in ,

Kartal Kitap Fuarı Okurları Bekliyor

Kartal Kitap Fuarı başlıyor. 25 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe pek çok yazar, şair ve yayıncı katılıyor.

kartal kitap fuarı
- Reklam -
- Reklam -

Kartal Kitap Fuarı kapılarını açmaya hazırlanıyor. 25 Eylül’de başlayacak etkinliğin onur konuğu ise Necati Tosuner olacak.

25 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un Kartal ilçesinde gerçekleştirilecek kitap fuarına 100’e yakın yayınevi katılım gösterecek.

Kartal Meydanı’na kurulacak ve toplamda 9 gün sürecek fuarda söyleşiler, imza günleri, konserler ve çeşitli kültür faaliyetleri gerçekleştirilecek. Pek çok şair, yazar, yayıncı ve sanatçı Kartal semtinin konuğu olacak.

- Reklam -

Kartal Meydanı, daha önce çeşitli kitap etkinliklerinin uğrak noktası olsa da “Kartal Kitap Fuarı” başlığı altında ilk etkinlik bu yıl başlayacak. Festivalin onur konuğu ise Sait Faik Hikâye Armağanı, Haldun Taner Öykü Ödülü, Attilâ İlhan Roman Ödülü gibi ödüllerin sahibi 77 yaşındaki yazar Necati Tosuner.

Kartal Kitap Fuarı Önemli Yazarları Bir Araya Getiriyor

Her gün saat 11.00 – 22.00 arası okurlara hizmet verecek fuar 5 bin metrekarelik geniş bir alanda ziyaretçileri ağırlayacak.

Fuarda Necati Tosuner’e eşlik edeceği açıklanan bazı yazarlar şu şekilde: Altan Öymen, Nebil Özgentürk, İlber Ortaylı, Emrah Sefa Gürkan, Latife Tekin, Ataol Behramoğlu, Müjdat Gezen, Kandemir Konduk, Sunay Akın, Yekta Kopan, Işık Öğütçü, Zafer Algöz, Celal Ülgen, Deniz Zeyrek, Akif Beki, Ali Haydar Fırat, Duygu Demirdağ, Doğu Yücel, Can Yılmaz, Murat Gezici, Orhan Bahtiyar, Yılmaz Vural, Cem Çelebi, Orhan Çekiç, Hüsnü Arkan, Gürkan Hacır, Barış Doster, Barış Yarkadaş, Ergun Poyraz, Ozan Bingöl, Barış Terkoğlu, Haydar Ergülen, Sinan Meydan, Murat Ağırel, Timur Soykan, Fatih Polat, Aykut Küçükkaya, Yaşar Aydın, Mehmet Tezkan, Zeynep Altıok, Sibel Hürtaş, Ayşen Şahin, Şenol Çarık, Gamze Güller, Faruk Duman, İsmail Biçer, Mertcan Karacan, Melih Yıldız, Ercan Y. Yılmaz, Serkan Türk ve Cemil Kılıç.

kartal kitap fuarı 2021

- Reklam -

Kartal Kitap Fuarı’na katılacak bazı yayınevleri ise şu şekilde: İnkılap, Destek, Ayrıntı, Doğan, İletişim, Can, Kırmızı Kedi, Ephesus, İş Kültür, YKY, Kronik, Ötüken, İthaki, Epsilon, Epona, Othello, Heyemola, Say, Edebiyatist, Okuyanus, Cumhuriyet, Yitik Ülke, H2O, Nemesis, Asi, Nesin, Altın, Tudem, Dergah, Sia, New Toys, Alakarga, Mylos, Ke Dergisi, Notabene, Karakarga, Sözcü, Günışığı, Hayy, Yeni İnsan, Kaynak, Demos, Çınar.

Gökhan Yüksel’den Okurlara Davet

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de okurları fuara davet ederken şu ifadeleri kullandı:

“Kentimizin kültürel, düşünsel ve tarihi birikimini yansıtan etkinlik ve buluşmaları gerçekleştirmeyi, bilgiyi ve birikimi toplumla paylaşmayı hedefine koyan bir anlayışla Kartal Kitap Fuarı’nı hayata geçirdik. Birbirinden değerli yayınevleri, yayıncılar ve yazarları aynı çatı altında buluşturuyoruz. Onlarca söyleşi ve imza etkinliği ile okurlar ve yazarlar arasında güçlü bir köprü kurmaya çalıştık. Kartal’dan yayılan olumlu enerjinin İstanbul’un her yerinde yankı bulacağını düşünüyor, bu değerli sürece katkı sağlayan ve aynı çatı altında buluştuğumuz tüm dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm komşularımızı 25 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve her gün 11.00-22.00 arasında açık olacak fuara davet ediyorum.”

Kartal Kitap Fuarı hakkındaki beklentilerinizi ve izlenimlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BirGün Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Bizim belediye şaşırtmaya devam ediyor. Altınok, sırf kızı mühendis diye sağa sola park yaptırıyordu. Gökhan Yüksel bozmaz umarım.

  2. Avatar for matma matma dedi ki:

    Kartal Kitap Fuarı 25 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında Kartal Meydanı’nda açık alanda yapılacaktır. Fuar her gün saat 22:00’a kadar açık olacaktır.

    2021 - 2022 yılları süresince yayınlamış olduğumuz 294 yeni kitap ve 2021 yılı ile başladığımız Ötüken Çocuk Yayınları’nın kitaplarını standımızda inceleyebileceksiniz.

    Ayrıca fuar süresince web sitemizde fuar indirimleri ve 75 TL üzeri kargo ücretsiz gönderim avantajı da kitap severleri bekliyor olacak.

    İmza Günlerimiz:

    25 Eylül 2021 / 14:00 - 18:00 / RAŞİT ULAŞ

    2 Ekim 2021 / 13:00 - 14:00 (Söyleşi) / 14:00 - 18:00 / PEDAGOG GÜLŞEN ÜNÜVAR

    3 Ekim 2021 / 13:00 - 14:00 (Söyleşi) / 14:00 - 18:00 / PROF. DR. YAŞAR ÇORUHLU

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ilk baski Frankenstein mary shelley

İlk Baskı Frankenstein Rekor Fiyattan Alıcı Buldu

Roald Dahl Eserleri Netflix

Roald Dahl Eserleri Netflix ile Gelecek: Dijital Yayın Devi, The Roald Dahl Story Company’yi Satın Aldı