Erlend Loe imzalı Mal Sayımı Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Norveçli yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi, romanın yayıncılığını yine Yapı Kredi Yayınları üstleniyor.
Türkiye’de 2016 yılında yayımlanan Doppler ile adını duyuran Erlend Loe 1969 yılında Norveç’te doğdu. Üniversitede sinema ve edebiyat eğitimi alan yazarın ilk romanı Kadının Fendi (Tatt av kvinnen) 1993’te yayımlandı. Onu 1996’da Naif Süper (Naiv.super) takip etti. 1999’da modern seyyah kültürünü alaya alan L adlı eseri yayımladı ve bu çalışmasıyla Avrupalı Genç Okurlar Ödülü’ne değer bulundu. Loe 2013 senesinde Norveç’in en önemli edebiyat ödüllerinden birisi olan Aschehoug Edebiyat Ödülü’nü kazandı.
Eserleri 30’dan fazla dile kazandırılan ve bazı kitapları beyaz perdeye uyarlanan Erlend Loe hayatına Oslo’da devam ediyor.
Erlend Loe’nin toplamda üç kitaptan oluşan Doppler serisi (Doppler, Volvo Kamyonlar ve Bildiğimiz Dünyanın Sonu) yazarın en popüler çalışması oldu ve Loe adını tüm dünyaya duyurdu.
Kendi dilinde Vareopptelling adıyla 2013 yılında yayımlanan Mal Sayımı ise İstanbul seyahatinden Oslo’ya dönen yaşlı bir şairin hikâyesini konu alıyor.
Mal Sayımı – Erlend Loe | Arka Kapak Tanıtımı
Boğaziçi’ni izlerken şiirine yeni kelimelerle sarılmış bir şair Nina Faber. İstanbul seyahatinden Oslo’ya dönüp yeni şiir kitabını çıkarıyor ama olaylar beklediği gibi ilerlemiyor. Şiirlerinin aksı gibi, önce dağılıyor, azalıyor, yankılarla çoğalıp sonra bir doruk noktasında uçuşa geçiyor. Coşkulu bir Erlend Loe karakteri o.
Eserleri pek çok ülkede yayımlanan Norveçli yazar Erlend Loe, 2013’te kaleme aldığı “Mal Sayımı”nda son derece akıcı üslubuyla bir yürek çarpıntısına, bir yaşlı şaire dünyada bir nefeslik alan açıyor.
“Mal Sayımı” tıpkı “Doppler” ve “Bildiğimiz Dünyanın Sonu” gibi kült bir metne dönüşüyor.
Toplamda 112 sayfadan oluşan eserin Norveççe aslından Türkçeye tercümesini yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi yine Dilek Başak üstleniyor. Mal Sayımı Ekim 2023 tarihinde okurla buluşmaya başladı.
Erlend Loe’nin Türkçedeki yeni kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.
Yeni kitap haberleri için bizleri sosyal medyadan ve Google News’ten takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!