in ,

Agatha Christie Uyarlaması “A Haunting in Venice” Filmine İlham Olan “Cadılar Bayramı Cinayeti” Yeniden Türkçede

Agatha Christie’nin “Cadılar Bayramı Cinayeti” romanı yeniden Türkçede. Eserin yeni baskısı Altın Kitaplar etiketiyle yayımlanıyor.

Cadılar Bayramı Cinayeti: Agatha Christie'den Poirot Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Agatha Christie imzalı Cadılar Bayramı Cinayeti bir kez daha Türkçe raflarında. Eserin yeni baskısını Altın Kitaplar gerçekleştiriyor.

Agatha Christie’nin ikonik dedektifi Hercule Poirot’nun beyaz perde yolculuğu son olarak 2017’de Kenneth Branagh tarafından perdeye taşınan Murder on the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet) ile hareketlenmişti. 2022’de vizyona giren Death on the Nile’in (Nil’de Ölüm) ardından geliştirilen son Christie uyarlaması ise A Haunting in Venice oldu.

Şimdi ise bu filme kaynaklı eden ve Türkçede daha önce Elmayı Yılan Isırdı adıyla yayımlanan Cadılar Bayramı Cinayeti yeniden dilimize kazandırılıyor. Orijinal adı Hallowe’en Party eser kendi dilinde ilk defa 1969 yılında yayımlandı. Kitap Hercule Poirot’nun sıradan bir Cadılar Bayramı partisi sırasında işlenen cinayeti çözme çabasını konu alıyor.

- Reklam -

Cadılar Bayramı Cinayeti – Agatha Christie | Arka Kapak Tanıtımı

Cadılar Bayramı Cinayeti - Agatha Christie

BİR HERCULE POIROT MACERASI OLAN CADILAR BAYRAMI CİNAYETİ, “A HAUNTING IN VENICE” İSMİYLE SİNEMAYA UYARLANDI.

Cinayet romanları yazarı Bayan Ariadne Oliver, Woodleigh köyüne, arkadaşı Judith Butler’ı ziyarete gider. Bir süredir arkadaşıyla birlikte kalan yazar, köyün ileri gelenleri tarafından gençler için düzenlenen Cadılar Bayramı partisine katılır. Parti hazırlıkları sırasında, on üç yaşındaki ergen kız Joyce bir zamanlar bir cinayete tanık olduğunu söyleyerek övünür, ama kimse ona inanmaz.

Partinin ertesi akşamı Bayan Oliver bu kez soluğu Londra’da alır. Hercule Poirot’nun dairesine fırtına gibi dalan kadın, heyecandan çıldırmak üzeredir. Anlatacaklarını bir türlü toparlayamayan Ariadne, sonunda Poirot’ya Joyce’un su dolu teneke bir kovada boğulduğunu ve başının sudaki elmaların arasında sallandığını söyler. Hercule Poirot katili bulmak için yola koyulur ama önce, Woodleigh köyünde yaşayan, eski dostu, artık emekliliğin tadını çıkaran Başmüfettiş Spence’ten yardım ister.

- Reklam -

Masum, sıradan bir Cadılar Bayramı partisi korkunç bir katliamla bitiyor ve şeytani katilin maskesini kaldırmak yine Hercule Poirot’ya düşüyor!

Cadılar Bayramı Cinayeti, önceki basımlarda Elmayı Yılan Isırdı ismiyle yayımlandı.

Toplamda 256 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Çiğdem Öztekin üstleniyor. Kitap 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlıyor.

Agatha Christie eserleri ve yazarın Türkçede yeniden basılan Cadılar Bayramı Cinayeti romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazla kitap haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Listeme ekledim. Hercule Poirot’umu :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı 2. Sezon İncelemesi - The Wheel of Time - Prime Video

The Wheel of Time 2. Sezon İncelemesi: Hüsrandan Heyecana Uzanan Epik Yolculuk

Fareler, Mars'ta Yaşam Konusunda İpucu Verebilir

And Dağları’nın Zirvesinde Bulunan Mumyalaşmış Fareler, Mars’ta Yaşam Araştırmalarına Katkı Sağlayabilir