in ,

Mehmet Berk Yaltırık’ın Balkanlarda Geçen Yeni Korku Kitabı “Hunâşamzade” Okurla Buluşuyor

Mehmet Berk Yaltırık imzalı korku novellası “Hunâşamzade” raflardaki yerini alıyor. Eser, İthaki Yayınları’nın Pangea Kitaplığı çatısı altında yayımlanıyor.

Hunâşamzade - Mehmet Berk Yaltırık
- Reklam -
- Reklam -

Mehmet Berk Yaltırık’ın yeni kitabı Hunâşamzade okurla buluşuyor. Novella türündeki eser İthaki Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Kayıp Rıhtım okurlarının yakından tanıdığı Mehmet Berk Yaltırık yeni eseriyle bir kez daha raflardaki yerini alıyor.

1987’de dünyaya gelen tarihçi, yazar ve korku anlatıcısı Mehmet Berk Yaltırık, üniversite eğitimini Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamladı. Yaltırık 2014’te Genel Türk Tarihi alanında yüksek lisansını noktaladı. Şu sıralar doktora programına devam eden yazar, edebiyat macerasına 2009’da Son Gulyabani’nin Yeri adlı kişisel blog platformunda adım attı.

- Reklam -

Aralarında Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi de dahil olmak üzere pek çok platformda öyküleriyle yer alan Yaltırık, 2013 GİO Hikâye Yarışması’nı kazandı ve yine aynı yıl TBD tarafından düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda mansiyona layık görüldü.

Mehmet Berk Yaltırık kaleme aldığı ilk romanı Yedikuleli Mansur ile GİO Roman Ödülleri’nde dereceye girdi. Balkanlarda geçen bir korku anlatısı olan ikinci romanı Istrancalı Abdülharis Paşa ile de GİO En İyi Roman Ödülü’ne değer bulundu.

Kayıp Rıhtım’ın ilk öykü antolojisi Tüm Panayırların Heyulası’nda Umacı adlı öyküsüyle de yer alan yazar, son olarak okurların karşısına 1800’lü yılların İstanbul’unda geçen Karanlığın Şahidesi kitabıyla çıkmıştı.

Yazarın Hunâşamzade adını taşıyan dördüncü müstakil kitabı, daha önce Istrancalı Abdülharis Paşa romanında da yer alan Hunâşamzade Ailesi’nin perde arkasındaki gizemli hikâyeyi konu alıyor. Kitaba çizer Ebrahel Lurci’nin illüstrasyonları eşlik ediyor.

Tarihi korku türündeki novella, İthaki’nin yerli spekülatif kurgu eserlerini buluşturduğu Pangea Kitaplığı başlığı altında okurların beğenisine sunuluyor.

Hunâşamzade – Mehmet Berk Yaltırık | Arka Kapak Tanıtımı

Hunâşamzade - Mehmet Berk Yaltırık

- Reklam -

Gececi kuşların ve baykuşların bile uzak durduğu Mezarhisar köyünde yaşanan vahşetin ve o harap köydeki yokuşların en tepesinde yer alan, Hunâşamzade dedikleri ailenin uğursuz konağının hikâyesi… Tuna boylarından Edirne’ye uzanan asırlık dehşet…

Işıldayan gözlü hortlakların, kanı çekilmiş cesetlerin, öte âlemden sivri dişlilerin, gecenin dehşetli yaratıklarının eşliğinde Hunâşamzade ailesinin asırlık musibetinin peşine düşüyor, Istrancalı Abdülharis Paşa ile birlikte nesilden nesle aktarılan lanetin sebebini araştırıyoruz.

Bulutlar dağılmış ve dolunay meydana çıkmışken, bir kere daha manastırın üzerinde bir karaltı tekinsiz kanat çırpma sesleri eşliğinde çöktü. Puhudan, azim akbabalarla kartallardan daha büyük, kanatlı bir şekil harap manastırın çatısına tüneyip ateş kızılı gözleri ve sivri dişleri ta tepeden fark edilen ihtiyar kocakarı suretiyle aşağıdakilere baktı. Belden aşağısı koca pençeleriyle ve kanatlarıyla kuşu, belden yukarısı da neredeyse pençelerine dek sarkan memeleri, ihtiyar ancak sağlam bedeni ve örüklerine toz toprak kemik dolmuş, yerleri süpüren uzun kara saçlarıyla, iki yangın yeri koca gözleri ve dikenli dalları andıran siyah siyah sivri dişleriyle çöreklenmiş ejderha misali tepeye tüneyen heyula bir çığlık kopardı.

Mehmet Berk Yaltırık’ın novellası, onun evrenine aşina okurların adımlamaktan heyecan duyacağı yeni bir patika; yeni okurlar için de kestirme bir giriş!

Toplamda 112 sayfadan oluşan novellanın editörlüğünü Ceyhan Usanmaz, son okumasını Alican Saygı Ortanca, kapak illüstrasyonunu Ebrahel Lurci, kapak tasarımını ise Hamdi Akçay üstleniyor. Kitap, Ağustos 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Pangea Kitaplığı’nda yer alan diğer eserlere buradan göz atabilir, Hunâşamzade kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizlerle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Prens 2. Sezon

BluTV’nin Tarihi Komedi Dizisi “Prens” 2. Sezon ile Geri Dönüyor

Keanu Reeves'li Formula 1 Belgeseline İlk Bakış

Keanu Reeves’le Formula 1 Dünyasına Yolculuk: “Brawn: The Impossible Formula 1 Story” Belgeseli Geliyor