in , ,

Robotlar Tanrısı – Barış Atalay | Haftanın Kitabı #279

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta, Barış Atalay’ın odağına teknolojiyi alan distopik romanı “Robotlar Tanrısı” yer alıyor.

Robotlar Tanrısı - Barış Atalay | Haftanın Kitabı #279
- Reklam -
- Reklam -

Robotlar Tanrısı | Künye

Yazar: Barış Atalay
Yayınevi: A7 Kitap
Sayfa Sayısı: 224
Çıkış Tarhi: Aralık 2022


Robotlar Tanrısı – Barış Atalay | Arka Kapak Tanıtımı

Robotlar Tanrısı - Barış Atalay

- Reklam -

Robotlar Tanrısı, insanların internete bağlanmak için masa ya da diz üstü bilgisayarlara, iletişim için telefonlara ihtiyaç duymadığı; sağlık durumları dâhil her tür veriye anında erişip iklimi ve her türlü değişkeni kontrol edebildiği bir zamanda ülkemizde geçiyor. İnsanlar refah içinde, sağlıklı, karınları tok. Ve artık artık çipliler; çip takılmamış olanlarsa insandan sayılmıyor. Çocuğunu seven her ebeveynin en büyük isteği ona çip taktırmak.

Barış Atalay, ütopya gibi görünen bu geleceğin aslında bir distopya olduğunu, bizim teknolojiye gösterdiğimiz bağlılık ve sadakati gelecekte onun bize göstermeyeceğini ileri sürüyor. Günümüzdeki gidişata baktığınızda “Robotlar Tanrısı”nın kurgudan ziyade, bir ön görü olduğunu düşünmeden edemiyorsunuz.

Robotlar Tanrısı, dünyayı ele geçiren dijital teknolojinin ve onunla savaşıp insanlığa sahip çıkmaya çalışan bir avuç insanın inanılmaz hikâyesi.

Barış Atalay Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Barış Atalay, Galatasaray Lisesi mezunu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği Fakültesi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Türkiye’nin Avrupa Patent Sözleşmesi imzacısı olduğu 2000 yılından sonra Avrupa Patent Ofisi vekillik yetkisini sınavla elde eden ilk vekillerden biridir. Ayrıca Maastricht Üniversitesi ve Strasbourg Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimleri tamamlamıştır.

- Reklam -

Barış Atalay, patent vekillerinin eğitimine yönelik olarak EPI ve CEIPI tarafından düzenlenen eğitimlerde eğitmenlik yapmaktadır. Ayrıca Avrupa Patent Vekilleri meslek örgütü EPI Meclisi Türkiye delegelerinden biri olup, uluslararası meslek örgütlerine üyedir.

Yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunan yazarın Bahçeşehir Üniversitesi’nde Fikri Haklar ve Uygulamalı Patent Hukuku dersleri vermektedir. İngilizce, Fransızca ve orta seviye Almanca dillerine hakimdir.


Barış Atalay imzalı Robotlar Tanrısı kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin - The Winds of Winter 6. Kitap

George R.R. Martin 12 Yıldır Beklenen “The Winds of Winter” Hakkında Konuştu: “İlerleme Kaydediyorum”

Ahsoka Dizisi Coklu Evren Star Wars

“Ahsoka” Dizisi Çoklu Evren Konseptini Star Wars’a Taşımaya Hazırlanıyor