in ,

Dijital Akış Servislerinde Konsolidasyon Arayışı: Paramount Plus ve Peacock Birleşme İhtimalini Değerlendiriyor

Paramount Plus ve Peacock platformları, tek çatı altında birleşebilir. Comcast ve Paramount Global ihtimalleri değerlendiriyor.

Paramount Plus ve Peacock Birleşmesi
- Reklam -
- Reklam -

Paramount Plus ve Peacock yayın servisleri, akış hizmetlerini birleştirmeyi değerlendiriyor. Dijital yayın platformları arasındaki konsolidasyon arayışı tüm hızıyla devam ediyor.

Medya şirketleri son dönemlerde zorlu ekonomik şartlara karşı ayakta kalabilmek için farklı alternatiflere yöneliyor. Son olarak Warner Bros. ile Discovery Inc. devasa bir birleşmeye imza atmış ve Warner Bros. Discovery adı altında tekrar markalanmıştı. Bu durum, HBO Max ile discovery+ platformlarının da Max ismiyle tek çatıda tekrar yapılandırılmasına yol açmıştı.

Netflix, Disney Plus, Prime Video ve Apple TV+ derken dijital yayın servislerinin her geçen gün çeşitlenmesi ve içeriklerin de buna oranla farklı mecralara dağıtılması; kullanıcıda sağlıklı bir karşılık bulamamış görünüyor. Mecralar da bu süreçte farklı üyelik modelleri ve yeni girişimlerle pazardaki paylarını korumaya çalışıyor.

- Reklam -

Paramount Plus ve Peacock Birleşme

Paramount Global çatısı altında hizmet veren Paramount Plus ve Comcast’a ait NBCUniversal tarafından yönetilen dijital yayın platformu Peacock, arayışa katılan son mecralardan oldu.

Paramount Plus ve Peacock Birleşmesi Görüşme Aşamasında

Daha önce Warner Bros. Discovery, Paramount Global’ı satın alma ihtimalini değerlendirmişti. Ardından devreye medya patronu Byron Allen bir satın alma teklifiyle Paramount’un kapısını çalmıştı.

Şimdi ise Peacock’ın sahibi Comcast, zor günlerden geçen Paramount ile birleşme ihtimalini değerlendirmeye almış durumda.

Bu ihtimal, medyada da ciddi şekilde karşılık buluyor ve mantıklı görülüyor. Hem Paramount Plus hem de Peacock, dijital yayın sektöründe kalıcı oyuncular olarak kendi statülerini daha da sağlamlaştırmak için aboneleri korumak için çok çalışıyorlar.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Comcast ve Paramount, Paramount Plus ve Peacock’ın abonelere bir paket anlaşma olarak sunulabileceği potansiyel bir yayın ortaklığı konusunda görüşmeler yürütüyor. İki platforma erişimi ayrı abonelikler satın almaktan nispeten daha ucuz hâle getirmenin yanı sıra, ortaklık Comcast ve Paramount’un “yapım harcamalarından pazarlamaya kadar önemli maliyet tasarrufu sağlamasına” yardımcı olacak.

- Reklam -

Paramount Plus ve Peacock

Geçen hafta ise The Walt Disney Company’ye ait ESPN’in Fox ve Warner Bros. ile spor odaklı yeni bir ortak hizmet oluşturmak için masaya oturdukları duyulmuştu. Son gelen bilgiler ise yakın gelecekte çok daha fazla stüdyo ve yayın servisinin hayatta kalabilmek için güçlerini birleştirmek zorunda kalacağına işaret ediyor.

Peacock’ta bulunan bazı yapımlar: The Office, Parks and Recreation, Brooklyn Nine-NineBrooklyn Nine-Nine, Saturday Night Live The Blacklist ve Downton Abbey.

Paramount Plus’ta yer alan bazı yapımlar: Yellowjackets, Tulsa King, The Offer, Criminal Minds, Star Trek: Discovery, Freaks and Geeks, Halo, The Twilight Zone ve Twin Peaks.

Paramount Plus’ın yakın gelecekte Türkiye pazarına gireceği de iddia edilmişti.

Paramount Plus ve Peacock platformlarını tek çatı altında görme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Downton Abbey 7. Sezonuyla Geri Dönebilir

“Downton Abbey” Dizisi Yeni Sezonuyla Geri Dönebilir

Borderlands Filmine İlk Bakış: Cate Blanchett Başrolde

Cate Blanchett ve Kevin Hart’lı “Borderlands” Uyarlamasından İlk Bakış