in ,

“Game of Thrones” Markası Bir Kez Daha Kuzey İrlanda’ya Dönebilir: Yeni Spin-off’ta Çekim Yeri Belli Oluyor

“A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight” dizisi, öncülü “Game of Thrones” gibi prodüksiyonunu Kuzey İrlanda’da gerçekleştirebilir.

A Knight of the Seven Kingdoms Dizisi Kuzey İrlanda
- Reklam -
- Reklam -

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. HBO imzalı yeni Game of Thrones yapımının lokasyon olarak kendisine Kuzey İrlanda’yı seçeceği öne sürüldü.

George R.R. Martin’in fantazya serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanan Taht Oyunları dizisi 2019’da ekranlara veda etti. HBO, final haberinin hemen ardından aynı evreni paylaşan yeni yapımlar için harekete geçti. Bu süreçte prodüksiyon aşamasını tamamlayan ilk yapım ise Targaryen Hanedanlığı’na odaklanan ve ana dizinin yaklaşık 200 yıl öncesinde geçen House of the Dragon oldu.

Prodüksiyon aşamasına geçmeye yaklaşan bir diğer proje ise A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight olacak.

- Reklam -

A Knight of the Seven Kingdoms Dizisi Kuzey İrlanda Çekim Yeri

Yeni dizi ilhamını George R.R. Martin’in Tales of Dunk and Egg adlı novella serisinin ilk kitabı A Knight of the Seven Kingdoms’tan alıyor.

“A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight” Dizisinde Çekim Yerleri Belli Oluyor

3 sezon sürmesi planlanan ve ölçek olarak House of the Dragon’dan daha küçük olacağı açıklanan The Hedge Knight dizisinde prodüksiyon süreci 2024 baharında başlayacak.

Game of Thrones’tan yaklaşık 100 yıl önce geçecek yapım, Westeros’ta dolaşıp insanlara yardım eden bir şövalye ve yaverinin maceralarını konu alıyor.

Gelen son bilgiler, yeni spin-off’un Game of Thrones’ta 8 sezon boyunca “ana üs” olarak kullanılan Kuzey İrlanda’nın Belfast kentindeki Titanic Stüdyoları’nda çekileceği yönünde. Daenerys Targaryen’in 8. sezonda yerle bir ettiği King’s Landing seti dahil olmak üzere Taht Oyunları’nın birçok seti burada inşa edilmişti.

A Knight of the Seven Kingdoms Dizisi Kuzey İrlanda Lokasyon

- Reklam -

HBO, House of the Dragon’ın operasyon merkezini Londra’dan çok da uzak olmayan İngiltere’deki Leavesden Stüdyolarına taşıdı. Ancak yeni öncül dizi A Knight of the Seven: Kingdoms The Hedge Knight HBO tarafından Game of Thrones için kurulan altyapıdan faydalanacak bir lokasyonu seçebilir.

Haber, Game of Thrones’ta daha önce görev alan yapımcı Lisa Byrne’ün LinkedIn sayfasını Dunk and Egg dizisini içeren yeni bir güncellemeyle yenilemesinin ardından ortaya çıktı. Byrne paylaşımında yeni dizinin “Taht Oyunları’nın evine” geri döneceğini işaret ediyor.

House of the Dragon 2. sezon prömiyeri 2024 yazında gerçekleşecek. The Hedge Knight’ın yayın takvimi hakkında henüz detay olmasa da, dizinin HotD’nin 2. sezon ile 3. sezon arasında bir dönemde izleyicilerle buluşacağı düşünülüyor.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight Dizisi Çekim Tarihi

Siz Taht Oyunları evreninde geçecek bir yapımda lokasyon olarak Kuzey İrlanda’nın tercih edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Big Little Lies 3. Sezon

Nicole Kidman Açıkladı: “Big Little Lies” 3. Sezon ile Geri Dönüyor

Mal Sayımı: Erlend Loe'den Yeni Kitap

“Doppler”ın Yazarı Erlend Loe’nin “Mal Sayımı” Romanı Türkçe Raflarında