüm aşamasında.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    :frowning: ansiklopedi tarzında anlaşılan, ön okumada da öyle gözüküyor.

  2. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Çok bekledik… bu günü çok bekledik!!

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Ateş ve Kan iki ciltten mi oluşuyormuş?

    @Son.of.Yona daha önce iki cilt olduğunu okumamıştım. Tek cilt sanıyordum.
    Buz ve Ateşin Şarkısını bitirse bile bunu bitiremez gibi geliyor :slight_smile: umarım yanılırız

  4. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Yazarsa iki cilt olacak :smiley:

  5. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Umarım :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things

Stranger Things’e 4 Yeni Karakter Katılıyor

InSight

InSight, Mars’ta Yeni Bir Sorunla Karşılaştı