in ,

George R.R. Martin 12 Yıldır Beklenen “The Winds of Winter” Hakkında Konuştu: “İlerleme Kaydediyorum”

George R.R. Martin, “Buz ve Ateşin Şarkısı” serisinin 6. romanı “The Winds of Winter” hakkındaki son gelişmeleri aktardı.

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, son kitabın üzerinden yaklaşık 12 yıl geçen Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin 6. kitabı The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) hakkında konuştu. Ünlü yazar, kişisel blog sitesinde paylaştığı bir gönderide eseri neredeyse her gün yazmaya devam ettiğini kaydetti.

Amerikalı yazar George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisi HBO tarafından ekrana Game of Thrones adıyla taşındı. 2019 yılında final yapan dizinin ardından hayranların gözü ise kitap serisinin sonuna çevrildi.

Serinin beşinci kitabı Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons) 2011’de okurlarla buluştu. 6. kitap The Winds of Winter ise hâlâ raflardaki yerini alamadı. Martin’in serinin en uzun kitabı olarak tanımladığı Kış Rüzgârları’nın diziden farklı bir finale sahip olacağı da biliniyor.

- Reklam -

Martin Aralık 2022’de yaptığı bir açıklamada, kitabı tamamlamak için yaklaşık 500 sayfasının kaldığını kaydetmişti. Ünlü yazar, ABD’deki yazar ve oyuncu grevlerine değindiği yeni bir blog gönderisinde The Winds of Winter’ın son durumundan da bahsetti.

The Winds of Winter (Kış Rüzgârları) 6. Kitap - Ön Okuma

George R.R. Martin, “The Winds of Winter” Kitabını Yazmaya Devam Ediyor

Martin, neredeyse her gün dosya üzerinde çalıştığını belirtirken ilerleme kaydettiğini de sözlerine ekledi.

74 yaşındaki yazar, WGA ve SAG-AFTRA grevleri ışığında dahil olduğu televizyon projeleri hakkında bir blog yazısında bilgi verdi. Martin, grevlerin “uzun ve acı” etkileri olacağını hissettiğini söyledi. Yazar House of the Dragon ve Dark Winds dizilerinde başyapımcı olarak görev alıyor.

Yazarın epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’nın uzun zamandır beklenen 6. romanı üzerindeki çalışmaları grevlerden etkilenmese de, Martin romanın nasıl gittiğine dair bazı haberler de paylaştı.

“Ve evet, evet, elbette The Winds of Winter üzerinde çalışıyorum.

“Neredeyse her gün. Yazıyorum, yeniden yazıyorum, düzenliyorum ve biraz daha yazıyorum. İstikrarlı bir şekilde ilerleme kaydetmeyi sürdürüyorum.”

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap Açıklama

Martin şakayla karışık sözlerine şöyle devam etti:

- Reklam -

“Dilediğin kadar hızlı değil. Kesinlikle sizin dilediğiniz kadar da hızlı değil. Ama yine de ilerleme kaydediyorum.”

Martin eski blog yazılarından birinde The Winds of Winter’ın ilk dört bölümünü Haziran 2010’da tamamladığını yazmıştı. Bu da kitabın 13 yıldan uzun bir süredir yazılmaya devam ettiği anlamına geliyor.

George R.R. Martin “Game of Thrones” Dizisi Sırasında Kitaba Yeterince Odaklanamamıştı

Martin 2019’da dizi finalinin ardından verdiği bir demeçte yapımın sona ermesinin kendisi için daha “özgürleştirici” olduğunu söylemişti.

Game of Thrones’un popülaritesi hızla artarken Martin dünyaca ünlü bir yazar olmanın getirdiği yeni sorumluluklar ve keyifle; 6. kitabın yazım sürecini dengelemekte zorlanmıştı.

The Winds of Winter - Son Sayfalar - George RR Martin

Martin bu sebeple 2016 yılında, henüz Game of Thrones’un 3. sezonu devam ederken The Winds of Winter hakkında paylaşımlar yapmayı bırakmıştı. Finalden bir yıl sonra ise düzenli olarak gelişmeleri aktarmayı sürdürmüştü. Şubat 2021’de Koronavirüs pandemisinin getirdiği karantinalarda Kış Rüzgârları için yüzlerce sayfa yazdığını ve 2020’nin en verimli yılı olduğunu açıklamıştı.

Temmuz 2023 itibarıyla 6. kitabın yazımı devam ederken serinin 7. ve final kitabı A Dream of Spring şimdilik ufukta gözükmüyor.

Siz George R.R. Martin’in yeni Kış Rüzgârları açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Insider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İlerleme kaydetmiş :slight_smile:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Halen yazıyormuş.Anlamı hiç bir zaman bitmeyecek ve çıkmayacak.

  3. Avatar for muhammed_mustafa_Yil muhammed_mustafa_Yil dedi ki:

    Tövbe estağfurullah Tövbe diyerek başlayayım sözme ,
    Küfür edesim geliyor ama 1 topluluk kuralları var,2 etsemde faydası yok…
    Allah George amcamıza hayırlı ömürler versin lakin uyuz ihtiyar abartmadımı arkadaş artık…
    Lan 13 yıl sürermi bir kitap
    Sürekli yazıyorum yazacam vs… deyip duruyor.
    Hadi bir şeklide Winds of Winter bir şekilde çıkarda serinin son kitabını yazamadan geberip gidecek herif yaw…
    Ulan ölmeden okumak nasip olsa bari…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lazarus Animesi Geliyor: Cowboy Bebop Yaratıcısı İş Başında

“Cowboy Bebop”ın Yaratıcısından Yeni Bilimkurgu Animesi: “Lazarus” Geliyor

Robotlar Tanrısı - Barış Atalay | Haftanın Kitabı #279

Robotlar Tanrısı – Barış Atalay | Haftanın Kitabı #279