İnsanı Tanıma Sanatı yeni kapak tasarımı ve yeni bir baskısıyla bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Çağdaş psikolojinin üç büyük isminden biri olmanın yanı sıra bireysel psikoloji ekolünün kurucusu da olan Alfred Adler kitaplığı Timaş Yayınları’nda büyümeye devam ediyor.
Avusturyalı tıp doktoru, psikoterapist ve bireysel psikoloji ekolünün kurucusu olan Alfred Adler, Sigmund Freud ve Carl Jung ile birlikte çağdaş psikolojisinin üç önemli isminden biri olarak kabul ediliyordu. Diğer iki isimden farklı olarak, aidiyet hissi, aile içi ilişkiler ve doğum sırasının kişilik üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğuna inanıyordu. Bireylerin üstünlük çabası ve bir topluluğa ait olma arzusuyla motive olduklarını savundu. Ayrıca, toplum yararına işbirliği ve katkı yapmanın önemini vurgulayan “sosyal ilgi” kavramına öncülük etti.
Adler’in fikirleri, psikoloji, eğitim ve sosyal çalışma gibi çeşitli alanlarda etkili oldu. Çalışmaları günümüzde de incelenmeye ve uygulanmaya devam ediyor. Son olarak geçen ocak ayında yazarın Yaşama Sanatı adlı kitabı yeni bir baskıya kavuşmuştu.
İnsanı Tanıma Sanatı – Alfred Adler | Arka Kapak Tanıtım Yazısı
“İnsanın kaderi, ruhunda saklıdır.”
“Bu kitap, Bireysel Psikoloji’nin temellerini okuyuculara anlatmayı amaçlayan niteliktedir. Aynı zamanda bu prensiplerin kişinin sadece dünyayla ve çevresiyle olan ilişkilerini değil, kişisel yaşamını düzenleme konusundaki günlük ilişkilerini nasıl etkilediğini pratiğe dökme amacını taşır.
Kitap, Viyana’daki Halk Enstitüsü’nde bir yıl boyunca, her yaş ve meslekten yüzlerce kadın ve erkeğe verilen derslerden esinlenerek hazırlanmıştır. Kitabın amacı, bireyin hatalı davranışlarının toplumsal yaşamın uyumuna nasıl etki ettiğini vurgulamaktır.
Aynı zamanda bireyin kendi hatalarını öğrenmesine yardımcı olmak ve son olarak da toplumsal yaşama uyum sağlamak için nasıl daha bilinçli bir şekilde ilerleyebileceğini göstermektir. İş hayatında veya bilimde yapılan hatalar pahalıya mal olabilir ve çok üzücüdür. Ancak yaşamın yönetilmesiyle ilgili hatalar genellikle yaşamın kendisi için tehlikeli olabilir.
Bu kitap, kendi doğasını daha iyi anlama yolundaki insanın yolculuğuna ışık tutma amacını taşır.”
Alfred Adler
Alfred Adler’in İnsanı Tanıma Sanatı için Kaleme Aldığı Önsöz
Bu kitap, Bireysel Psikoloji temellerini okuyuculara aktarmayı amaçlayan niteliktedir. Aynı zamanda bu prensiplerin, kişinin sadece dünyayla ve çevresiyle olan ilişkilerini değil, kişisel yaşamını düzenleme konusundaki günlük ilişkilerini nasıl etkilediğini pratiğe dökme amacını taşır. Kitap, Viyana’daki Halk Enstitüsü’nde bir yıl boyunca, her yaş ve meslekten yüzlerce kadın ve erkeğe verilen derslerden esinlenerek hazırlanmıştır.
Kitabın amacı, bireyin hatalı davranışlarının toplumsal yaşamın uyumuna nasıl etki ettiğini vurgulamaktır. Aynı zamanda bireyin kendi hatalarını öğrenmesine yardımcı olmak ve son olarak da toplumsal yaşama uyum sağlamak için nasıl daha bilinçli bir şekilde ilerleyebileceğini göstermektir. İş hayatında veya bilimde yapılan hatalar pahalıya mal olabilir ve çok üzücüdür. Ancak yaşamın yönetilmesiyle ilgili hatalar genellikle yaşamın kendisi için tehlikeli olabilir.
Bu kitap, insan doğasını daha iyi anlama yolundaki insanın yolculuğuna ışık tutma amacını taşır.
Toplamda 304 sayfadan oluşan İnsanı Tanıma Sanatı, 5 Mart 2024 itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.
Son olarak kitaptan tadımlık bir ön okuma için buraya tıklayabilirsiniz.
Alfred Adler’ın yeniden Türkçeye kazandırılan İnsanı Tanıma Sanatı ve diğer kitapları ile ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!