in ,

Roald Dahl Eserleri Netflix ile Gelecek: Dijital Yayın Devi, The Roald Dahl Story Company’yi Satın Aldı

Roald Dahl eserleri ekrana uyarlanmaya devam edecek. Netflix, The Roald Dahl Story Company’yi satın alarak işi farklı bir boyuta taşıdı.

Roald Dahl Eserleri Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Roald Dahl eserleri yeni adresinde karar kıldı. Netflix, ünlü yazarın kataloğunu yöneten The Roald Dahl Story Company’yi satın alarak uyarlamalar konusundaki adımları hızlandırmayı sürdürüyor.

Dijital yayın devi aslında Galli yazarın birçok eserinin hakkını 2018’de satın almıştı. Yaklaşık 100 milyon dolar olduğu tahmin edilen bu anlaşmanın ardından, bu defa da yine benzer rakamlara yazarın kataloğunu yöneten The Roald Dahl Story Company’yi satın aldığı bilgisi ajanslarda paylaşılmaya başlandı.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Koca Sevimli Dev, Cadılar ve Matilda gibi çocuk edebiyatının kült eserleri içeren Roald Dahl evreni, şimdilik yazarın 16 farklı kitabıyla sınırlı.

- Reklam -

Daha önce imzalanan anlaşma sonrası atılan ilk adım ise What We Do in the Shadows, Jojo Rabbit ve Thor: Ragnarok ile tanınan ünlü yönetmen Taika Waititi’nin animasyona uyarlayacağı Charlie’nin Çikolata Fabrikası olmuştu. Waititi, bu yapımla birlikte Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın devam kitabı Charlie’nin Büyük Cam Asansörü’nü, Matilda’yı ve Koca Sevimli Dev’i de animasyon olarak çekmek için hazırlıklara başlamıştı.

Roald Dahl Eserleri Farklı Formlarda Netflix Bünyesinde Yayına Girecek

The Roald Dahl Story Company’nin de satın alınmasıyla artık işler yalnızca animasyon uyarlamalarıyla sınırlı kalmayacak. Live-action filmler, oyunlar, çeşitli deneyimler, tiyatro uyarlamaları, tüketici ürünleri, televizyon ve yayıncılık gibi konularda da Netflix önemli bir söz hakkına sahip olacak. Bu hamle, Dahl’ın eserlerindeki ikonik karakterleri bir araya getiren farklı yapımların da söz konusu olabileceğini ortaya koyuyor. Willy Wonka ile Koca Sevimli Dev’in buluştuğu bir proje artık imkânsız değil.

Roald Dahl Eserleri Netflix

Roald Dahl eserleri bugüne dek sinemaya ve televizyona defalarca uyarlandı. 1971’deki Gene Wilder’lı Willy Wonka filmi, ardından 2005’te Johnny Depp’li yeniden çekim derken Dahl’ın dünyası milyonlarca izleyiciye ulaştı. Şimdilerde ise Netflix’ten bağımsız olarak aynı hikâyenin öncülü, Timothée Chalamet’in başrolünde izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Netflix ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu zamansız hikâyeleri yeni formatlarda daha fazla izleyiciye sunarken, öykülerin benzersiz ruhlarını, evrensel sürpriz anlayışını ve nezaket temalarını sürdürmeye; bunlarla birlikte de işin içine biraz taze sihir serpiştirmeye kararlıyız. Hep birlikte gelecek nesiller için dünyanın dört bir yanındaki çocukları ve yetişkinleri büyüleyen bu hikâyelere yeni bölümler yazmak için olağanüstü bir şansımız var.”

İzleyiciler son olarak 2020’de Robert Zemeckis imzasıyla HBO Max’te yayınlanan The Witches uyarlamasını izleme fırsatı bulmuştu.

Siz Netflix’in bu hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kartal kitap fuarı

Kartal Kitap Fuarı Okurları Bekliyor

Zaman Çarkı Dizisi Başrol Krizi

Zaman Çarkı Dizisinde Başrol Krizi: 2. Sezon Öncesi Kritik Değişiklik