in ,

BAFTA Anketi Sonuçlandı: Tüm Zamanların En İkonik Oyun Karakterleri Belli Oldu

Tüm zamanların en ikonik oyun karakterleri belirlendi. BAFTA, 4.000’den fazla kişinin katıldığı anketle en popüler isimleri belirledi.

İşte Tüm Zamanların En İkonik Oyun Karakterleri
- Reklam -
- Reklam -

BAFTA tarafından düzenlenen ve 4 binden fazla oyuncunun katıldığı Tüm Zamanların En İkonik Oyun Karakterleri anketİ sonuçlandı. Tomb Raider’ın Lara Croft’u, tüm zamanların en ikonik video oyun karakteri seçildi.

Mario’nun kırmızı şapkası ve bıyıklarıyla dünya çapında tanındığı düşünülse de BAFTA’nın anketinde zirveyi Lara Croft’a kaptırdı. 1996’da Sega Saturn için çıkan ilk Tomb Raider oyunuyla gönüllere taht kuran Lara Croft, aradan geçen 27 yılda televizyon, sinema, video oyunları ve hatta Londra’da canlı bir deneyim ile varlığını sürdürdü.

Lara Croft’un ardından ikinci sırayı Mario alırken, üçüncü sırada Hitman serisinin katil ajanı Agent 47 yer aldı. Sonic, Sackboy, Pac-Man, Link, Master Chief, Kratos gibi efsanevi karakterler de ilk 10’a girmeyi başardı.

- Reklam -

Listede Baldur’s Gate 3’ün Shadowheart ve Astarion karakterleri, Red Dead Redemption 2’nin Arthur Morgan’ı, Pikachu, Minecraft’ın Steve’i, seriler düzeyindeki ikonlar Solid Snake ve Cloud Strife de yer buldu.

BAFTA’nın 20. Oyun Ödülleri’ni kutlama vesilesiyle, BAFTA dünya çapından 4.000’den fazla oyuncuya en ikonik karakterin kim olduğunu sordu.

İşte Oyuncuların Seçtiği Tüm Zamanların En İkonik 20 Video Oyunu Karakteri:

Tüm Zamanların En İkonik 20 Video Oyunu Karakteri

  1. Lara Croft (Tomb Raider)
  2. Mario (Super Mario)
  3. Agent 47 (Hitman)
  4. Sonic the Hedgehog (Sonic)
  5. Sackboy (LittleBigPlanet)
  6. Pac-Man (Pac-Man)
  7. Link (Legend of Zelda)
  8. Master Chief (HALO)
  9. Kratos (God of War)
  10. Shadowheart (Baldur’s Gate 3)
  11. Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)
  12. Pikachu (Pokémon)
  13. Steve (Minecraft)
  14. Solid Snake (Metal Gear Solid)
  15. Crash Bandicoot (Crash Bandicoot)
  16. Cloud Strife (Final Fantasy VII)
  17. Astarion (Baldur’s Gate 3)
  18. Kazuma Kiryu (Yakuza)
  19. Ellie Williams (The Last of Us)
  20. Nathan Drake (Uncharted)

Sonic the Hedgehog

- Reklam -

BAFTA, oyunların başka hiçbir medyada görülmediği kadar akılda kalıcı karakterler yarattığını belirtti. 20. BAFTA Oyun Ödülleri’ni kutlamak için düzenlenen ankete dünyanın dört bir yanından binlerce oyuncu katılım gösterdi.

Tomb Raider serisinin Lara Croft ile başlayan bu liste aslında video oyunlarının ne denli geniş bir kültür mirasına sahip olduğunu da gözler önüne seriyor. Bu yılki BAFTA Oyun Ödülleri de kısa bir süre önce sahiplerini buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 2024 BAFTA Oyun Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu: “Baldur’s Gate 3” Sürprizlere Şans Tanımadı

Peki ya sizce bu listede ilk üç sırada hangi isimler yer almalıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bafta.org

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Transformers ve G.I. Joe Aynı Filmde Buluşuyor

Yıllardır Beklenen Haber Geldi: “Transformers” ve “G.I. Joe” Aynı Filmde Buluşuyor

John Wick - Ballerina Film - Keanu Reeves - Ana de Armas

Keanu Reeves, Ana de Armas’lı “Ballerina” Filmiyle John Wick Rolüne Geri Dönüyor